(Poistunut julkaisusta)

Innovaatioasiantuntija
Jyväskylän yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 11.9.2019

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomispäivän polttaviin kysymyksiin. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. 


Tule meille 

INNOVAATIOASIANTUNTIJAKSI ajalle 15.10.2019 – 30.11.2020.


Haluatko näköalapaikalle edistämään tutkimuslähtöistä liiketoimintaa? Liity joukkoomme luomaan yliopistollemme parhaat edellytykset innovointiin ja yrittäjyyteen.


Yliopistopalvelujen tehtävänä on tuottaa koko yliopiston toimintaa tukevia palveluja. Innovaatioasiantuntijan tehtävä sijoittuu yliopistopalvelujen tutkimus- ja innovaatiopalvelujen vastuualueelle.


Työskentelet läheisesti tutkijoiden, lakimiesten ja muiden tutkimus- ja innovaatiopalveluiden asiantuntijoiden sekä yliopiston yhteistyökumppaneiden kanssa. Työ sisältää tutkimustuloksiin liittyvien immateriaalioikeuksien (IPR) arviointia ja käsittelyä, ml. lakisääteisestä keksintöilmoitusprosessista huolehtimista, tutkijoiden neuvontaa sekä teknologioiden ja kaupallistamisstrategioiden kehittämistä tutkimuslähtöistä liiketoimintaa edistäen. Työhön kuuluu kaupallistettavan teknologian ja IPR:n myynti, sopimusneuvottelut sekä yritysyhteistyön edistäminen. Tärkeä osa työtäsi on vahvistaa yhteyksiä JYU:n tutkijoihin, toteuttaa teknologia- ja markkinatutkimuksia sekä edistää teknologiansiirto- sekä yhteistyömahdollisuuksia kaupallisiin toimijoihin.


Tehtävään etsitään tiimipelaaja, joka osoittaa itsenäistä aloitteellisuutta ja arviointikykyä. Onnistunut suoriutuminen tehtävässä edellyttää kiinnostusta immateriaalioikeuksiin ja vaativiin asiakaspalvelutehtäviin. Etsimme avointa ja tunnollista henkilöä, joka voi menestyksellisesti tehdä töitä eri asiakasryhmiemme kanssa. Edellytämme soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, yliopiston tutkimusympäristön tuntemusta, erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa sekä kiinnostusta vahvistaa IPR-osaamistasi. Katsomme eduksi tieteellisen jatkotutkinnon, teollisoikeuksiin ja sopimuksiin liittyvää osaamisen sekä kokemuksen Business Finlandin (ent. Tekes) tutkimuksesta uutta liiketoimintaan –rahoituksesta.


Tarjoamme haastavan ja monipuolisen tehtävän, jossa pääset työskentelemään tieteen eri alojen tutkijoiden rinnalla kansainvälisessä akateemisessa yhteisössä sekä yritysverkostoissa.


Pääset osaksi innostavaa työyhteisöä, jossa tukenasi on laaja asiantuntijoiden verkosto. Monipuolinen henkilöstökoulutuksemme tarjoaa sinulle mahdollisuuden oman osaamisesi kehittämiseen. Huolehdimme hyvinvoinnistasi tarjoamalla sinulle hyvän työterveyspalvelun ja huippuluokan liikuntapalvelut ja -edut. Voit käyttää työajastasi kaksi tuntia viikossa liikunnan harrastamiseen. Liukuva työaika tukee työn ja vapaa-ajan välistä tasapainoa.


Kokonaispalkkasi innovaatioasiantuntijan tehtävässä on noin 3100 - 4100 e/kk riippuen osaamisestasi ja aiemmasta kokemuksestasi.


Tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi 


Tehtävää täytettäessä käytetään kuuden kuukauden koeaikaa. Määräaikaisuuden perusteena on sijaisuus.


Lisätietoja: innovaatiotoiminnan erityisasiantuntija Riikka Reitzer, puh. 040 822 5358, riikka.reitzer@jyu.fi


Sähköiseen hakulomakkeeseen tulee liittää:


1) Ansioluettelo (CV)
2) Motivaatiokirje
3) Muu liite, jolla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa ja ansionsa tehtävään. 


Hakemus tulee jättää viimeistään 25.9.2019 sähköisellä hakulomakkeella.