(Poistunut julkaisusta)

IT-projektipäällikkö / Tekninen tuoteomistaja
SOK IT Kehityksen tuki

Alkuperäinen julkaisupäivä 22.7.2019

Digitalisaatio, muutos ja asiakaslähtöisyys ovat arkeamme – kenenpä ei tänään. Sinulle meillä se tarkoittaa projekteja laajalla skaalalla rakentaessamme omaa projektipäällikköpoolia kyvykkyytemme kasvattamiseksi ja satojen yhtäaikaisten kehitysprojektiemme läpiviemiseksi. Mikäli haluat kasvattaa omaa osaamispääomaasi samalla kun mahdollistat miljoonien suomalaisten arkea helpottavien palveluiden ja näiden taustalla toimivien järjestelmien kehittämisen ja tuottamisen, tämä voisi olla juuri sinulle!


Me SOK IT:ssä olemme laajasti mukana S-Ryhmän liiketoimintojen järjestelmäkehitystyössä. Järjestelmäkantamme on laaja ja sillä on historia. Toisaalta alamme kärkikehittäjänä viemme aallon harjalla läpi uusinta teknologiaa palveluihimme ja niiden tuotantoon. Siirrymme yhä vahvemmin pilvialustojen käyttöön, teemme applikaatiokehitystä ja arkeamme ovat niin uusien palveluiden käyttöönotot, migraatiot ja tuotantotransitiot kuin järjestelmiemme jatkokehitys. 

Tarttuessamme tulevaisuuttamme muovaaviin kehityshankkeisiimme työtämme ja päätöksentekoamme ohjaavat talomme strategiset suuntaviivat sekä asiakaskokemuksen kehittäminen. Omalla osaamisellasi ja kiinnostuksellasi vaikutat siihen, missä kaikessa edellä mainituista olet mukana projektipäällikön tai teknisen tuoteomistajan roolissa.


Työ ja vastuu

Tiiviisti kuvaisimme tehtävääsi meillä seuraavasti:

• Meillä vastuullasi on projektien ja kehitystyömme operatiivinen johtaminen. Vastaat projektisuunnitelman mukaisten tavoitteiden saavuttamisesta – ja nämä tavoitteet voivat olla hyvin erilaiset riippuen kehityksen kohteesta.

• Olet mukana jo projektien alkuvaiheen valmistelussa, tavoitteiden ja liiketoiminnan mittareiden määrittämisessä sekä projektitiimin rakentamisessa. Projektien aikana raportoit ohjausryhmälle, jonka toimintaa fasilitoit. Huolehdit myös projektityöskentelyn toimivuudesta ja vastaat toimittajien sekä riippuvuuksien hallinnasta.

• Seuraat aikataulua ja aikaansaannoksia sekä laatua ja kustannuksia. Huolehdit riittävästä ja oikea-aikaisesta kommunikoinnista niin projektin sisällä kuin ulospäin sidosryhmille. 

• Toimiessasi teknisenä tuoteomistajana työssäsi korostuu teknisten vaatimusten ja toimittajien hallinta, arkkitehtuurin toteutuminen sekä teknisen toteutuksen koordinointi.

• Tärkeimmät sidosryhmät työssäsi ovat eri liiketoimintamme, alueosuuskauppamme, toimittajamme sekä luonnollisesti koko SOK IT:n yli 200 osaajaa.


Mitä me voimme sinulle tarjota?

• Voimme luvata, että kokeneenakin osaajana osaamispääomasi karttuu. Kehittämisen mittakaavamme on useine liiketoimintoineen ainut laatuaan Suomessa. Projektien johtaminen on meille tärkeä kompetenssi, kun työn alla on yhtäaikaisesti satoja isompia ja pienempiä kehityshankkeita. 

• Meillä pääset varmasti mukaan monimuotoisiin kehityshankkeisiin ja pitkäjänteiseen kehitystyöhön. Tämä on työtä, joka haastaa meitä jokainen päivä. Ei ainoastaan mittakaava vaan se, että teemme myös asioita ensimmäisenä Suomessa. Benchmarkkia haemme maailmalta, ja meillä on rohkeutta kokeilla uutta ja epäonnistuakin – meillä projektipäällikkönä siis onnistut tai opit!

