(Poistunut julkaisusta)

Informaatikko
Jyväskylän yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 19.11.2018

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2 500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi.


Avoimen tiedon keskuksessa on haettavana


informaatikon tehtävä 1.2.2019 lukien toistaiseksi.


Avoimen tiedon keskus (Open Science Centre) tallentaa, tuottaa ja välittää tietoa edistääkseen yliopistoyhteisön tiedonkäyttöä sekä tieteellisen tiedon leviämistä yhteiskuntaan. Yliopiston kirjasto ja tiedemuseo muodostavat Avoimen tiedon keskuksen.


Informaatikon tehtäviin kuuluvat elektronisten aineistojen (tietokantojen, e-lehtien, e-lehtipakettien sekä e-kirjojen) sekä painettujen jatkuvien julkaisujen (lehtien, sarjojen) hankintatehtävät sekä niiden kehittäminen. Informaatikko työskentelee Avoimen tiedon keskuksen saatavuustiimissä ja osallistuu tarvittaessa myös tiimin muihin tehtäviin.


Informaatikolta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa, hyvää suomen ja englannin kielen taitoa, tietoteknistä osaamista sekä kokemusta tietoaineistohankinnasta. Eduksi katsotaan kokemus yliopistomaailmasta sekä tietämys tieteellisestä julkaisutoiminnasta ja avoimen tieteen periaatteista.  


Tehtävässä suoriutumisessa edesauttavat hyvät yhteistyö-, vuorovaikutus- ja neuvottelutaidot sekä kyky taloudelliseen ajatteluun ja itsenäiseen päätöksentekoon. 


Informaatikon tehtäväkohtainen palkanosa määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän muun henkilöstön tehtävien vaativuustason 9 (2895,30 €/kk) perusteella. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa enintään 46,3 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta.


Tiedustelut: tiiminvetäjä, informaatikko Arto Ikonen arto.ikonen@jyu.fi (puh. 040 805 3793) tai palvelupäällikkö Irene Ylönen, sähköposti: irene.ylonen@jyu.fi (puh. 050 428 5259).


Sähköiseen hakulomakkeeseen tulee liittää:


1) Hakemus,


2) Ansioluettelo (cv),


3) Muu liite, jolla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa ja ansionsa tehtävään.


Hakemus tulee jättää viimeistään 31.12.2018 sähköisellä hakulomakkeella.