(Poistunut julkaisusta)

Infrahankkeiden projektipäällikkö
Traffic Management Finland Group

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.9.2020

Intelligent Traffic Management Finland (ITM Finland) on valtio-omisteinen erityistehtäväyhtiö, joka kuuluu liikenteenohjauskonserni Traffic Management Finlandiin (TMF). ITM Finland vastaa tieliikenteen ohjauksesta ja hallinnasta sekä tieliikenteen teknisistä järjestelmistä, laitteista, ohjelmistoista ja ICT-ympäristöistä. ITM Finlandin operatiivisesta toiminnasta vastaavien tieliikennekeskusten tehtävänä on seurata liikennettä ja huolehtia liikenteen sujuvuudesta sekä liikenteen ohjaamisesta ja tiedottamisesta. ITM Finlandissa työskentelee noin 80 työntekijää eri puolilla Suomea.

Haemme projektipäälliköksi motivoitunutta ja oikealla asenteella varustettua, itseohjautuvaa moniosaajaa, joka toimii myös asiantuntijana tieliikenteen teknisten järjestelmien sähkö-, automaatio- ja ICT-asioissa.

Projektipäällikkönä vastaat projektien suunnittelusta, kilpailuttamisesta ja toteutuksesta, sekä toimit asiantuntijana elinkaarenhallinnassa. Projekteja ei kuitenkaan tarvitse puurtaa yksin, sillä tukenasi on noin 15 teknistä asiantuntijaa ja projektipäällikköä.

Teknisten järjestelmien projekteja toteutetaan osana Väyläviraston tie- ja tunnelihankkeita sekä itsenäisinä ITM Finlandin hankkeina. Kooltaan projektit vaihtelevat kymmenistä tuhansista euroista kymmeniin miljooniin euroihin ja kestoltaan muutamasta kuukaudesta muutamiin vuosiin.

Tehtävässä vastaat investointi- ja kehittämisprojekteista liittyen tieliikenteen teknisiin järjestelmiin. Näitä järjestelmiä ovat mm:

  • Tietunnelien ohjaus- ja turvajärjestelmät laitteineen, kuten SCADA ja PLC, sähkönjakelu ja varmistus, varavoimat, paloilmoitinjärjestelmät, häiriönhavaintojärjestelmät, hätäpuhelimet, savunpoistopuhaltimet ja pumput.

Lisäksi osallistut teknologioiden yhteensovittamiseen liikenteen ohjausjärjestelmien ja ICT-järjestelmien kanssa. Näitä ovat mm.:

  • Liikenteen ohjauslaitteet, kuten vaihtuvat nopeusrajoitukset, liikennevalot, puomit ja tiedotusopasteet
  • Liikenteen seurantalaitteet, kuten tiesääasemat, kamerat ja automaattiset mittauspisteet
  • Tausta- ja tukijärjestelmät, kuten tietoliikenneverkko, konesalit, tietokannat, palvelimet, työasemat, ohjelmistot ja rajapinnat.

Hakijalta odotamme

Toivomme, että Sinulla on oma-aloitteinen ja ratkaisuhakuinen työskentelyote sekä kehitysmyönteinen asenne. Voit olla myös urasi alkuvaiheessa, mutta tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää kaikkiin tehtävään sisältyviin tekniikan osa-alueisiin perehtymistä ja kykyä yhteensovittaa niiden toimintaa projekteissa. Tekninen osaamisesi ja koulutuksesi voivat painottua esimerkiksi sähkö-, tietoliikenne-, ICT- tai automaatiotekniikkaan. Sähköpätevyydet tai mahdollisuus niiden hankkimiseen luetaan eduksi.

Tarjoamme Sinulle

  • Mielenkiintoisen ja vastuullisen tehtäväkentän
  • Innostavan ja dynaamisen työyhteisön sekä hyvät esimies- ja tukipalvelut
  • Monipuoliset kehittymismahdollisuudet
  • Kattavat henkilöstöedut

Toimipisteesi sijaitsee ensisijaisesti Helsingissä, mutta muutkin vaihtoehdot voivat olla mahdollisia. Projektipäällikön tehtävään sisältyy matkustamista kokouksiin eri paikkakunnille sekä työmaille hankkeen sijainnista riippuen. Projektipäällikön arki kuluu kuitenkin pääosin toimistolla tai kokouksissa etänä, kotona tai missä vain. Teams on kovassa käytössä. Toisinaan saat pukea myös työmaavarustuksen ja tehdä tarkastuksia sekä asennusvalvontaa työmaalla. Projektipäälliköt ja asiantuntijat osallistuvat myös ohjausjärjestelmien maastotestauksiin, joita järjestetään liikenteelliset haitat minimoiden, myös öisin, muutamia kertoja vuosittain.

Lisätiedot

Lisätietoja tehtävästä saat yksikön päälliköltä Jukka Värriltä, jukka.varri@tmfg.fi, p. 050 470 4475.

Tehtävään valittavasta henkilöstä tehdään hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa http://www.supo.fi.


Puhelin: 029 450 7000 Sijainti: Palkkatilanportti 1, Helsinki