(Poistunut julkaisusta)

HR-asiantuntija
Vahanen

Alkuperäinen julkaisupäivä 19.2.2021

Vahanen-yhtiöt on kiinteistö- ja rakennusalan konserni, jossa työskentelee noin 500 asiantuntijaa. Vahasen HR-tiimin tehtävänä on rakentaa yhteistyössä liiketoiminnan kanssa hyvää johtamista ja esimiestyötä sekä varmistaa, että henkilöstöllämme on mahdollisuus onnistua työssään. 

Haemme Espoon Leppävaaran toimistoomme HR-asiantuntijaa, jonka vastuualueita ovat rekrytointi, oppilaitosyhteistyö, osaamisen kehittäminen ja työhyvinvointi.

Monipuolisessa ja laaja-alaisessa tehtäväkentässä painottuvat rekrytoinnit. Konsultoit esimiehiä, osallistut haastatteluihin ja koko rekrytointiprosessiin. Varmistat hyvää hakijakokemusta, kehität rekrytointiprosessia ja menetelmiä sekä teet yhteistyötä kumppaniverkostomme kanssa. Toimit oppilaitosyhteistyön vetäjänä Vahasella, kehität toimintaa ja rakennat yhteyksiä eri oppilaitoksiin sekä osallistut ja organisoit erilaisia rekrytointitapahtumia. Työhösi kuuluu lisäksi työnantajamielikuvan kehittämistä ja työnantajaviestintäämme tukevia tehtäviä yhteistyössä osaavan markkinointi- ja viestintätiimimme kanssa.

Tehtäväkenttääsi kuuluu myös osaamisen kehittämiseen liittyviä tehtäviä. Kehität perehdyttämisprosessia sekä siihen kuuluvia perehdytysmateriaaleja ja sisältöjä sekä organisoit perehdytyspäiviä. Osallistut koulutusten suunnitteluun, toimit työryhmien jäsenenä sekä hoidat koulutusten käytännön järjestelyjä. Myös sähköisen oppimisalustamme ylläpito ja kehitystyö ovat vastuullasi. Työhyvinvointia ja työkykyä edistävien toimintojen kehittäminen ja toteutus ovat osa tehtäviäsi. 

Tehtävässä onnistuminen edellyttää useamman vuoden kokemusta vastaavista tehtävistä ja erityisesti vahvaa rekrytointiosaamista. Olet tottunut viemään rekrytointiprosesseja maaliin saakka ja sinulla on näkemys siitä, miten rekrytointeja kannattaa tuloksekkaasti toteuttaa asiantuntijaorganisaatiossa. Sinulla on mielellään myös kokemusta osaamisen kehittämisestä ja/tai työhyvinvointiin liittyvistä tehtävistä. Työsuhdeasioista sekä muista HR-tehtävistä sinulla on vähintään perusosaaminen sekä halua kehittyä myös niissä.

Tartut aktiivisesti niin huolellista valmistelua vaativien, laajojen kokonaisuuksien läpivientiin kuin rutiinitehtäviin. Olet hyvä organisoimaan asioita ja priorisoimaan samanaikaisia projekteja. Ihmisten kanssa työskentely on tärkeä osa työtäsi ja nautit vuorovaikutustilanteissa toimimisesta, työotteesi on ratkaisukeskeinen ja yhteistyötä rakentava. Ilmaiset itseäsi sujuvasti sekä suullisesti että kirjallisesti. Sinulla on aktiivinen, moderni ote verkon ja sosiaalisen median hyödyntämiseen. Sopiva koulutustausta on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto. 

Tehtävä on vakituinen ja kokoaikainen. Toivomme, että voit aloittaa mahdollisimman pikaisesti, kuitenkin viimeistään huhtikuun 2021 aikana. 

Lupaamme hyviä maanantaita

Me lupaamme pitää vahaslaisten mielen virkeänä. Siinä auttavat monipuoliset ja haastavat työtehtävät, erilaiset urapolut, mahdollisuudet vaikuttaa asioihin, kannustava työilmapiiri, koulutusmahdollisuudet, poikkeuksellisen mukavat työkaverit sekä henkilöstöstä välittäminen, yhdessä tekeminen ja kaikin puolin reilu meininki. Yhteinen tavoitteemme on, että kaikista on aina mukava tulla töihin – myös maanantaisin.

Hakemukset ja lisätiedot

Jätä hakemuksesi alla olevasta linkistä mahdollisimman pikaisesti, kuitenkin viimeistään ke 3.3.2021. Meitä ilahduttaisi kuulla hakemuksessasi, mikä sinua innostaa tässä tehtävässä eniten ja varmistathan myös, että hakemuksestasi löytyy palkkatoiveesi. Aloitamme haastattelut jo hakuajan puitteissa.

Lisätietoja tehtävistä antaa ke 24.2. klo 9-10 tai ti 2.3. klo 15-16 henkilöstöjohtaja Sari Peltola puh. 050 5762189. Voit kysyä lisätietoja tehtävästä Sarilta myös sähköpostitse etunimi.sukunimi@vahanen.com.