(Poistunut julkaisusta)

HR Business Partner
If

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.6.2019

Ihmiset ovat Ifin menestyksen kulmakivi - sitoutunut ja osaava henkilöstö sekä ensiluokkainen esimiestyö varmistavat, että myös jatkossa If on Pohjoismaiden suurin vakuutusyhtiö. Oletko sinäkin sitä mieltä, että ihmiset ovat avain menestykseen? Mikäli olet ja sinulla on sen lisäksi sisäinen palo ja aito kiinnostus työskennellä henkilöstöteemojen parissa liiketoiminnan tukena, niin nyt sinulla on siihen mahdollisuus. Meillä on avoinna HR Business Partnerin tehtävä Turussa.

Ifin HR on mielenkiintoisen muutosmatkan äärellä. Muutoksen tavoitteena on entistä paremmin tukea liiketoiminta-alueitamme kaikissa työsuhteen elinkaareen ja henkilöstöön liittyvissä asioissa, olla entistä lähempänä liiketoimintaa ja henkilöstöä. Käytännössä tämä tarkoittaa epäkimurantteja HR-prosesseja , jotka tuovat lisäarvoa kaikille asiakkaillemme, Ifin esimiehille ja työntekijöille. Ifin HR on viiden yksikön ja 100 sitoutuneen ammattilaisen muodostama  aidosti pohjoismainen yksikkö – haluaisitko olla osa meitä?

Roolisi:

HR Business Partnerina työskentelet tiiviissä yhteistyössä liiketoiminnan kanssa, vastaten oman asiakaskuntasi työsuhteen elinkaareen liittyvistä HR-asioista. Toimit niin strategisten kuin operatiivistenkin henkilöstöasioiden parissa, sekä päivittäisesti että pitkällä tähtäimellä. Tuet esimiehiä ja johtoa keskeisissä HR-prosesseissa ja -käytännöissä (mm. rekrytointi, perehdytys, muutosprosessit, suoriutuminen, osaamisen kehittäminen, työsuhdeasioihin liittyvät juridiset kysymykset työsuhdejuristin tuella, HR-järjestelmä) sekä työkykyjohtamisen saralla. Autat, tuet, kannustat, sparraat ja coachaat sekä löydät uusia HR-näkökulmia. Ideoit, kehität, insipiroit ja toteutat. Olet osa kunnianhimoista ja tavoitteellista pohjoismaista HR Business Partner -matriisiorganisaatiota kuuluen Suomen HR BP -tiimiin.

Sinä:

Sinulla on vahva halu ja motivaatio tuottaa HR-työlläsi lisäarvoa liiketoimintaan. Sinua pidetään luotettavana  keskustelukumppanina ja viestintäsi on selkeää ja rakentavaa. Olet rohkea ja osaava, käynnistät ja viet eteenpäin muutoksia, tunnistat mahdollisuudet ja sinun on helppo vaihtaa strategisista tehtävistä operatiivisiin ja päinvastoin. Sinulla on myös prosessiosaamista ja otat mielelläsi vastuuta erilaisissa projekteissa.

Sinulla on vähintään viiden vuoden kokemus vastaavista HR-tehtävistä generalistitaustalla ja olet suorittanut HR-työtäsi tukevan yliopisto- tai ammattikorkeakoulututkinnon. Tunnet työlainsäädännön ja osaat analysoida ja käyttää dataa ja raportteja työsi tukena. Työskentelet sujuvasti niin suomeksi kuin englanniksikin. Olet hyvä ihmistuntija ja pidetty kollega. Olet proaktiivinen, liiketoimintalähtöinen, käytännönläheinen, ratkaisukeskeinen ja sinulla on suuri sydän.

Kiinnostuitko? Lähetä hakemuksesi CV:n ja palkkatoiveen kera viimeistään 19.6.2019. Aloitamme hakemusten käsittelyn ja haastattelut jo hakuaikana, heti sopivien hakijoiden löydyttyä. Lisätietoja antaa Noora Hyvätti, Head of HR Partners Finland, p. 040-584 1460.