(Poistunut julkaisusta)

IR Officer
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 17.9.2020

Olemme keskellä merkittävää toimialan muutosta. Maailma, teknologia sekä kilpailukenttä muuttuvat ympärillämme kovaa vauhtia ja ne tuovat tullessaan mahdollisuuksia, joita emme osaa vielä edes kuvitella. Samalla asiakkaidemme odotukset kasvavat, käyttäytyminen muuttuu ja digitaalinen itsepalvelu yleistyy entisestään. Muuttamalla toimintamallia ketterämmäksi saamme etumatkaa kilpailijoihin. 

 

IR Officer / IR Specialist, Helsinki

 

Haemme nyt Helsinkiin IR Officeria/IR Specialistia määräaikaiseen työsuhteeseen (perhevapaasijaisuus), osaksi OP Ryhmän velkasijoittajasuhdetiimiä. Lopullinen nimike määräytyy tehtävään valittavan henkilön kokemuksesta riippuen.

 

Tehtävästä

IR Officer/IR Specialist toimii keskeisessä roolissa velkasijoittajasuhteissa, vastaa osaltaan laadukkaasta sijoittajaviestinnästä ja palvelusta pääasiassa ulkomaisten velkasijoittajiemme keskuudessa. Tuot mukanasi tiimiin talousviestinnän asiantuntijuutta – vastuullasi on mm. velkasijoittamateriaalien laadinta OP:n tulosjulkistusten yhteydessä ja velkasijoittajasivujen päivitys sekä kehittäminen op.fi:ssä. Koordinoit sijoittajatapaamisia ja vastaat sijoittajien kysymyksiin OP:n julkaisujen pohjalta. Osallistut sijoittajatapaamisiin tarvittaessa IR:n edustajana. Huolehdit myös sijoittajakannan ja tapaamistietojen ylläpidosta. Tämän lisäksi teet yhteistyötä viestinnän kanssa mm. pörssitiedottamiseen liittyen ja toimit tiiviisti yhteistyössä muidenkin organisaatioiden kanssa OP:n sisällä. 

Velkasijoittajasuhteet on osa OP Ryhmän Talous ja keskuspankki -toimintoa, jossa se kuuluu Keskuspankki ja tasehallinta -toimintoalueeseen. IR-tiimin vastuulla on velkasijoittajasuhteiden lisäksi luottoluokittajasuhteet ja tiimiin kuuluu lisäksesi kaksi kollegaa. IR-tiimin tehtävä on varmistaa, että OP Yrityspankin ja OP-Asuntoluottopankin joukkovelkakirjalainoihin sijoittavilla instituutiosijoittajilla on saatavilla samanaikaisesti ja tasapuolisesti ajantasaiset, oleelliset ja oikeat tiedot OP Ryhmästä ja sen liikkeeseenlaskijoista. Tästä johtuen tehtävään valittava henkilö on avainasemassa OP:n talousviestinnässä.

 

Mitä odotamme sinulta

Menestyksekäs tehtävän hoitaminen edellyttää laajaa talouden ilmiöiden ymmärtämistä; erinomaista numerotarkkuutta, tilinpäätöslukujen tuntemusta ja huolellisuutta. Tulkitset lukuja ja pystyt esittämään ne selkeästi esitysmateriaaleissa, luoden velkasijoittajille lisäarvoa. Työkokemustasi tukee ylempi korkeakoulututkinto talouden tai viestinnän parista. Suullinen ja kirjallinen viestintäsi on kieliopillisesti sujuvaa suomeksi ja englanniksi, mikä on edellytys julkaistavien materiaalien tuottamisessa ja nettisivujen ylläpidossa, kuten myös kommunikoinnissa ulkoisten sidosryhmien kanssa.

Eduiksi katsomme aikaisemman kokemuksen nettisivujen päivitys- ja kehitystehtävistä, Liferay-julkaisujärjestelmän tuntemisen ja bonukseksi mahdollisen ruotsin kielen taidon.

 

Lisätiedot ja hakuohjeet

Kiinnostuitko? Hae tehtävään mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 25.9.2020 lähettämällä meille hakemuksesi alla olevan linkin kautta. Aloitamme haastattelut jo hakuaikana. Työsuhde on määräaikainen perhevapaasijaisuus maaliskuuhun 2022 saakka.

Lisätietoja tehtävästä antaa Head of Investor Relations Sanna Eriksson puh. 010 25 22517, parhaiten tavoitat klo 16 jälkeen.

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.