(Poistunut julkaisusta)

HRD Manager
Destia

Alkuperäinen julkaisupäivä 1.11.2019

Kokenut henkilöstön kehittämisen ammattilainen, oletko koskaan miettinyt, millaista olisi moderni HR perinteisellä toimialalla? Hyppää mukaan Destian muutosmatkaan, jonka ytimessä on kulttuurin uudistaminen!

Destiamme rakennamme menestyksemme yrityskulttuurin ja ihmisten varaan. Olemme viime vuoden aikana uudistaneet arvomme, johtamislupauksemme sekä strategiamme. Nyt on aika hioa henkilöstöjohtamisen käytänteemme sekä työkalumme tukemaan arvojemme mukaisen yrityskulttuurin ja johtamisen kehittymistä viemällä henkilöstön kehittämisen entistä ihmis- ja liiketoimintalähtöisemmäksi sekä kansainväliselle tasolle.
 
Nykyisen henkilöstön kehittämispäällikkömme siirtyessä urallaan eteenpäin etsimme sinua johtamaan pientä, luovaa ja innostunutta henkilöstön kehittämistiimiä. Tiimisi vastuulla on yrityskulttuurin uudistumista tukevien työkalujen kehittäminen, esimiestyön ja johtamisen kehittäminen, tulosjohtaminen, talent management sekä kilpailuetua luovien kyvykkyyksien kehittäminen. Olet strateginen ajattelija ja pystyt kääntämään strategiset kyvykkyydet tehokkaiksi valmennus- ja kehittämisohjelmiksi sekä tukemaan liiketoimintamme kansainvälistymistä. Sinulla on kuitenkin myös jalat maassa, ja strategisen kehittämisen lisäksi et kavahda käytännön rutiinitöitä.
 
Henkilöstön kehittämisen ammattilaisena innostut strategisesta henkilöstösuunnittelusta, valmentamisesta sekä esimiesten sparraamisesta. Käytössäsi on ammattimainen henkilöstön kehittämisen työkalupakki. Pystyt johtamaan HR-prosesseja ja sinulla on aikaisempaa kokemusta yrityskulttuurin systemaattisesta kehittämisestä sekä strategisesta osaamisen johtamisesta. Palat halusta uudistaa ja pelata avainroolissa kehittäessämme henkilöstöstämme Voittavaa joukkuetta.
 
Sinulla on laaja-alainen tuntemus organisaation sekä ihmisten kehittämisen eri osa-alueista ja kyky ymmärtää projektiluontoista liiketoimintaa. Pystyt toimimaan sekä liiketoiminnan että henkilöstön eduksi ja ymmärrät, että henkilöstön kehittäminen on elinehto nopeasti muuttuvassa maailmassa. Asenteeltasi olet palveluhenkinen, energinen ja omaat hyvät vuorovaikutustaidot. Odotamme, että sinulla on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja tunnistat organisaation kehittämisen akateemisesta tutkimuksesta työhösi soveltuvia viitekehyksistä ja malleja. 

Me sitoudumme sinuun ja toivomme, että onnistumme innostamaan sinua niin, että haluat olla luomassa yrityksessämme edelläkävijyyttä ja todeta kolmen vuoden päästä tehneesi paljon töitä sen, että Destiasta kehittyi ketterä, oppiva organisaatio, jonka kulttuuria voi kuvata voittavaksi, vastuulliseksi, jatkuvasti uudistuvaksi ja yhdessä tekemiseksi.

Hae jo tänään! Odotamme innolla kuulevamme sinusta pian, kuitenkin viimeistään 17.11. Hakeminen on tehty helpoksi; Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV:si rekrytointijärjestelmässämme. Mainitsethan myös palkkatoiveesi. Lisätietoja henkilöstöjohtaja Taru Salolta, puh. 050 4482 960 (8.11.2019 klo 14-16) tai taru.salo@destia.fi.
 


Työsuhde-edut

  • Lounas-, liikunta- ja kulttuurietu (ePassi)
  • Puhelinetu
  • Kattava työterveyshuolto
  • Henkilöstöetuohjelma
  • Lomaosakkeiden käyttäminen
  • Sairaan lapsen hoitopalvelut

Sijainti: Neilikkatie 17