(Poistunut julkaisusta)

HR Business Partner
Mehiläinen

Alkuperäinen julkaisupäivä 31.1.2019

Haemme Mehiläiselle

HR BUSINESS PARTNERIA

vastaamaan nimetyn liiketoimintayksikön HR-asioista sekä tukemaan esimiehiä ja liiketoimintajohtoa.

Vastaat konsernin HR-agendan implementoimisesta liiketoimintaan ja vastaavasti tuot liiketoiminnan tarpeet konsernin HR-yksikköön. Toimit läheisessä yhteistyössä Mehiläisen johdon, Business Controllereiden, sekä koko HR-tiimin kanssa. Ensisijaisena tavoitteenasi on edistää liiketoiminnan menestystä kaikissa HR-asioissa. Toissijaisena tavoitteenasi on kehittää Mehiläisen henkilöstötoimintoa huipputasolle visiomme ”Suomen ketterin ja vaikuttavin HR” mukaisesti.

Etsimme erityisesti ihmistä, jolla on potentiaalia ja draivia kehittyä liiketoimintalähtöisen HR:n huipputasolle. Olet taitava liiketoiminnan, HR:n ja johtamisen yhdistäjä, hallitset työlainsäädännön ja pystyt huolehtimaan samanaikaisesti monen HR prosessin toteuttamisesta voimakkaasti kasvavassa liiketoiminnassa. Odotamme sinulta yliopistotutkintoa sekä kokemusta tehtävän alueelta. Tehtävän menestyksekästä hoitamista edesauttaa kyky saada asioita valmiiksi, päättäväisyys ja kyky myydä asioita niin esimiehille ja muille sidosryhmille.

Kasvavassa Mehiläisessä ja uudessa HR-yksikössä sinulla on erinomaiset mahdollisuudet oman ammattitaitosi kehittämiseen. Pääset erinomaiseen positioon Suomen terveys- ja sosiaalipalvelujen suunnannäyttäjän kehitykseen. Saat hyvän perehdytyksen ja tukenasi ovat parhaat asiantuntijat. Raportoit tehtävässäsi Mehiläisen työsuhdejohtajalle, sekä matriisissa liiketoimintajohtajalle. Olet myös laajennetun HR-johtoryhmän jäsen.

Lähetäthän hakemuksesi CV:n ja palkkatoiveen kera 15.2.2019 mennessä rekrytointijärjestelmän kautta.

Lisätietoja tehtävästä antaa henkilöstöjohtaja Tatu Tulokas, puh. 050 393 5073 ja työsuhdejohtaja Annu Mäkinen, puh. 040 575 0925.