(Poistunut julkaisusta)

Järjestelmäasiantuntija
CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 20.7.2020

Haemme järjestelmäasiantuntijaa vahvistamaan ylläpito- ja kehitystiimiä. Järjestelmäasiantuntijana osallistut CSC:n omien ja sen asiakkaille toteutettavien räätälöityjen palvelinympäristöjen suunnitteluun, ylläpitoon ja kehitykseen. Työskentelet tiimissä, jonka vastuulla ovat CSC:n kirjasto- ja arkistoasiakkaiden räätälöidyt käyttöpalvelut sekä tutkimuksen palveluiden alustat. Nyt etsimämme järjestelmäasiantuntija työskentelee erityisesti Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) palveluiden ja asiakasratkaisujen ylläpidon sekä tulevaisuuden kehittämisen kanssa. Työllä on keskeinen merkitys suomalaisen audiovisuaalisen kulttuuriperinnön pysyvälle säilyttämiselle.

Tehtävä antaa erinomaisen mahdollisuuden osallistua palvelutuotantoon sekä oman osaamisen kehittämiseen kansallisesti ainutlaatuisessa, korkealaatuisessa tietotekniikkaympäristössä. CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy on valtion ja korkeakoulujen omistama voittoa tavoittelematon yritys. Tuotamme kansainvälisesti korkeatasoisia ICT-asiantuntijapalveluita tutkimukselle, koulutukselle, kulttuurille ja julkishallinnolle, jotta ne voivat menestyä ja tuottaa etua koko yhteiskunnalle. Menestyksemme takeena on osaava henkilöstö. CSC:n ylläpitämät Suomen kansallinen korkeakoulu- ja tutkimusverkko Funet ja datakeskusverkot tarjoavat alustan tieteen ja kulttuurin suurtehoyhteyksiä vaativille erikoissovelluksille sekä korkeaa tietoturvaa ja saavutettavuutta vaativille kriittisille palveluille. Verkkoja käyttävät esimerkiksi CSC:n datakeskuksissa sijaitsevat supertietokoneet ja pilvipalveluympäristöt. CSC:llä on pitkä historia alan edelläkävijänä, sillä CSC mm. liitti Suomen internetiin vuonna 1988.

Olet oppimishenkinen ja omaat hyvät ongelmanratkaisu- ja yhteistyötaidot. Sinulla on kyky loogiseen päättelyyn ja monimutkaisten kokonaisuuksien hahmottamiseen. Tartut rohkeasti ja itseohjautuvasti uusiin haasteisiin, mutta olet myös pitkäjänteinen, vastuuntuntoinen ja kärsivällinen. Osaat olla aidosti kiinnostunut asiakkaan tarpeista ja viestiä myös teknisistä asioista yleistajuisesti. Tunnet olosi kotoisaksi Linuxin komentorivillä kryptisten koodien keskellä. Petatavut eivät pelota eivätkä säännölliset lausekkeet säikähdytä. Osaat opiskella itsenäisesti lisää tarvittavia ohjelmointi- ja ylläpitotaitoja tarpeen mukaan. Olet ehtinyt jo hioa taitojasi työelämässä vähintään muutaman vuoden ajan.

Sinulla on tehtävään soveltuva korkeakoulu- tai ammatillinen koulutus esimerkiksi tietojenkäsittelyyn tai tietotekniikkaan liittyvältä alalta ja/tai muutoin hankittu Linux-ylläpidon ja ohjelmistokehityksen perusteiden tietotaito. Lisäksi arvostamme ja luemme eduksi mahdolliset näytöt, kokemuksen ja/tai osaamisen seuraavilta osa-alueilta:

 • video/elokuva/tv/radio- tai muun audioviduaalisen alan IT-palvelut ja määrittelyt
 • arkistointi- tai pitkäaikaistallennus, esim. OAIS, METS
 • avoimen lähdekoodin ohjelmistojen ylläpito tai kehitys
 • komento- ja ohjelmointikielet, esim. Bash, Python, Perl, javascript, php
 • tietokantatuotteet ja -työkalut, esim. MariaDB ja hakumoottorit
 • virtualisointi- ja konttiteknologiat sekä tallennusarkkitehtuurit ja -järjestelmät
 • NLP, koneoppiminen, data-analytiikka, av-analyysi
 • ns. korkean käytettävyyden palvelukokonaisuuksien ylläpito, esim. klusterit ja ansible
 • asiakaslähtöinen toiminta monitoimittajaympäristössä, kansainvälinen yhteistyö
 • tietojärjestelmien ja -verkkojen tietoturvaosaaminen, niitä koskevat standardit
 • Red Hat ja muut sertifioinnit
 • tekninen dokumentointi ja raportointi sekä suomeksi että englanniksi.

Tarkempi tehtävänkuva tarkennetaan tehtävään valittavan henkilön osaamisen ja kokemuksen mukaisesti. Valittavalle henkilölle tehdään perusmuotoinen turvallisuusselvitys. Osoitathan kiinnostuksesi lähettämällä hakemuksen ja kertomalla lisää itsestäsi sekä osaamisestasi. Tulevat työkaverisi ovat motivoituneita alansa vankkoja asiantuntijoita, jotka kaipaavat vahvistusta tiimiinsä.