(Poistunut julkaisusta)

Järjestelmäasiantuntija
CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 20.7.2020

Haemme järjestelmäasiantuntijaa vahvistamaan ylläpito- ja kehitystiimiä. Järjestelmäasiantuntijana osallistut CSC:n omien ja sen asiakkaille toteutettavien räätälöityjen palvelinympäristöjen suunnitteluun, ylläpitoon ja kehitykseen. Työskentelet tiimissä, jonka vastuulla ovat CSC:n tutkimuksen palveluiden alustat sekä kirjasto- ja arkistoasiakkaiden räätälöidyt käyttöpalvelut. Nyt etsimämme järjestelmäasiantuntija työskentelee erityisesti CSC:n sisäisten asiakkaiden alustapalveluiden sekä Kansallisarkistolle räätälöityjen käyttöpalveluiden kanssa.

Tehtävä antaa erinomaisen mahdollisuuden osallistua palvelutuotantoon sekä oman osaamisen kehittämiseen kansallisesti ainutlaatuisessa, korkealaatuisessa tietotekniikkaympäristössä. CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy on valtion ja korkeakoulujen omistama voittoa tavoittelematon yritys. Tuotamme kansainvälisesti korkeatasoisia ICT-asiantuntijapalveluita tutkimukselle, koulutukselle, kulttuurille ja julkishallinnolle, jotta ne voivat menestyä ja tuottaa etua koko yhteiskunnalle. Menestyksemme takeena on osaava henkilöstö. CSC:n ylläpitämät Suomen kansallinen korkeakoulu- ja tutkimusverkko Funet ja datakeskusverkot tarjoavat alustan tieteen ja kulttuurin suurtehoyhteyksiä vaativille erikoissovelluksille sekä korkeaa tietoturvaa ja saavutettavuutta vaativille kriittisille palveluille. Verkkoja käyttävät esimerkiksi CSC:n datakeskuksissa sijaitsevat supertietokoneet ja pilvipalveluympäristöt. CSC:llä on pitkä historia alan edelläkävijänä, sillä CSC mm. liitti Suomen internetiin vuonna 1988.

Omaat hyvät oppimis- ja vuorovaikutustaidot ja sinulla on kyky hahmottaa laajoja kokonaisuuksia. Haluat kehittyä ja oppia uutta ja tartut rohkeasti ja itseohjautuvasti uusiin haasteisiin. Kykenet myös itsenäiseen työskentelyyn ja pyrit automatisoimaan rutiinitehtäviä tekniikan avulla. Osaat olla aidosti kiinnostunut asiakkaan tarpeista ja viestiä myös teknisistä asioista yleistajuisesti. Sinulla on tehtävään soveltuva korkeakoulu- tai ammatillinen koulutus esimerkiksi tietojenkäsittelyyn tai tietotekniikkaan liittyvältä tai muulta soveltuvalta alalta. Olet ehtinyt hioa taitojasi työelämässä jo vähintään muutaman vuoden ajan.

Edellytämme sinulta aiempaa kokemusta Linux-palvelinjärjestelmien ylläpidosta ja kehittämisestä. Lisäksi arvostamme ja luemme eduksi mahdolliset näytöt, kokemuksen ja/tai osaamisen seuraavilta osa-alueilta:

 • KAM-sektorille (kirjastot, arkistot ja museot) suunnatut IT-palvelut
 • skriptaus- ja ohjelmointikielet, esim. Python, Ansible, Powershell jne.
 • tietoliikennetekniikat ja virtualisointijärjestelmät
 • tallennus- ja tietokantajärjestelmät
 • asiakaslähtöinen toiminta monitoimittajaympäristössä, kansainvälinen yhteistyö
 • ns. korkean saatavuuden palvelukokonaisuuksien ylläpito
 • automatisointi ja siihen liittyvät työkalut
 • Windows-palvelinjärjestelmien ylläpito ja kehittäminen
 • Red Hat, ITIL, Microsoft ja muut sertifioinnit
 • tietoturvaosaaminen, standardit ja prosessit (esim. ISO 27001, VAHTI 100, FitSM, ITIL, KaTaKri, PiTuKri)
 • tekninen dokumentointi ja raportointi.

Tarkempi tehtävänkuva tarkennetaan tehtävään valittavan henkilön osaamisen ja kokemuksen mukaisesti. Valittavalle henkilölle tehdään perusmuotoinen turvallisuusselvitys. Osoitathan kiinnostuksesi lähettämällä hakemuksen ja kertomalla lisää itsestäsi sekä osaamisestasi. Tulevat työkaverisi ovat motivoituneita alansa vankkoja asiantuntijoita, jotka kaipaavat vahvistusta tiimiinsä.

Lähetä hakemuksesi palkkatoiveineen viimeistään tiistain 18.8.2020 aikana rekrytointisivustomme kautta osoitteessa www.csc.fi/rekry .