• Me SOK IT:ssä olemme yhdessä liiketoiminnan kanssa katalysaattori siinä, miten talossamme viedään eteenpäin muutosta asiakkaidemme hyväksi. Meillä on talona halu, johdolla tahto ja tekijöillä taito viedä muutosta eteenpäin. 

• Koska matriisiorganisaationa olemme nuori, pääset mukaan myös omien toimintamalliemme ja työskentelymme kehittämiseen. Sinulla on lupa tehdä työssäsi päätöksiä.

• Työmme rikkaus on liiketoimintamme monimuotoisuus ja vaikuttavuuden laajuus. Ulkomaiset toimittajat sekä joskus sadat projekteihin osallistujat värittävät arkeamme. Vaikka toisinaan laivamme saattaa kääntyä hitaammin, olemme jo ketteröittäneet työtämme ja ketteröidymme yhä.


Meillä on myös mielestämme mielekkäät henkilöstöedut ja joustava arki. Sinua ehkä myös kiinnostaa, että yhteisen matkamme taittuessa sinulle avautuu halutessasi vaihtoehtoisia urapolkuja.


Eikä itseasiassa tiimimmekään hullumpi ole

Meidän Kehittämisen tuki -yksikössä on rautaista osaamista eri toimialoilta. Tuomme yhteiseen pöytään erilaista näkemystä ja kokemusta – olemmehan paljon kokenut osaajajoukko. Meillä on rehti ja reipas tekemisen meininki. Me välitämme toisistamme ja meille on tärkeää mahdollistaa kaikkien onnistuminen. Työmme on itsenäistä ja harvemmin pyörimme saman kahvikoneen ympärillä. 


Joukossamme on sijaa erilaisille kompetensseille

Tässä tehtävässä menestyt, mikäli sinulla on projektijohto-osaamista tai olet aiemmin toiminut teknisenä tuoteomistajana. Olet päässyt iloitsemaan onnistumisista projektijohdossa, mutta yhtä kaikki myös mahdollisista epäonnistumisista karttuneet opit antavat sinulle tarvittavaa pohjaa kyseenalaistamiselle sekä toimintamallien ja -tapojen uudistamiselle. Ketterät menetelmät ovat sinulle tuttuja, etkä toisaalta vierasta hallinnollista humppaa projektityössäsi. Ehkä myös SAP, CRM-järjestelmät tai jotkut S-Ryhmän toimialoista ovat sinulle tuttuja entuudestaan – tällaisesta taustasta kun ei ainakaan haittaa ole. 

Tässä työssä menestyt, jos olet järjestelmällinen ja määrätietoinen siinä missä taidat myös kommunikoinnin erilaisille yhteistyötahoille. Olet rohkea ratkaisujen etsijä sekä mielipiteiden ilmaisija. Samalla olet innostava ja kannustava työkaveri. Haluat kehittyä ja mahdollistaa tiimisi onnistumisen. Sinulla on tietynlaista periksiantamattomuutta, jota tiedät tarvittavan, kun tehdään jotain uutta tai johdetaan muutosta. Tunnistat kuitenkin kohdat, joissa onnistumisen kannalta on tärkeää löytää yhteinen kompromissi. 


Miltä vaikutti? Kiinnostuitko?

Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 19.8.2019 mennessä. Aloitamme hakemusten läpikäynnin elokuun ensimmäisellä viikolla lomalta palattuamme. Voit siis kuulla meistä jo ennen hakuajan päättymistä.

Jos sinua jäi vielä jokin seikka askarruttamaan, Jonna juttelee mielellään kanssasi tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen. Hänet tavoitat parhaiten 6.8. klo 15.30-16.30 tai 14.8. klo 8.30-9.30 numerosta 0400 814 845 tai 5.8. alkaen sähköpostitse jonna.engblom@sok.fi.