(Poistunut julkaisusta)

HR Business Partner
Skanska

Alkuperäinen julkaisupäivä 31.10.2018

Haemme HR Business Partneria Helsinkiin

Skanskalla teet aidosti merkityksellistä ja mielenkiintoista työtä. Energinen ja asiantunteva HR-tiimimme tukee liiketoimintaa ympäri Suomen, tarjoten osaamistaan monipuolisille projekteille ja tukitoiminnoille. Rakennamme esimerkiksi Helsingin Telakkarannan vanhaan telakkamiljööseen ainutlaatuista työskentely- ja asuinympäristöä, jossa yhdistyvät meri ja kantakaupungin palvelut.

HR Business Partnerina toimit vastuuyksiköidesi johdon ja esimiesten kumppanina Skanskan strategian toteuttamisessa ja HR-toimintamallien jalkauttamisessa. Tuet esimiehiä muun muassa esimiestoimintaan, suorituksen johtamiseen, resursointiin, henkilöstön kehittämiseen, työhyvinvointiin ja työsuhdeasioihin liittyvissä asioissa. Kehität HR-prosesseja yhdessä muun HR-tiimin kanssa ja viet muutokset yksiköidesi toimintaan yhteistyössä liiketoimintajohdon kanssa. Samanaikaisesti kuulostelet liiketoiminnan sekä henkilöstön tarpeita ja tuot nämä kehitysaihioiksi HR-tiimille ja johdolle. Vastaat lisäksi osaamisen kehittämisen prosessista koko Suomen organisaation tasolla ja osallistut kyseisen prosessin läpivientiin yli yksikkö- ja toimialarajojen.

Olet osa asiantuntevaa HR-tiimiä, joka luo puitteet ja edistää henkilöstömme kehittymistä koko Suomen laajuisesti. Vastaat omalta osaltasi siitä, että henkilöstöllämme on mahdollisuus tehdä työnsä parhaalla mahdollisella tavalla. Huolehdit myös omalta osaltasi meille erityisen tärkeistä asioista: ympäristöstä ja työturvallisuudesta. Työnkuvaa tarkennetaan kokemuksesi ja osaamisesi mukaan.

Mitä toivomme sinulta?

  • soveltuvaa korkeakoulututkintoa
  • vähintään 3 vuoden kokemusta HR Business Partner -roolista
  • sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa
  • asiakaslähtöistä ja tuloshakuista toimintatapaa
  • tiimityöskentely- ja vuorovaikutustaitoja
  • aktiivisuutta ja rohkeutta tarttua asioihin
  • kykyä ja halua kehittää toimintaa
  • joustavuutta ja myönteisyyttä
  • kykyä priorisoida ja toimia paineen alla
  • arvojemme kokemista omaksesi.

Haluatko tehdä tulosta osana omistautunutta tiimiä ja työn, jolla on tarkoitus? Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoiveineen 14.11.2018 mennessä klikkaamalla Hae työpaikkaa -painiketta. Henkilöstöjohtaja Nina Jankola-Väntär, p. 040 543 2417, nina.jankola-vantar@skanska.fi, kertoo mielellään lisää tehtävästä, tiimistä ja yrityksestä. Tavoitat Ninan puhelimitse maanantaina 12.11. klo 9-10 ja maanantaina 5.11. klo 12-13. Ota yhteyttä!

Tule mukaan rakentamaan parempaa yhteiskuntaa!

Key words: organizational development, HRD, human resource development, employment issues, performance management