(Poistunut julkaisusta)

HRD-PÄÄLLIKKÖ
Istekki Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 8.2.2021

Haemme vakituiseen työsuhteeseen Kuopioon rohkeaa ja positiivista seniortason HR-ammattilaista, jolla on kyky aikaansaada tuloksia ja innostaa ihmisiä. Oletko sinä Istekin uusi HRD-päällikkö?

Toimit johdon ja esimiesten strategisena kumppanina auttaen Istekkiä saavuttamaan liiketoimintatavoitteensa hyvinvoivien, osaavien ja motivoituneiden työntekijöiden avulla. Olet intohimoinen muutoksen edistäjä ja tartut yhdessä muun tiimin kanssa aktiivisella otteella yhtiön HR-prosessien, yhtenäisten toimintatapojen, työkalujen ja järjestelmien sekä ohjeiden kehittämiseen niin, että ne vastaavat organisaatiomme tarpeita.

Työsi keskiössä on Istekin työsuhteen elinkaaren aikaisten HR-prosessien ja niihin liittyvien toimintatapojen ja järjestelmien kehittäminen sekä liiketoiminnan tukeminen työsuhteisiin liittyvissä asioissa. HR:n työkaluja ja HR-tiedon saatavuutta on tarvetta kehittää seuraavien vuosien aikana ja roolisi on merkittävä kehitystyön suunnittelussa ja toteuttamisessa. Vastaat HR:n järjestelmähankkeisiin liittyvistä projekteista ja kehittämisestä sekä TES:n ja työsuhdelainsäädännön soveltamisesta. Myös ulkoistetun palkanlaskennan kumppanuus ja sen kehittäminen ovat vastuullasi.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työtehtävän kasvavassa ja kehittyvässä organisaatiossa. Vastuullasi on myös yhtiön osaamisten ja kyvykkyyksien johtamisen strategialähtöinen kehittäminen, sekä osaamisen kehittämisen hankkeet. Avainroolissasi sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen miltä Istekin HR näyttää tulevina vuosina. Tukenasi toimivat osaavat ja mukavat HR kollegat.

Tehtävässä menestyminen edellyttää:

- kykyä hallinnoida ja ottaa itsenäisesti vastuu useista vaativista tehtäväkokonaisuuksista yhtä aikaa
- vahvaa priorisointikykyä, sinnikkyyttä viedä asiat maaliin ja kykyä hallita omaa ajankäyttöään eri vastuualueet huomioiden
- soveltuvaa esim. kaupallista tai yhteiskuntatieteellistä korkeakoulututkintoa
- kokemusta ja näyttöjä menestyksekkäästä toimimisesta esim. HRD-päällikön tai henkilöstöpäällikön roolissa
- innostavaa, selkeää ja vakuuttavaa viestintätaitoa niin kirjallisesti kuin suullisestikin sekä erinomaisia esiintymis-, yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja
- osaamista HR järjestelmistä sekä ymmärrystä niiden yhtymäkohdista yhtiön muihin järjestelmiin
- liiketoimintalähtöistä otetta ja projektiosaamista
- vahvaa käytännön kokemusta työlainsäädännöstä sekä työehtosopimusten soveltamisesta

Tehtävään valittavalle henkilölle tehdään perusmuotoinen henkilöturvallisuusselvitys ja huumausainetestaus.

LISÄTIETOJEN ANTAJAT (NIMET, YHTEYSTIEDOT, AJANKOHTA, MUUTA)
Lisätietoja tehtävästä antaa henkilöstöjohtaja Pia Marjo puh. 0406620091 ma 1.3. klo 9.30-11.00