(Poistunut julkaisusta)

HR-assistentti
Helen Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 29.5.2020

Haluatko olla mukana rakentamassa markkinoiden asiakaskeskeisintä energiayhtiötä ja tuoda kanssamme uuden energia-aikakauden mahdollisuudet jokaisen ulottuville?

Me Helenissä uudistumme voimakkaasti ja kehitämme jatkuvasti puhtaampia sekä ympäristöystävällisempiä tapoja tuottaa energiaa. Lämmön, jäähdytyksen ja sähkön lisäksi tarjoamme uusia, asiakkaidemme tarpeisiin yhä paremmin sopivia ratkaisuja alueelliseen ja uusiutuvaan energiaan, älykkäisiin kiinteistöihin sekä sähköiseen liikenteeseen. Uudet innovaatiot ovat osa arkeamme, ja ne syntyvät yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

Työ meillä koetaan merkitykselliseksi, sillä huolehdimme monipuolisesti ihmisten, yritysten ja yhteisöjen energiatarpeista ja toimintavarmuutemme on Euroopan paras. Meillä on myös kunnianhimoinen tavoite saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä. HR-tiimissä toimimme tiiviisti yhdessä niin sisäisten sidosryhmien kuin ulkoisten kumppanienkin kanssa ja olemme avainpaikalla varmistamassa kunnianhimoisten tavoitteidemme saavuttamisen.

Tukeaksemme entistä paremmin toinen toisiamme kohti tavoitteitamme, etsimme nyt joukkoomme HR-assistenttia. Työsuhde on määräaikainen vuorotteluvapaan sijaisuus ajalle 22.6. - 8.10.2020. Toimistomme sijaitsee Kampissa Helsingissä, mutta poikkeustilanteesta johtuen työskentelemme pääsääntöisesti etänä, ja siksi tätä tehtävää voi menestyksekkäästi hoitaa myös muilta paikkakunnilta tai laiturin nokasta käsin.

HR-tiimimme keskittyessä HR-järjestelmäprojektiin nappaat vastuun osasta päivittäisiä työtehtäviä, liittyen mm. sisäisten koulutusten koordinointiin ja Moodle-järjestelmän (verkkokurssialustan) käyttäjätukena toimimiseen. Lisäksi tehtävä sisältää HR-järjestelmäprojektin avustavia tehtäviä kuten ohjeiden luomista ja järjestelmän testaamista. Työssäsi sinua tukee koko HR-tiimimme ja saat työhön kattavan etäperehdytyksen.

Toivomme, että olet looginen ja järjestelmällinen, ja että ison kuvan lisäksi kiinnität mielelläsi huomion myös yksityiskohtiin ja asioiden viimeistelyyn. Työn liittyessä vahvasti osaamisen kehittämiseen on eduksesi, jos sinulla on aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä, tai koulutuksesi kautta sinulla on ymmärrys ihmisten oppimisesta ja koulutussuunnittelusta. Kokemusta tärkeämpää on kuitenkin positiivinen asenne uuden oppimista kohtaan sekä vahva halu auttaa, kehittää ja kehittyä HR-alalla. eHR ja/tai Moodle -järjestelmien tunteminen on eduksesi, kuten on myös hyvä englannin kielen taito. Odotamme sinulta erinomaista suullista ja kirjallista suomen kielen ilmaisutaitoa, sillä pääset työssäsi muun muassa luomaan ohjeistuksia HR-prosesseista ja -järjestelmistä.

Teemme töitä vihreämmän tulevaisuuden puolesta ja menestyäksemme tarvitsemme toistemme tietoa, osaamista, kokemusta, näkemystä ja intohimoa. Arvostamme oppimista ja kehittymistä, ja huolehdimme maailmanluokan osaamisestamme jatkossakin. Meillä saa jokainen olla oma itsensä ja laittaa rohkeasti persoonaa peliin. Hyvän lisän tiimiimme toisi positiivinen, tiimityöstä nauttiva ja henkilöstöasioista innostuva tyyppi.

Jäikö jokin vielä mietityttämään? Voit kysyä meillä työskentelystä tai tehtävästä tarkemmin tulevalta esimieheltäsi Iida Kylmäseltä (040 038 1382/ etunimi.sukunimi@helen.fi). Hän on (parhaiten) tavoitettavissa puhelimitse keskiviikkona 3.6 klo 8-9, torstaina 4.6 11-12 tai maanantaina 8.6. 9-10.

Tunnetko sähköä ilmassa? Mahtavaa! Voit helposti laittaa hakemuksen rekryjärjestelmämme kautta (helen.fi/rekry), viimeistään 9.6.2020 mennessä.

Yhdistetään voimat!