HRD-päällikkö
LähiTapiola

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 23.2.2021

Onko oppimisen ja uudistumisen tukeminen sinulle intohimon lähde? Nautitko esiintymisestä, valmentamisesta ja henkilöstön kehittämisestä? Jos vastasit kysymyksiin myöntävästi, saatat olla etsimämme henkilö!

Etsimme HRD-tiimiimme taitavaa henkilöstön kehittäjää painottuen esihenkilöiden ja myynnin johtamisen kehittämiseen.

HRD-päällikkönä edistät sovittuja liiketoiminnan muutoksia ja autat henkilöstöämme uudistamaan osaamistaan niitä vastaavaksi. Vastuualueesi räätälöidään tarkemmin vahvuuksiesi perusteella, mutta se tulee linkittymään muun muassa asiakastyötä tekevän henkilöstömme esimiesten kehittämiseen.

Rooliisi kuuluu osaamistarpeiden analysointia, valmennuskokonaisuuksien suunnittelua, valmentamista sekä erilaisten henkilöstön kehittämistoimenpiteiden suunnittelua ja toteutusta yhteistyössä johdon ja asiantuntijoiden kanssa. Vastaat sinulle nimettyjen kehittämistoimenpiteiden ja valmennuskokonaisuuksien tuloksellisuudesta, vaikuttavuudesta ja laadusta hyödyntäen tarvittavia menetelmiä oppimisen tukena ja opitun siirtämiseksi arkeen.

LähiTapiola on vahva paikallinen toimija, jolla on laaja myynti- ja asiakaspalveluhenkilöstöverkosto ympäri Suomen. Tehtävä on keskeinen elämänturvastrategiamme toteuttamisessa ja yhtiöryhmän kriittisten osaamisten kehittämisessä. Toimit 10 hengen HRD-joukkueen aktiivisena jäsenenä ja teet tiivistä yhteistyötä yhtiöittemme HR ammattilaisten ja koko yhtiöryhmän eri toimijoiden kanssa niin Espoon yhtiöissä kuin paikallisten alueyhtiöidemme verkostossa. Toimialueena siis koko Suomi ja tehtävän hoitaminen onnistuu myös etänä, missä vain asutkin.

Odotamme sinulta

  • Kokemusta useammalta vuodelta HR/D-tehtävistä tai osaamisen kehittämisen parissa työskentelystä
  • Kokemusta useammalta vuodelta myynnistä ja/tai asiakaspalvelusta sekä myynti- ja/tai asiakaspalvelutiimin johtamisesta
  • Soveltuvaa korkeakoulututkintoa (pääaineena esim. liiketalous, johtaminen tai organisaatioiden kehittäminen) – tutkintoa tärkeämpää on kuitenkin kerryttämäsi osaaminen!
  • Erinomaisia vuorovaikutus-, viestintä- ja esiintymistaitoja – nautit esillä olemisesta ja ihmisten kanssa työskentelystä niin F2F kuin virtuaalisesti
  • Näyttöjä tuloksellisista osaamisen kehittämisen ja/tai muutosjohtamisen projekteista sekä työkokemusta erilaisista organisaatioista myyntiin, muutokseen, kehittämiseen tai valmentamiseen liittyen
  • Uudistavaa, intohimoista ja itsenäistä työskentelyotetta sekä vahvoja yhteistyö- ja tiimityöskentelytaitoja

Vakuutus- ja finanssialan osaaminen katsotaan eduksesi. Lisäksi ruotsin kielen taito on vahva plussa!

Tarjoamme

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisia ja haastavia työtehtäviä strategisen uudistumisen parissa sekä mahdollisuuden vaikuttaa merkittävästi yhtiöryhmän uudistamiseen. Saat loistavat mahdollisuudet kehittyä työssäsi ja tukenasi on koko innostunut HR-tiimimme. Meillä on myös monipuoliset henkilöstöedut, joita pääset hyödyntämään!

Lisätietoja

Kerro meille, miksi juuri sinä olisit hyvä valinta tehtävään. Lähetä meille hakemuksesi, videovastauksesi ja CV:si palkkatoiveineen hakulomakkeemme kautta mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 8.3.2021.

Lisätietoja tehtävästä antaa HRD johtaja Milla Laukkarinen, puh. 0503430531 (26.2.2021 klo 14-15 tai 2.3.2021 klo 9-10) / milla.laukkarinen@lahitapiola.fi

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot