(Poistunut julkaisusta)

Information Security Specialist, (Helsinki tai Oulu)
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.12.2019

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja, ja johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen. 

 

Tavoittelemme muutoksella entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta. Muutoksen käytäntöön viemiseksi haemme nyt Helsinkiin tai Ouluun Information Security Specialisteja vahvistamaan kuusihenkistä Kyberturvallisuuden tietoturvanohjaus ja riskit -tiimiämme.

 

 

INFORMATION SECURITY SPECIALIST (Helsinki tai Oulu)

 

 

Mitä pääset tekemään Information Security Specialistina?


Kyberturvallisuuden tietoturvanohjaus ja riskit -tiimin Information Security Specialistien tehtävänä on tukea OP Ryhmän toimintaa ja tietoturvallista kehittämistä yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa. Miltä kuulostaisi tietoturvakäytäntöjen, ohjeiden ja vaatimusten määrittely ja näihin liittyvien toimintatapojen kehittäminen esimerkiksi uusia sovelluksia kehittäessä? Information Security Specialistina tunnistat ja seuraat tietoturvariskejä liiketoiminnan kehittämisessä ja operatiivisissa toiminnoissa sekä tuet erilaisia kehityshankkeita ratkaisuhakuisella ja konsultoivalla otteellasi.


Erilaisiin kehityshankkeisiin ja operatiivisiin toimintoihin osallistumisen lisäksi valmistelet OP Ryhmän turvallisuuden johtamis- ja hallintamallien tietoturvallisuutta koskevia linjauksia ja ohjeistuksia sekä sovellat näitä omassa työssäsi. Tehtävääsi kuuluu myös ulkoisten turvallisuusvaatimusten seuraamista ja tarvittavien toimenpiteiden ohjaamista näiden soveltamiseksi. Tehtävänkuva on muokattavissa oman kokemuksesi, asiantuntijuutesi ja kiinnostuksenkohteidesi mukaan.

 

 

Tarjoamme sinulle 


Meillä OP:lla tekemistämme ohjaavat vahvasti arvomme: vastuullisuus, yhdessä menestyminen ja ihmisläheisyys. Finanssialalla yksi tärkeimpiä kulmakiviä on luottamus. Ollaksemme asiakkaidemme ja sidosryhmiemme luottamuksen arvoisia, haluamme joukkoomme lisää Information Security Specialisteja vastaamaan siitä, että tuotteemme ja palvelumme ovat tietoturvan kannalta vastuullisia.


Ihmisläheisyys taas työnantajana tarkoittaa meille, että suhtaudumme työelämään osana elämää. Eli jos haluat noutaa lapsesi ajoissa päivähoidosta; nauti siitä riemusta, jonka lapsesi näkeminen saa aikaan (mutta älä vain keskeytä sitä parasta leikkiä!). Tai jos haluat lähteä tänään muuten vaan hieman aiemmin töistä; ole hyvä, nauti päivänvalosta (tärkeää etenkin näin talviaikaan). Ja vaikka meillä mainiot puitteet työskentelyyn onkin, jos työn tekeminen sujuu parhaiten juuri tänään etänä; tarjoamme mahdollisuuden siihen. Luotamme työntekijöihimme, minkä vuoksi annamme asiantuntijoillemme vapauden ja vastuun tehdä mitä he parhaiten osaavat heidän parhaiten katsomallaan tavalla. Ja koska kukaan ei ole seppä syntyessään ja haluamme aloituksesi olevan mahdollisimman miellyttävä, saat tehtävääsi kattavan perehdytyksen ja nimetyn mentorin, jonka kanssa aloittaa taipaleesi OP:n Information Security Specialistina. Ja toki koko huippuosaava tiimimme on tukenasi all day every day.


Yhdessä menestyminen tarkoittaa meille, että täältä löytyy aina apua! Eli mikäli joskus jonkin asian kanssa homma ei meinaa edetä, kysy kaverilta (tai etäpäivänä kilauta)! Koko OP Ryhmässä meitä työskentelee noin 12 000 henkilöä, joten osaamista meiltä löytyy hurja määrä eri alojen asiantuntijoilta. Kyberturvallisuus toimii koko OP Ryhmää palvelevana osaamiskeskuksena, joten sidosryhmäsi tulevat olemaan laajat; tulet tekemään yhteistyötä muun muassa IT-alan, riskienhallinnan ja lakiasiain ammattilaisten kanssa. Näin ollen pääset myös saamaan laajan käsityksen finanssialan tietoturvallisesta kehittämisestä.


Vaikka olemmekin siirtyneet perinteisestä finanssialan toimijasta entistä enemmän kohti tech-taloa, olemme kuitenkin pankki, ja siten henkilökuntaetuihimme kuuluvat henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut. Lisäksi saat käyttöösi kattavan työterveyshuollon, laajan hoitokuluvakuutuksen sekä täysajan tapaturmavakuutuksen. Ja tietenkin saat kilpailukykyisen korvauksen osaamisestasi ja työpanoksestasi, minkä lisäksi tarjoamme liikunta- ja kulttuuriedun sekä mahdollisuuden edulliseen lomailuun OP:n lomaosakkeissa. Isona talona meillä toki on myös tarjota ison talot edut henkilökohtaiselle ammatilliselle kasvulle ja kehittymiselle; mahdollisuuksia täällä nimittäin riittää! 

 

 

Mitä odotamme sinulta 


Vaikka meillä urakehitysmahdollisuuksia riittääkin, puhutaan kuitenkin ensin tästä Information Security Specialistin tehtävästä. Tuleva Information Security Specialistimme on työskennellyt aiemmin ainakin yhdessä vastaavassa tietoturvaan liittyvässä asiatuntijatehtävässä. Näin ollen sinulla on hyvä ymmärrys tietoturvaa ja tietosuojaa koskevista laeista, asetuksista ja säännöksistä. Ja koska tietoturva-ala kehittyy koko ajan, sinulla on sisäinen palo aihetta kohtaan ja haluat oppia jatkuvasti lisää. Tämän kiinnostuksen avulla ylläpidät ja kehität sekä omaa että tiimin osaamista. Me luonnollisesti ruokimme tätä oppimisennälkääsi tarjoamalla mahdollisuuden kouluttautua ja lisätä osaamistasi näihin teemoihin liittyen. Tiedostamme, että tässä tehtävässä voi menestyä monenlaisella koulutustaustalla, minkä vuoksi emme niinkään piittaa koulutustaustastasi, sillä osaaminen ratkaisee! Sopiva koulutustausta voisi olla esimerkiksi IT-tradenomi, tietojärjestelmiin liittyvä koulutus tai jopa kyberturvallisuuden koulutus. Kerro sinä meille, minkälaiset valmiudet koulutuksesi antaa tässä tehtävässä menestymiselle.


Työssäsi on runsaasti sidosryhmiä ja toisinaan eteen tulee myös monimutkaisia asiakokonaisuuksia selvitettäviksi. Tällaiset tilanteet taklaat ratkaisulähtöisellä työotteellasi sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitojesi avulla. Asiakokonaisuuksien ja -yhteyksien sekä riippuvuussuhteiden hahmottamisessa sinua auttaa kykysi hahmottaa laajoja kokonaisuuksia kuitenkaan olennaisia yksityiskohtia unohtamatta. Hyödynnämme työssämme ketteriä menetelmiä, joten arvostamme oma-aloitteista ja itseohjautuvaa työotetta. Työhön liittyvissä asioissa kommunikoit sujuvasti suomeksi ja englanniksi niin puhuttuna kuin kirjoitettunakin.

 


Kerrataan vielä osaamisesi/taustasi pähkinänkuoressa:


-    tietoturvaa ja tietosuojaa koskevien lakien, asetusten ja säännösten hyvä ymmärrys
-    aiempaa relevanttia työkokemusta ainakin yhdestä vastaavasta tehtävästä
-    soveltuva koulutustausta, esim. IT-tradenomi, tietoturvan tai tietojärjestelmien koulutus
-    sujuva suomen ja englannin kielitaito

 

 

Vahvaksi eduksi katsomme, mikäli olet ollut mukana kehittämässä tietoturvaratkaisuja osana infra- tai sovelluskehityshankkeita ja/tai olet tuttu seuraavien kirjainyhdistelmien kanssa: ISO 27001, PCI DSS, Swift CSP, ISF Standard of Good Practice. Ja koska ostamme paljon palveluita toimittajilta, arvostamme mahdollista kokemustasi hankintojen ja/tai SaaS-palvelujen tietoturvavaatimuksien parissa työskentelemisestä. 

 

 

Lisätiedot ja hakuohjeet 


Jäikö jokin askarruttamaan? Lisätietoja tehtävästä ja OP:lla työskentelemisestä antaa tuleva esimiehesi Jari Kulju. Jarin tavoitat joko puhelimitse numerosta +358 10 25 21231 keskiviikkona 11.12. klo 10–11 ja maanantaina 16.12. klo 10–11 tai sähköpostitse osoitteesta jari.kulju(a)op.fi. Tai jos kaikki tuntuu tässä vaiheessa selvältä, lähetä hakemuksesi kertomalla osaamisestasi ja motivaatiostasi viimeistään sunnuntaina 22.12.


Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti jkaallemme. 
#-LI-POST