(Poistunut julkaisusta)

IT- ja Digikehitysjohtaja / Asiakkuudet, markkinointi ja yhteiset digitaaliset kyvykkyydet
SOK

Alkuperäinen julkaisupäivä 30.7.2019

Kaupan alan murros kiihtyy. S-ryhmä on jo nyt yksi Suomen suurimmista digitaalisen teknologian hyödyntäjistä, ja rakennamme tulevaisuuttamme entistä kovemmalla vauhdilla koska haluamme vastata asiakkaidemme tarpeisiin teknologian mahdollistamin keinoin. Etenemme tällä hetkellä digikehityksen ja IT:n toimintamallimme uudistamisessa, avainsanoina esimerkiksi ketterän kehittämisen laajamittainen käyttö, Design Thinking, DevOps ja ekosysteemistrategiat.

Etsimme nyt avaintekijää johtamaan teknologian kehittymistä ja digitalisaation etenemistä markkinoinnin, yhteisten digipalveluiden (mm. S-mobiili) ja asiakasomistajuuden alueella.

Roolisi meillä

IT- ja Digikehitysjohtajana vastaat siitä, että vastuualueellasi

 • IT- ja digikehitys toteuttaa liiketoimintatavoitteet tehokkaasti ja tarkoituksen mukaisin keinoin niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä
 • Liiketoiminnan jatkuvuus on moitteetonta, eli tuotanto pelaa
 • Liiketoiminnassa hyödynnetään proaktiivisesti teknologian tuomia mahdollisuuksia 
 • Asiantuntijat – riippumatta osaamistaustasta ja organisatorisesta kotipesästä – toimivat yhtenä tiiminä johtotähtenään asiakkaan etu
 • Toimintamallimme kehittyy jatkuvasti – ketteryys, tehokkuus ja laatu kriittisinä kärkinä

Edessäsi tulee olemaan niin palvelukehityksen organisointia, asiakasdatan uudistamista, tunnistusratkaisujen kehitystä kuin pilvialustojen hyödyntämistä – ja monta muuta asiaa monipuolisella tehtäväkentällä. Kotiorganisaatiosi sijaitsee SOK:n Strategia, IT ja Digikehitys -porukassa, jonka johtoon kuulut, ja teet työsi käsi kädessä SOK:n asiakkuus- ja markkinointijohdon kanssa.

Mitä taitoja ja osaamista menestyminen tehtävässä vaatii?

Jotta menestyt tehtävässäsi sinun on oltava jämäkkä, mutta joustava johtaja, joka näkee pitkälle ja saa aikaiseksi. Mittarisi menestykselle ei ole oman valtakuntasi koko vaan yhdessä saavutetut kovat tulokset. Parhaan palkintosi saat, kun näet ihmisten ympärilläsi menestyvän. 

Lisäksi sinä tarvitset työkalupakkiisi:

 • Erittäin hyvän tuntemuksen moderneista markkinoinnin työkaluista, datan hallinnasta ja analytiikasta, monikanavaisuudesta sekä kuluttajien digipalveluista
 • Hands-on -kokemusta työstä markkinoinnin tekijöiden kanssa ja markkinoinnin prosesseista
 • Pilvivelhon ominaisuudet, mutta myös perinteisten IT-järjestelmien sielunelämän tuntemuksen
 • Näkemystä niin arkkitehtuurin kehittämisestä, IT-tuotannon järjestämisestä kuin toimittajahallinnastakin
 • Tukevan pohjan ketterästä kehittämisestä sekä tiimitasolla – eli pystyt tarvittaessa valmentamaan tiimejäsi – että portfoliojohtamisesta (esim SAFe)
 • Erittäin vahvat näytöt matriisijohtamisesta ja tuloksellisuudesta haasteellisissa johtotason tehtävissä

Edellytämme sinulta myös soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja sen jälkeistä pidempää menestyksekästä muutosjohtamis- ja toimeenpanokokemusta IT:n ja digikehityksen alueelta.

Miksi tämä on ainutlaatuinen pesti?

Osuustoiminnallisena ryhmänä asiakkaat ovat aidosti toimintamme ytimessä. S-ryhmä kohtaa 3,8 miljoonaa S-Etukorttiasiakastaan päivittäin myös digitaalisesti. Tuleeko mieleesi mitään muuta paikkaa, missä pääset digitaalisen teknologian asiantuntijana aidosti vaikuttamaan positiivisesti lähellekään näin monen suomalaisen ihmisen jokapäiväiseen elämään?

Juuri nyt S-ryhmän murroksessa on vauhtia. Olemme jo mm. kasvattamassa menestyksekkäästi omaa devaaja- ja designer -porukkaamme ja vieneet aktiivisesti palveluitamme julkiseen pilveen. Sinä pääset toimimaan digimuutoksemme keskiössä: tulet viemään läpi merkittäviä palvelu-, teknologia- ja toimintamalliuudistuksia suuren yrityksen resursseilla, huippuasiantuntijoiden kanssa, ylimmän johdon suoralla tuella. 

Liiketoimintomme kattavat mm. marketkaupan, muodin ja kauneuden, hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan, polttonestekaupan ja pankkitoiminnan, joten tulet väkisin oppimaan paljon uutta toimessasi yli liiketoimintojen – eli tästäkään kulmasta et pääse päivittäisessä työssäsi tylsistymään.

Lisäksi tarjoamme S-ryhmän laajat työsuhde-edut, dynaamisen työympäristön, loistavat työkaverit ja hyvän työilmapiirin. 

Kiinnostuitko tästä mahdollisuudesta?

Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 19.8.2019 mennessä. Lisätietoja tehtävästä antaa suunnittelu- ja muutosjohtaja Ville Sammalkorpi, ville.sammalkorpi@sok.fi 5.8. alkaen tai puhelimitse 050-4821311 9.8. klo 14-16 tai 16.8. klo 9-11.