(Poistunut julkaisusta)

IT-ratkaisuarkkitehti
Suomen Pankki

Alkuperäinen julkaisupäivä 12.4.2018

Hallinto-osasto on pankin ydintoiminnan mahdollistaja, joka tuottaa Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan toiminnassa tarvittavat henkilöstö-, IT-, taloushallinto- ja muut sisäiset palvelut.  

IT-yksikkö tukee pankin eri osa-alueiden toimintaa ja tuottaa Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan tarvitsemat tietotekniikkapalvelut. Tavoitteemme on olla avoin ja osaava digitaalisen ajan keskuspankki. IT:n keskeisenä tehtävänä on varmistaa, että informaatioteknologian hyödyntämisessä on kansallisen keskuspankin ja eurojärjestelmän toiminnan edellyttämä laatu- ja turvallisuustaso. IT toteuttaa Suomen Pankin strategiaa mahdollistaen tieto- ja viestintätekniikan, digitalisaation sekä käyttäjäkoulutusten avulla huipputason asiantuntijatyön ja vaikuttavuuden. Pankin asiantuntijoiden tarvitseman tiedon ja verkkoyhteyksien helppo käytettävyys sekä pankin sisällä että ulkopuolella varmistetaan huomioiden tietoturvavaatimukset. 

IT-yksikön organisaatiorakenne on uudistunut. Yksikössä on kuusi asiakkuustiimiä ja kolme tukitiimiä. Jokaisella osastolla on oma asiakkuustiimi, jota johtaa IT Business Partner. Asiakkuustiimi huolehtii osaston kaikista IT-asioista aina kannettavista järjestelmiin asti. Hallinnollisesti IT-yksikössä on kolme toimistoa.

Haemme IT-yksikön kolmesta asiakkuustiimistä koostuvaan toimistoon

IT-ratkaisuarkkitehtiä 

Toimit teknisenä asiantuntijana Suomen Pankin IT-yksikön asiakkuustiimissä. Teknisen osaamisen lisäksi sinulla on hyvät yhteistyö- ja organisointitaidot. Toimit tiiviisti asiakasrajapinnassa ja keskeisenä tehtävänäsi on ymmärtää asiakasosastojen tarpeet ja huolehtia yhdessä osaston ja tiimisi kanssa, että osastolla on käytössään modernit ja tarkoituksenmukaiset IT-palvelut ja -välineet. Vastaat yhdessä tiimisi kanssa asiakasosastosi järjestelmien tuotannon hoidosta. Asiakkuustiimiisi kuluu tiimin vetäjän (IT Business Partner) lisäksi muutama IT-asiantuntija. 

Olet osaava, motivoitunut ja aktiivinen digitaalisen kehityksen mahdollistaja. Sinulla on kokemusta sovelluskehityksestä ja IT-projektityöstä sekä järjestelmien vaatimusmäärittelystä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Hallitset digitaalisen ajan tekniset ratkaisut, sovelluskehitysvälineet ja –menetelmät ja sinulla on kyky hallita laajojakin kokonaisuuksia. Olet itseohjautuva, oma-aloitteinen ja asiakaspalveluhenkinen. Sinulla on soveltuva korkeakoulututkinto (esim. FM, DI), ja viestit sujuvasti niin suomeksi kuin englanniksikin.  

Sinulla on edellä mainittujen lisäksi osaamista seuraavista teknologioista ja menetelmistä:

  • C#/MVC koodaustaidot
  • tietoliikenne- ja tietokantakokemusta - erityisesti isot tietomassat
  • analyysityökalujen tuntemus
  • testausmenetelmien hallinta ja testauskokemus.

Projektipäällikkökokemuksen sekä yhteistyökokemuksen ulkoisten toimittajien kanssa katsomme eduksesi.

Tarjoamme sinulle haastavan ja mielenkiintoisen tehtäväkokonaisuuden kokeneiden ammattilaisten joukossa, näköalapaikan eurooppalaisten keskuspankkien ja valvojien muodostamaan tietotekniikkayhteisöön, positiivisen ja kannustavan työilmapiirin sekä erinomaiset mahdollisuudet soveltaa ja kehittää osaamistasi.

Virkasuhde on vakinainen. Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 16) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. Toimenkuva ja vaativuusluokka täsmentyvät valitun henkilön osaamisen ja kokemuksen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa toimistopäällikkö Kirsti Ikonen, p. 09 183 2476, kirsti.ikonen@bof.fi. Tavoitat Kirstin parhaiten ti 17.4. klo 10-11 ja ti 24.4. klo 11-12.
 
Lue osaston esittely Suomen Pankin verkkopalvelusta.

Suomen Pankki on Suomen kansallinen rahaviranomainen ja eurojärjestelmän jäsen. Pankki rakentaa taloudellista vakautta. Vakaa hintataso, turvalliset maksujärjestelmät ja luotettava rahoitusjärjestelmä edistävät kestävää talouskasvua, työllisyyttä ja suomalaisten hyvinvointia. Keskuspankki on arvostettu työnantaja, joka panostaa henkilöstönsä työhyvinvointiin ja tarjoaa haasteita sekä mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen. Suomen Pankissa työskentelee noin 370 eri alojen asiantuntijaa. Päätoimipisteemme sijaitsevat Helsingin ydinkeskustassa.