HVDC- ja FACTS-järjestelmäasiantuntija
Fingrid

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 27.4.2021
Merkityksellinen työ rennossa työyhteisössä, ammattitaitoiset kollegat, erinomaiset kehittymismahdollisuudet ja moderni yrityskulttuuri – kiinnostuitko? Haluatko sinä tehdä töitä Suomen tärkeimmän infran eli sähkön kantaverkon parissa?

Fingrid vastaa Suomen kantaverkosta, jonka läpi kulkee 75 % koko Suomen käyttämästä sähköstä. Seuraavan kymmenen vuoden aikana tulemme investoimaan verkkoon yli 2 miljardia euroa luodaksemme puhtaan energian alustan uusiutuvalle energialle ja sen kulutukselle. Haluatko olla mukana rakentamassa huomisen ilmastoneutraalia yhteiskuntaa yhdessä Suomen parhaimmista työpaikoista?

HVDC- ja FACTS-järjestelmäasiantuntija

Haemme järjestelmäasiantuntijaa monipuolisiin ja haastaviin tehtäviin HVDC- ja FACTS-yksikköön Helsinkiin. Yksikön tehtävänä on varmistaa Suomen raja- ja sisäisen siirtokapasiteetin korkea käytettävyys sähkömarkkinoiden ja voimajärjestelmän käytön tarpeisiin. Lisäksi yksikkö vastaa HVDC- ja FACTS-järjestelmien teknisistä vaatimuksista sekä teknologiaosaamisesta.

Tehtäviisi kuuluu suuntaajien sekä kompensointilaitteiden asiantuntijatehtävät. Toimit HVDC- ja FACTS-järjestelmiin liittyvissä projekteissa teknisenä projektipäällikkönä. Osallistut erityisesti järjestelmien teknisten vaatimusmäärittelyiden ja hankintadokumenttien laatimiseen sekä toteutusvaiheessa suunnitteluun, testaukseen ja käyttöönottoihin kansainvälisessä ympäristössä.

Projektien rinnalla tuet suurjännitteisten tasasähköyhteyksien ja kompensointijärjestelmien ylläpitoa osallistumalla vika- ja häiriöselvitystyöhön yhdessä tiimin kanssa. Rooliisi kuuluu myös HVDC-varallaolo perehtymis- ja koulutusjaksosi jälkeen. Lisäksi pääset osallistumaan tutkimus- ja kehitysprojekteihin yhteistyössä muiden Fingridin asiantuntijoiden ja sidosryhmien kanssa. Kokemuksen karttuessa saat myös omaa vetovastuuta ko. projekteista.

Sinulla on vahva sähkötekninen ja matemaattinen osaaminen, sekä kykyä analysoida järjestelmien mittaus- ja simulointituloksia ja tapahtumia erityisesti häiriötilanteissa. Käytät luontevasti laskenta- ja simulointiohjelmia, kuten Matlab tai PSCAD. Olet oma-aloitteinen ja palat halusta syventyä HVDC- ja FACTS-teknologiaan. Työssä pääset hyödyntämään ja laajentamaan sekä suurjännite-, säätö- ja sähkönsiirtotekniikan että tehoelektroniikan osaamistasi. Koulutustaustasi on sähköalan diplomi-insinööri sähköverkkojen, tehoelektroniikan tai suurjännitetekniikan puolelta, ja sinulla on jo useamman vuoden kokemus vastaavista tehtävistä. Sinulla on myös valmius matkustaa kotimaassa ja ulkomailla.

Tehtävässä menestyäksesi sinulla tulee olla kykyä järjestelmien toiminnan hahmottamiseen ja analysointiin, sekä ongelmanratkaisutaitoja. Verkostoidut alan muiden osaajien kanssa myös kansainvälisesti, ja englannin kielen käyttäminen on sinulle luontevaa. Hallitset kokonaisuuksia omatoimisesti ja toimit sujuvasti erilaisten ihmisten ja ryhmien kanssa. Omaat hyvät viestintä- ja esiintymistaidot. Arvostamme lisäksi vastuunkantavaa asennetta, kehittämis- ja kehittymisintoa sekä tuloksellisuutta.

Tarjoamme vastuullisen työn kehitysorientoituneessa ja positiivisessa tiimissä, josta löytyy sekä käytännön että teoreettista osaamista. Tehtävän painopisteet määräytyvät alussa osaamisesi ja kokemuksesi perusteella. Lisääntyvien vastuiden kautta sekä kollegoiden ja esimiehen tuella saat mahdollisuuden kasvaa huippuasiantuntijaksi. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus oppia tuntemaan Suomen sähköverkkoa kantaverkkoyhtiön näkökulmasta, ja kerätä osaamista, josta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.

Hakemukset palkkatoivomuksineen pyydämme toimittamaan 16.5.2021 mennessä. Liitäthän mukaan myös vapaamuotoisen hakemuksesi ja ansioluettelosi. Lisätietoja tehtävästä antaa yksikön päällikkö Kimmo Nepola, p. +358 50 590 3850 ajalla 4.5. klo 13.00–15.00, 7.5. klo 8.00–10.00 ja 10.5. klo 13.00-16.00. Tehtävään valituksi tulleesta henkilöstä tehdään turvallisuusselvityslain mukainen perusmuotoinen turvallisuusselvitys.
Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot