Informaatikko
Jyväskylän yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.4.2019

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2 500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi.<!--?xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /-->


Avoimen tiedon keskuksessa on haettavana


informaatikon tehtävä 1.6.2019 alkaen toistaiseksi.


Avoimen tiedon keskus (Open Science Centre) tallentaa, tuottaa ja välittää tietoa edistääkseen yliopistoyhteisön tiedonkäyttöä sekä tieteellisen tiedon leviämistä yhteiskuntaan. Yliopiston kirjasto ja tiedemuseo muodostavat Avoimen tiedon keskuksen.


Informaatikon tehtäviin kuuluu julkaisutietojen tallentaminen yliopiston tutkimustietojärjestelmään (Converis) sekä siihen liittyvä tutkijoiden ohjaus ja opastus. Toisena tehtäväkokonaisuutena on tutkimuksen arviointiin ja metriikkaan liittyvät tehtävät. Informaatikko työskentelee Tutkimuksen tuki -tiimissä ja osallistuu tarvittaessa myös tiimin muihin tehtäviin.


Tehtävään valittavalta henkilöltä edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa, kirjasto- ja informaatioalan opintoja, suunnittelu- ja kehittämistaitoa, tutkimuksen tukeen liittyvien palveluiden tuntemusta sekä hyviä tiimi- ja vuorovaikutustaitoja.


Eduksi katsotaan tuntemus tutkimustietojen tallennuksesta ja työhön käytettävistä järjestelmistä, tutkimuksen vastuulliseen arviointiin liittyvistä kysymyksistä sekä avoimen tieteen periaatteista, erityisesti avoimesta julkaisemisesta. 


Tehtävän hoidossa edesauttavat hyvä kielitaito, hyvät tietotekniset taidot, tarkkuus ja huolellisuus sekä kyky oppia uutta ja halu kehittää tehtävänkuvaa.


Informaatikon tehtäväkohtainen palkanosa määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän muun henkilöstön tehtävien vaativuustason 9 (2 935,69€/kk) perusteella. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa enintään 6–50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. 


Tiedustelut: tiiminvetäjä, informaatikko Janne Seppänen janne.t.seppanen@jyu.fi (puh. 040 805 5018 tai palvelupäällikkö Irene Ylönen, sähköposti: irene.ylonen@jyu.fi (puh. 050 428 5259). 


Tehtävässä käytetään kuuden kuukauden koeaikaa.


Sähköiseen hakulomakkeeseen tulee liittää: 


 1) Ansioluettelo (cv),


 2) Motivaatiokirje,


 3) Muu liite, jolla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa ja ansionsa tehtävään.


 
Hakemus tulee jättää viimeistään 26.4.2019 sähköisellä hakulomakkeella.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1256659
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 26.4.2019
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Jyväskylä