(Poistunut julkaisusta)

ICT-arkkitehti
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 31.8.2020

Tehtävän kuvaus

Tule tekemään kokonaisarkkitehtuurityötä Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön toimialalle!

Etsimme innostunutta ja käytännönläheistä ICT-arkkitehtiä koko kaupunkiympäristön toimialan läpileikkaavaan kehittämistehtävään.

Tehtävässä vastaat toimialan kokonaisarkkitehtuurin koordinoinnista ja hallinnasta sekä kehittämisestä osana kaupunkitason kokonaisarkkitehtuurityötä. Teet tiivistä yhteistyötä myös tieto- ja toiminta-arkkitehtien kanssa.

Osallistut koordinointi- ja ohjausroolissa myös itse aktiivisesti arkkitehtuurityöhön, teet yhteistyötä ydintoiminnan, muiden hallinnon asiantuntijoiden sekä kaupunkitasoisten arkkitehtuuriasiantuntijoiden kanssa.

Kehität jo luotuja arkkitehtuuriperiaatteitamme ja olet mukana kehittämis- ja digitalisaatiohankkeissa asiantuntijana. Asiantuntijan roolissasi tuot tietoisuuteen arkkitehtuuriperiaatteita sekä tuet projekteja uusien innovaatioiden käyttöönotossa huomioiden yhteentoimivuuden.

Kaupunkiympäristön toimialan ydintoiminta on hyvin monipuolista ja siksi myös ICT -teknologiamme ja -järjestelmämme ovat laaja kokonaisuus. Lisäksi meillä on meneillään digitalisaatio -ohjelma, jota viedään eteenpäin monilla uusilla projekteilla.

Käytännönläheinen ja hyvä ymmärrys kokonaisarkkitehtuurin merkityksestä koko organisaation toiminnalle sekä kokonaisarkkitehtuurityön keskeisten menetelmien tuntemus (esim. TOGAF) antavat sinulle hyvät mahdollisuudet työn hoitamiseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Tarjoamme sinulle haastavan ja mielenkiintoisen työn modernissa työympäristössä. Upouusi kaupunkiympäristötalo on valmistunut elokuussa hyvien kulkuyhteyksien varrelle Kalasatamaan. Mahdollistamme toimialallamme henkilöstömme ammatillisen kehittymisen ja tukenasi toimii osaava, moniammatillinen työyhteisö. Edistämme henkilöstömme työhyvinvointia ja kannustavaa palkitsemista.

Tehtävän kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto.

Edellytämme sinulta kokemusta toiminnan, prosessien, palveluiden, tietojen ja tietojärjestelmien yhteentoimivuuden kehittämisestä sekä kykyä kuvata laajoja toimintakokonaisuuksia.

Kokemus arkkitehtuurin kehittämisen johtamisesta sekä kokonaisarkkitehtuurin viitekehysten tuntemus ovat olennainen edellytys. Myös hyvät neuvottelu-, vuorovaikutus- ja esiintymistaidot ovat perusedellytys tehtävän hoitamisessa.

Eduksesi luemme, että osaat viestiä kokonaisarkkitehtuurin linjauksista ja tavoitteista yhteistyötahoille selkeästi ja ymmärrettävästi. Sinulla on kykyä ja taitoa ohjata erilaisia toimijoita yhteistyöhön päämäärän saavuttamiseksi sekä aktiivinen ja itsenäinen työote.

Lisäksi tietosuoja ja tietoturvaosaaminen sekä perehtyneisyys tiedon elinkaarenhallintaan luetaan eduksi.

Jos omaat Kaupunkiympäristön toimialan substanssituntemusta, on se erityistä plussaa.

HUOM!
Hyödynnämme rekrytoinnissa Recright -videohaastattelutyökalua. Hae paikkaa vastaamalla videokysymyksiin https://www.recright.com/interview/public/b417b39167e4bffe62d8933a7035cc3c55f1 (kopioi linkki selaimeen) SEKÄ täyttämällä Helsinkirekry.fi -sivuilla työavaimen takaa löytyvän hakemuslomakkeen "Hae paikkaa" -kohdasta.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

ICT-kehityspäällikkö Anne Linden, varmimmin sähköpostilla anne.linden@hel.fi tai soittamalla 7.9 klo 12-13, p. 09 310 76449.

Lisätietoa

https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi