(Poistunut julkaisusta)

Järjestelmäasiantuntija, kiinnostaako julkipilvi?
Solita

Alkuperäinen julkaisupäivä 17.12.2020

Onko sinulla kokemusta järjestelmien ylläpidosta ja oletko utelias ottamaan haltuun julkipilven salat? Etsimme nyt useita uusia työkavereita joukkoomme vahvistamaan tiimiä, joka vastaa Solitan pilvi- ja alustapalveluista ja erilaisista projektitoimituksista. Monimuotoiseen joukkoomme voit tulla omana itsenäsi – tärkeintä on tahto sukeltaa AWS:n, Azuren tai GCP:n maailmaan. Asiakasprojekteissamme piisaa haasteita myös kokeneemmille konkareille.

Mitä pääset meillä tekemään ja millaisessa porukassa?

Solitalla pääset pöhinän sijaan heti kiinni oikeisiin töihin ja haastamaan osaamistasi vaihtelevissa asiakasprojekteissa. “Kotipesänäsi” toimii noin 50 hengen Cloud-yhteisö, joka on monimuotoinen ja -taustainen joukko Cloud Service Specialisteja, Cloud-konsultteja, Service Desk-asiantuntijoita, tietoturva-asiantuntijoita, palvelupäällikköjä, projektipäällikköjä, myynnin ammattilaisia ja tiiminvetäjiä. Asiakkaisiimme voit tutustua täällä ja lisäksi palvelemme sisäisesti muita solitalaisia.

Hyvän yhteishengen omaava tiimi pitää huolen siitä, että yksin ei tarvitse jäädä ja työnteko voi olla jopa hauskaa! Räätälöimme sinulle sopivan roolin kokemuksesi ja tahtotilasi perusteella. Todennäköistä on, että aloitat pilvimatkasi palveluiden ylläpidon ja operoinnin parissa. Jos veri vetää projektitoimituksiin, saatat toimia myöhemmin pilviasiantuntijana esimerkiksi ohjelmistokehitys- tai dataprojektissa osana muuta projektitiimiä, jolloin suunnittelet ja rakennat ylläpidettäviä järjestelmiä eri alustoille.

Ensimmäisten työviikkojen aikana pääset mukaan kattavaan perehdytykseen, jossa tutustut Solitan ja oman tiimisi toimintaan ja ihmisiin. Saadaksesi hyvän startin meillä, pääset alussa tekemään harjoitustyön mentorin eli kokeneemman tiimikaverin tuella. Harjoitustyön kautta tutustut tiimin toimintamalleihin ja työkaluihin turvallisessa ympäristössä.

Solitalla oppimista tapahtuu monissa eri väylissä ja asiakasprojekteissa oppiminen on yksi keskeisimpiä tapoja päästä kärryille uusimmista teknologioista ja opeista. Lue blogistamme lisää siitä, miksi meitä kiinnostaa se mitä voit oppia.

Tiimiläisten kokemuksia

Teemu Kujala aloitti Junior Cloud Service Specialistina Tampereella huhtikuussa 2020.

Kiinnostus heräsi huomatessani pilviosaamisen nousevan esiin yhä useammassa IT-sektorin työpaikkailmoituksessa, joten aloin omatoimisesti tutustumaan pilvialustoihin ja siihen liittyvään tekemiseen. Cloud-tiimissä ei aloittaessani ollut juuri muita junior-profiilin tekijöitä, joten aloitus oli tietysti jännittävää. Minut otettiin kuitenkin Solitalla vastaan hyvin avoimesti ja koen päässeeni nopeasti osaksi asiantuntevaa tiimiä.

Pääsin heti alkuvaiheessa tutustumaan työkaluihin ja -tapoihin harjoitustyön parissa ja sain myös mahdollisuuden osallistua Azure-koulutukseen, jonka pohjalta suoritin kesällä myös sertifioinnin. Projekti-tekemisen myötä oma tekninen osaaminen on ollut jatkuvassa kehityksessä.

Jos pilvitekeminen kiinnostaa, on aikaisempaa kokemusta tärkeämpää mielestäni aito halu oppia ja kehittyä. Pilvisektori on hyvin laaja ja erilaisia osaamisalueita on paljon, joten tarjolla on monenlaisia urapolkuja eritaustaisille tekijöille.

Helinä Nuutinen on työskennellyt Helsingin Cloud-tiimissä vuodesta 2019 lähtien. Lue blogistamme Helinän kokemuksia työstään.

Seuraavien asioiden hallitseminen antaa hyvät valmiudet menestyä meillä:

  • Kokemusta Linux- tai Windows-pohjaisten palveluiden ja ympäristöjen ylläpidosta ja esimerkiksi virtualisointi- ja konttiympäristöistä sekä palvelimista. Jos sinulla on jotain teknistä syväosaamista (esimerkiksi verkot, tietokannat, automatisointi), kannattaa mainita se hakemuksessasi.
  • Emme vaadi sinulta valmista julkipilviosaamista, mutta motivaatiota työskennellä niiden parissa. Jos olet pyörittänyt esimerkiksi omia harrasteprojektejasi pilvessä, ei siitä tietenkään haittaakaan ole! Muodollista pätevyyttä enemmän meidät vakuuttaa osaaminen, joka on voinut karttua työn lisäksi harrastuksissa tai kursseilla.
  • Nälkä oppia uutta, heittäytymiskyky ja tiimityöhenkinen asenne. Suhtaudumme työhön intohimolla, mutta huumoria unohtamatta. Paiskimme töitä yhdessä muiden solitalaisten, kumppaniyritysten ja asiakkaan työntekijöiden kanssa yhteen hiileen puhaltaen.

Hae töihin Solitalle

Haluamme kuulla sinusta viimeistään 17.1. Kerro vapaamuotoisesti itsestäsi ja osaamisestasi. Vastaamme jokaiselle hakijalle henkilökohtaisesti viimeistään hakuajan päättymisen jälkeen ja aloitamme haastattelut tammikuun aikana. Olemme joustavia työsuhteen aloituksen ja työntekopaikan suhteen.

Kysymyksiä? Jutellaan lisää!

  • Tule rohkeasti tapaamaan muutamaa Cloudilaista ja heittämään meille kiperiä kysymyksiä avoimessa Q&A-verkkosessiossa Teamsissa to 7.1. klo 15-16! Klikkaamalla tästä linkistä pääset mukaan. Voit myös tulla pelkästään linjoille kuuntelemaan, kun vastaamme ennakkoon saamiimme kysymyksiin kootusti. Kysymyksiä meille voit lähettää sähköpostilla Minnalle osoitteeseen minna.luiro@solita.fi. Voit kysyä mitä vaan Solitalla tai pilvipalveluiden parissa työskentelyyn liittyvää.
  • Lisätietoja voit kysyä myös Minnalta 29.12. alkaen LinkedIn:ssä tai minna.luiro@solita.fi tai sopimalla soittoajan tekstarilla 040 843 6245.