(Poistunut julkaisusta)

IT-päällikkö MDM
SOK IT

Alkuperäinen julkaisupäivä 7.10.2019

Datalla johtaminen ja sen kehittäminen on yksi painopistealueemme, kun suunnittelemme ja kehitämme nykyisiä sekä tulevia palveluitamme ja konseptejamme. Tähän liittyen informaatioarkkitehtuurimme modernisointi on käynnissä ja hyvässä vauhdissa. Paljon on tehtävää ja MDM-tiimimme vetäjänä pääset näyttämään työllemme suuntaa sekä tuomaan parhaat käytännöt toimintamalliemme kehittäjänä, projektiemme vetäjänä ja ennen kaikkea tiimimme onnistumisen mahdollistajana. Kiinnostaisiko sinua tällainen tehtävä?

IT-päällikkönämme katsot meidän ryhmätasoisten ydintiedon hallintajärjestelmien perään yli useamman tietoalueen. Vastaat siitä, että meillä on riittävä kyvykkyys uudistaa ydintiedon hallinnan prosessit ja välineistöt tukemaan liiketoimintamme tavoitteita ja palvelukehitystä informaatioarkkitehtuurimme mukaisesti. Kanssamme varmistat, että S-ryhmässä kaikki datamme on ymmärrettävässä muodossa päätöksenteon tukena, ja järjestelmämme toimivat oikein saamansa tiedon pohjalta.

Tässä tehtävässä toimit

  • tiimisi sparraajana ja onnistumisen mahdollistajana
  • vaikuttajana Informaatiohallinta ja MDM -yksikkömme ohjausryhmässä
  • oman työskentelymme kehittäjänä; meille sopivien parhaiden käytäntöjen löytäjänä ja jalkauttajana
  • projektipäällikkönä ryhmämme tärkeissä hankkeissa ja projekteissa
  • verkostoituen ja vaikuttaen liiketoimintojemme ja funktioidemme kumppanina näkemyksemme esiintuomiseksi sekä yhteisen suunnan varmistamiseksi.

Työsi olennaiset elementit – esimiestyöskentely, tiimisi toiminnan kehittäminen sekä arkkitehtuurin mukaisesta järjestelmäkehityksestä vastaaminen – konkretisoituvat arjessasi prosessisuunnitelmiksi, projektipalavereiksi ja jatkuvaksi vuorovaikutukseksi tiimisi ja sidosryhmiemme kanssa. Huolehdit, että tiimilläsi on selkeät tavoitteet, ja meillä riittävät resurssit sekä kyvyt tavoitteiden saavuttamiseksi.

Mikä työssäsi on erityistä?

Digitaalinen harppauksemme on parhaillaan sellaisessa vaiheessa, että se tarjoaa meille sitä eteenpäin vieville tilaisuuksia haastaa itsemme. Tekemistä on paljon, mutta samalla teemme ja kokeilemme myös asioita, joita kukaan ei ole aiemmin tehnyt. Myös näistä syistä tämä tehtävä voisi kiehtoa sinua:

1. Volyymimme ja liiketoimintamme moninaisuus asettaa työllemme kiehtovia ja pulmallisiakin haasteita, joita pääset kanssamme ratkomaan. Valjastat kanssamme palvelukehityksessämme miljardien rivien datamme kokemuksiksi yli 2,4 miljoonalle asiakaskasomistajamme – yöpyvät he sitten Sokos Hotellissa Vuokatissa tai tankkaavat autonsa ABC:llä Pukkilassa.

2. Meillä on halu ja taito edesauttaa muutosta. Meillä on selkeä yhteinen tavoite, tarvittava osaaminen sekä riittävät resurssit ryhmämme strategiaa tukevan työn täytäntöönpanolle. On paljon meistä itse kiinni, kuinka tässä työssä onnistumme. Se on mielestämme palkitsevaa ja mielekästä.

3. Olemme ylpeitä osaamisestamme emmekä aseta rimaa lähtökorkeuteen. Meillä teet työtä parhaiden toimittajien kanssa ja liiketoimintamme rinnalla kehitystyön suuntaa määrittäen. Olet arvostettu osaaja ja työkaveri.

4. Kehitysmyönteisyyteemme ja kehittämisemme mittakaava tarjoaa meille kaikille kiinnostavia ura- ja kehittymismahdollisuuksia. Meillä kehittymisesi ei pysähdy, vaan pääset itse vahvasti vaikuttamaan siihen, että työ, jota teet, on innostavaa ja palkitsevaa.

5. Tämä rooli tarjoaa sinulle mahdollisuuden käyttää aikaasi erinomaiseen esimiestyöhön. Pääset mahdollistamaan työkavereidesi onnistumisia arjessa, kun meillä on asianmukaisesti resursoidut projektit, riittävä tietotaito sekä tahtotila muutoksen aikaansaamiseksi.

Vaikka isossa organisaatiossa on aina hieman kankeutta ja paljon muuttujia, ei meillä ole tapettu luovuutta ja kykyämme saada aikaan. Meidän on mahdollista keskittyä työssämme siihen mitä osaamme, ja henkilökohtaista arkeamme tukevat arjen joustot, ryhmämme mielekkäät henkilöstöedut sekä mielestämme työmme vaativuutta vastaava kompensaatio. Työmme ja projektimme tarjoavat sinulle myös mahdollisuuden liiketoimintaymmärryksesi syventämiseen, mikä on meidän monen mielestä kiehtovaa.

Onnistumisesi edellytykset

Tässä tehtävässä sinulla on mielestämme erinomaiset edellytykset onnistua, kun

  • sinulla on hyvä tekninen ymmärrys MDM-järjestelmistä (esim. Informatica, Semarchy, SAP MDM) sekä tiedon hallinnan prosesseista
  • olet jo toiminut aiemmin urallasi esihenkilönä
  • innostut yhä prosessien sekä toimintatapojen kehittämisestä ja haluat hyödyntää projektihallinnan taitojasi merkittävien projektien vetovastuussa
  • sinulla on perustavat tekniset tiedot integraatioista, rajapinnoista, ERP-järjestelmistä ja pilvipalveluista.

Työmme lainalaisuudet, välineet ja käytännöt ovat siis sinulle entuudestaan tuttuja. Haluat hyödyntää aiemmin kädet savessa MDM-järjestelmien kehittämisessä oppimaasi nyt isomman kokonaisuuden ohjaamisessa. Tässä onnistut, kun olet innostava työkaveri sekä esihenkilö, ja löydät haastavissa tilanteissa keinot ratkaisujen toteuttamiseksi.

Koska toimit matriisissa useampaan suuntaan vaikuttaen, on tärkeää, että sinulle on luontevaa verkostoitua ja viestiä sekä rakentaa toimivaa yhteistyötä. Osaat siis kuunnella, vaikuttaa ja innostaa. Olet myös avoin uuden oppimiselle ja olet mielummin muutoksen mahdollistaja kuin vastavoima. Kommunikoit sujuvasti niin suomeksi kuin englanniksi.

Miltä vaikutti? Voisitko sinä olla työkaveriksemme etsimä osaaja?

Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 28.10.2019 mennessä. Käymme hakemuksia läpi ja mahdollisesti tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana, joten älä suotta odottele viime hetkeen asti.

Mikäli mielessäsi on kysymyksiä tehtävääsi tai meillä työskentelyyn liittyen, Petteri juttelee mielellään niistä kanssasi lisää. Hänet tavoitat parhaiten 11.10. klo 15-16, 14.10. klo 15-16 tai 16.10 klo 8-9 numerosta 044 764 6956. Voit myös laittaa sähköpostia petteri.heinonen@sok.fi.