(Poistunut julkaisusta)

HR-seniorrådgivare
Nordisk Ministerråd

Alkuperäinen julkaisupäivä 12.2.2019

Nordiska ministerrådet i Köpenhamn söker en HR-seniorrådgivare

Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn söker dig som är expert på HR-frågor på både strategisk och operativ nivå, och som vill arbeta på en genuint nordisk arbetsplats.

Vår HR-enhet ger stöd gällande HR- samt lönefrågor till ministerrådets sekretariat, Nordiska rådets sekretariat och Nordiska kulturfonden, totalt ca 140 anställda. Inom de tre organisationerna har cheferna det övergripande personalansvaret och får stöd av HR-enheten med administrativa och personalrelaterade ärenden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Delta i alla delar av processen vid rekrytering till Ministerrådet, Rådet och Kulturfonden, samt delta i rekrytering av direktörer vid ministerrådets institutioner runt om i Norden
  • Ge stöd i personaladministrativa ärenden på både individ- och organisationsnivå, inklusive tolkning av arbetsrättsliga lagar och avtal
  • Ansvara för utveckling och löpande uppdateringar av alla HR-relaterade policys m.m.
  • Genomföra utredningar samt skriva rapporter och underlag till beslut i personalrelaterade ärenden
  • Bistå de nordiska institutionerna med rådgivning kring administrativa regler inom personalområdet

Kravprofil

  • Vi letar efter en kollega med relevant akademisk utbildning inom HR och personaladministration. Du ska ha minst 6 års dokumenterad erfarenhet av operativt och strategiskt personalarbete, gärna i rollen som HR-rådgivare eller HR-businesspartner
  • Du ska vara insatt i arbetsrätt i åtminstone ett av de nordiska länderna
  • Du ska vara social och kommunikativ och ha en god förmåga till skriftlig framställning, då flera av dina uppgifter kommer vara fokuserade på utveckling av policys m.m.

Som person är du öppen, flexibel, initiativrik och resultatorienterad. Du har ett gott humör och är van vid en vardag med många varierande, både planerade och oförutsedda, arbetsuppgifter.

Du är en ”team player” som tycker om att arbeta med personer från olika kulturer och förstår de utmaningar detta innebär. Det är en förutsättning att du kan arbeta självständigt med stort personligt ansvar.

Du bör ha goda IT-kunskaper, framför allt med Office-paketet, och ha lätt för att sätta dig in i olika IT-system. Det är en fördel om du har arbetat med elektronisk dokumenthantering.

Du ska kunna formulera dig både muntligt och skriftligt på minst ett av våra tre arbetsspråk (danska, norska eller svenska), samt ha goda kunskaper i engelska.

Anställningen kräver medborgarskap i ett av de nordiska länderna.

Om HR-enheten
HR enheten består av 3 personer som alla rapporterar direkt till avdelningschefen, men leds av en HR-enhetsledare. Enheten ingår i avdelningen för HR, Administration och Juridik som har ca 25 medarbetare och som, utöver HR och lön, ansvarar för, budget, bokföring, juridisk rådgivning, projektledning, IT-support samt reception och service.

Vi erbjuder
Ett utvecklande och meningsfullt arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela Norden. Våra anställningskontrakt är tidsbegränsade till fem år, med möjlighet till förlängning med ytterligare högst tre år. Vi erbjuder speciellt stöd för etablering till dem som flyttar till Danmark på grund av anställningen. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta hos oss.

Om Nordiska ministerrådet
Nordiska ministerrådet är tillsammans med Nordiska rådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Sekretariatet består av tre fackavdelningar samt generalsekreterarens kontor, en kommunikationsavdelning och en avdelning för HR, administration och juridik. Nordiska ministerrådets sekretariat ligger i Nordens Hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska rådets sekretariat och med Nordiska kulturfondens sekretariat, och har omkring 140 anställda.

För mer information se www.norden.org.

Mer information om tjänsten
Önskar du att veta mer om tjänsten kan du kontakta senior HR-rådgivare Claes Hjelmér, telefon +45 60 39 42 83, e-mail clhje@norden.org, eller avdelningschef Kari Metliaas, telefon +45 2171 7100, e-mail karmet@norden.org.

För information om lön- och anställningsvillkor kontakta HR-avdelningen, e-mail hr@norden.org.