(Poistunut julkaisusta)

HVDC- ja FACTS-järjestelmäasiantuntija
Fingrid Oyj

Alkuperäinen julkaisupäivä 30.3.2020

HVDC- ja FACTS-yksikkö, osana Fingridin omaisuuden hallinta -toimintoa, varmistaa Suomen raja- ja sisäisen siirtokapasiteetin korkean käytettävyyden sähkömarkkinoiden ja voimajärjestelmän käytön tarpeisiin. Yksikkö vastaa myös HVDC- ja FACTS-järjestelmien teknisistä vaatimuksista elinkaaren kaikissa vaiheissa sekä teknologiaosaamisen varmistamisesta.

Haemme Helsinkiin toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen

HVDC- ja FACTS-järjestelmäasiantuntijaa 

Tehtävässäsi vastaat HVDC- ja FACTS-teknologian osaamisesta ja vastuullasi on erityisesti suuntaajien sekä kompensointilaitteiden asiantuntijatehtävät. Työssä pääset hyödyntämään ja laajentamaan käytännön tehtävien kautta sekä suurjännite-, säätö- ja sähkönsiirtotekniikan että tehoelektroniikan osaamistasi. Tehtäviisi kuuluu ensisijaisesti teknisten periaatteiden ja vaatimusten määrittäminen sekä vikoihin ja häiriöihin liittyvien selvitysten tekeminen. Osana roolia osallistut varallaoloon perehtymis- ja koulutusjaksosi jälkeen. 

Lisäksi vastuullasi ovat HVDC- ja FACTS-järjestelmien investointi- ja perusparannusprojektien asiantuntijatehtävät. Projekteissa osallistut erityisesti järjestelmien teknisten vaatimusmäärittelyiden ja hankintadokumenttien laatimiseen sekä toteutusvaiheessa suunnitteluun, testaukseen ja käyttöönottoihin kansainvälisessä ympäristössä. 

Pääset myös osallistumaan tutkimus- ja kehitysprojekteihin yhteistyössä omaisuuden hallinnan ja voimajärjestelmän suunnittelun muiden asiantuntijoiden ja sidosryhmiemme kanssa. Kokemuksen karttuessa saat myös omaa vetovastuuta ko. projekteista. 

Sinä olet sähköalan diplomi-insinööri sähköverkkojen, tehoelektroniikan tai suurjännitetekniikan puolelta ja sinulla on jo alan työkokemusta. Lisäksi säätötekniikan osaamisesta on hyötyä työssäsi. Sinulla on vahva sähkötekninen ja matemaattinen osaaminen, sekä kykyä ja halua analysoida järjestelmien mittaus- ja simulointituloksia ja tapahtumia erityisesti häiriötilanteissa. Lisäksi osaat ja haluat käyttää laskenta- ja simulointiohjelmia, kuten Matlab tai PSCAD. Olet oma-aloitteinen ja palat halusta syventyä HVDC- ja FACTS-teknologiaan. Sinulla on myös valmius matkustaa kotimaassa ja ulkomailla.

Tehtävässä menestyäksesi sinulla tulee olla kykyä järjestelmien toiminnan hahmottamiseen ja analysointiin, sekä ongelmanratkaisutaitoja. Työssäsi tarvitset erinomaista englanninkielen taitoa. Tulet toimeen erilaisten ihmisten ja organisaatioiden kanssa, ja kykenet työskentelemään niin itsenäisesti kuin tiimissäkin. Omaat hyvät viestintä- ja esiintymistaidot. Arvostamme vastuunkantavaa asennetta, kehittämis- ja kehittymisintoa sekä tuloksellisuutta. 

Tarjoamme vastuullisen työn sekä osaavan ja yhteen hiileen puhaltavan tiimin tuen. Tiimissä pääset mukaan positiiviseen ja kehityshenkiseen porukkaan, josta löytyy sekä käytännön että teoreettista osaamista. Panostamme myös vahvasti osaamisesi kehittämiseen. Tehtävän painopisteet määräytyvät alussa osaamisesi ja kokemuksesi perusteella. Vähitellen lisääntyvien vastuiden kautta sekä kollegoiden ja esimiehen tuella saat mahdollisuuden kasvaa huippuasiantuntijaksi.
Tehtävässäsi sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus oppia tuntemaan Suomen sähköverkkoa kantaverkkoyhtiön näkökulmasta, ja keräät itsellesi tiedot ja osaamisen, josta on sinulle aitoa hyötyä tulevaisuudessa.

Hakemukset palkkatoivomuksineen pyydämme toimittamaan 19.4.2020 mennessä. Liitäthän mukaan myös vapaamuotoisen hakemuksesi ja ansioluettelosi. Lisätietoja tehtävästä antaa yksikön päällikkö Kimmo Nepola, p. +358 50 590 3850 ajalla 1.4. klo 15.00–17.00 ja 3.4. klo 12.00–14. Tehtävään valituksi tulleesta henkilöstä tehdään turvallisuusselvityslain mukainen perusmuotoinen turvallisuusselvitys.