ICT-arkkitehti
DigiFinland Oy

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 7.1.2021

Haluatko olla mukana luomassa yhdenvertaista Suomea, jossa asukkailla on käytössään vaikuttavat ja sujuvat palvelut? Tahdomme luoda Suomeen vaikuttavia, yhdenvertaisia ja haluttuja julkisia digipalveluita – se tarkoittaa palveluiden kehittämistä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Etsimme vahvan ammattitaidon ja selkeän näkemyksen omaavia kokeneita ICT-arkkitehtejä.

Tehtävänäsi on osallistua ICT-arkkitehtuurin näkökulmasta erilaisiin ministeriöiden tilaamiin hankkeisiin. Etsimämme henkilö on kehitysmyönteinen ja esiintymiskykyinen, eri yhteistyötahojen kanssa samaa kieltä puhuvaa arkkitehtuuriosaajaa, jolla on kyky ymmärtää ja muuntaa toiminnan kehittämisen tarpeet ratkaisuiksi. Toimit tarvittaessa kehitystehtävissä, hankkeissa ja projekteissa asiantuntijana, joten osaat pitää langat käsissäsi ja saattaa asioita maaliin. Ymmärrät ja omaat käytännön kokemusta erilaisista projektinhallintamalleista (Scrum, SAFe, vesiputous). Et siis ole vain ideanikkari ja visionääri vaan myös toteuttaja ja tekijä. Tehtävässä tarvitaan teknistä osaamista ja kokemusta sekä laajojen teknisten kokonaisuuksien hahmottamiskykyä. 

Edellytämme sinulta soveltuvaa koulutusta (yliopisto tai AMK) tai tehtävää vastaava työkokemusta. Sinulla on teknisen osaamisen lisäksi aiempaa kokemusta kehitys- ja suunnittelutehtävistä sekä hankkeiden läpiviennistä arkkitehtuurin osalta. Ymmärrät eri API-teknologiat ja sinulla on kyky suunnitella ja kuvata ICT-ratkaisuja monialaisesti sekä laatia kattavia arkkitehtuurin nykytilakuvauksia, viite- tai kohdearkkitehtuureja. Työssä tarvitaan myös käytännön kokemusta prosessien mallinnuksesta ja kehittämisestä sekä tieto-, tietojärjestelmä- tai teknisestä arkkitehtuurista sekä ratkaisu- tai kokonaisarkkitehtuurimenetelmien soveltamiskykyä (mm. JHS 179, TOGAF). Arvostamme kokemusta erilaisista toimintaympäristöistä sekä hyvää dokumentointi- ja visualisointikykyä.  Tässä keskeisessä roolissa painottuvat arkkitehtuuriosaamisen lisäksi hyvät kommunikaatio- ja vuorovaikutustaidot. 

ICT-arkkitehtinä tehtäviisi kuuluu mm.:

 • Informaatio-, data- ja järjestelmäarkkitehtuurien suunnittelu ja kuvaaminen 
 • Tietoturva- ja käyttöoikeushallintaperiaatteiden kuvaaminen
 • Ratkaisuarkkitehtuurien luomista eri palvelukokonaisuuksissa, kehitys- ja tuotantovaiheiden näkökulmasta  
 • Eri pilviarkkitehtuurien osaamista sekä tietoliikenteen suunnittelua ja kuvaamista 
 • Muiden olemassa olevien teknisten ratkaisujen arviointi ja yhteensovittaminen
 • Osallistuminen kansallisen arkkitehtuurin kehittämiseen sekä osallistuminen kilpailutuksiin
 • AI/robotiikan strategian muodostamista, validointilaskelmat ja kohteiden sisällyttäminen olemassa oleviin prosesseihin

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja haastavan työn voimakkaasti kasvavassa organisaatiossa. Saat mahdollisuuden kehittää osaamistasi osaavan ja mukavan työyhteisön tuella. Pääset tekemään merkityksellistä työtä meneillään olevan Suomen digitalisoinnin parissa motivoituneiden ja kehitysorientoituneiden kollegoiden kanssa. Tarjoamme kilpailukykyiset edut ja viihtyisän työympäristön. Toimistomme sijaitsee Helsingin Kalliossa, mutta työskentelemme joustavasti etätöissä ympäri Suomen.

Kiinnostuitko? Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelosi palkkatoiveineen oheisen linkin kautta. Viimeinen hakupäivä on 31.1.2021.  Alamme käsitellä hakemuksia jo hakuajan aikana ja tehtäviä täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä. Lisätietoja tehtävästä antaa kokonaisarkkitehti Arto Laurila puh. 040 840 2410.

DigiFinland Oy on valtion omistama erityistehtäväyhtiö, joka kehittää ja tukee kansallisia digitaalisia ratkaisuja monialaisen julkisen hallinnon tarpeisiin. Visionamme on luoda Suomeen vaikuttavia, sujuvia ja yhdenvertaisia julkisia palveluja. Tehdään se yhdessä.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1412121
 • Tehtäväalue: IT, Toimistotyö
 • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Sijainti: Helsinki