(Poistunut julkaisusta)

HR-järjestelmäihminen (Sympa HR)
Integrata

Alkuperäinen julkaisupäivä 18.2.2020

Vaikka johto tekee parhaansa, kasvamme siitä huolimatta*. Maltillisen kasvun markkinoilla etsimme Sympa HR:n saloihin sukeltavaa tekijää, joka saa happensa hallinnollisista HR-hommista ja puhaltaa asiakasrajapintaan huomisen hooärrää.

Mikä homma?

Sympa HR on sinulle tuttu. Ellei ole, tiimi kyllä kouluttaa Sympan saloihin ja tapaamme tehdä projektit. Tulet siis Sympa-tiimimme täysivaltaiseksi jäseneksi. Tiimissä on myös selkeä asiakkuudenhallintamalli: kukin kantaa tiimin tuella huolta omasta asiakaskokonaisuudestaan ja asiakasta tavataan säännöllisesti. Valmius tehdä omatoimisesti asiakastyötä onkin tehtävässä tärkeää.

Tavallinen työpäiväsi sisältää lisäksi ao. asioita järjestelmän parissa:

  • Sympa HR -käyttöönottoprojektit
  • Asiakkaiden prosessi- ja järjestelmäkehitys
  • Integraatioprojektit ja integraatioiden määrittely
  • Tiketit ja asiakastuki

Tulet töihin esihenkilöttömään organisaatioon, jossa johtaminen toteutetaan palveluna. Sinä päätät sekä säätelet omaa tarjotinta ja työaikaasi. Soolosuoritusta ei silti kukaan odota, vaan taustalla on koko Sympa-tiimin tuki.

Olemme kolmella paikkakunnalla yksi tiimi, jonka työtila on käytännössä pikaviestipalvelussa ja kaikki työkaverit täppäyksen päässä. Tukenasi on yli 90 hengen yhteisohjautuva joukko Helsingissä, Tampereella ja Porissa.

Silloin tällöin työ edellyttää myös kiskoilla kulkemista kotimaassa.

Millaista ihmistä etsimme?

Odotamme sinulta, mitä moni peilikuvaltaan: hyviä ilmaisu- ja keskustelutaitoja, oma-aloitteisuutta sekä aktiivista pilkettä silmäkulmassa. Hyvä tyyppi on meillä hyvä tyyppi.

Sinulla on kyky johtaa itseäsi ja taidat itsenäisen työskentelyn osana tiimiä. Tehtävässä tarvitaan myös silmää ja sietokykyä rutiineille sekä mindset kokonaisuuksiin ja kehittämiseen.

Tehtävässä eduksi on aiempi kokemus HR-tehtävistä. Myös projektiosaaminen lasketaan hyveeksi. Sympa-salojen smooth operator sinun ei tarvitse olla, mutta toki tästäkin on etua. Kuin myös englannin kielen taitamisesta työssä.

Taitoja tärkeämpää on tietenkin tiimipersoona ja piinkova palo HR-prosessien ja -järjestelmien pariin. Myös palkkahallintotausta tukee tekemistä.
Millaista merkitystä saat meiltä?

Elämä on ihmisen parasta aikaa. Tämä on mahdollisuus ihmiselle, joka haluaa elää oppien uutta, tykkää uida järjestelmissä, toimia lähellä asiakasrajapintaa ja haluaa sukeltaa Sympan saloihin.

Tarjoamme sinulle vakkaripaikan sekä osaavan tiimin integratalaisia – ihmisiä ja robotteja. Kivojen kollegoiden ja asiakkaiden lisäksi meillä on toki työsuhde-etujakin, joista merkittävin lienee yrityskulttuuri, jonka ytimessä on vapaus (ja parit puolivillaiset puujalkavitsit).

Toimimme yrityksenä, kuin ihminen. Huonojen läppien lisäksi panostamme mm. aivoterveyteen, hyvinvointiin ja vastuullisuuteen. Meillä johtokaan ei lepää lattioilla odottamassa kytkentää, vaan sähköistää työpaikan ilmapiiriä – ihan vain olemalla oma itsensä. Tosissaan, mutta ei vakavissaan.

Tiedetään, polttelee päästä tämän päivän HR-puuhien pariin, mutta lukaisethan vielä nämä:

  • Integratalainen tapa toimia: Integrata Manifesto
  • Rekrytoinnin etenemisen askelmerkit
  • Ja totta se on, perehdytykseenkin olemme panneet paukkuja

Tutustu netissä ajatuksiimme ja somessa yrityskulttuuriimme. Jos olet edelleen varma, että haluat tehdä töitä tämän tiimin kanssa, lähetä hakemuksesi tehtävään 8.3.2020 klo 23:59 mennessä.

Rekrytointia koskeviin kysymyksiin vastaa Eveliina Roininen, eveliina.roininen@integrata.fi, 0400 496 484.

Haku alkaa 13. helmikuuta 2020 ja päättyy 8. maaliskuuta 2020, klo 23.59 (Europe/Helsinki)

Työsuhteen tyyppi: Vakituinen