(Poistunut julkaisusta)

HR-asiantuntija henkilöstö- ja resurssisuunnitteluun
Metropolia

Alkuperäinen julkaisupäivä 26.1.2021

Tule Metropoliaan rakentamaan tulevaisuuden tehokasta ja hyvinvoivaa oppimisyhteisöä.

Haemme HR-tiimiimme asiantuntijaa tukemaan Metropolian strategiaa ja kyvykkyyksiä henkilöstö- ja resurssissuunnittelun keinoin.

Tehtävässäsi vastaat moderneista henkilöstö- ja resurssisuunnittelun sekä -ohjauksen prosesseista ja niiden jatkuvasta parantamisesta. Luot uusia toimintamalleja ja osallistut prosesseja tukevan järjestelmäkokonaisuuden kehittämiseen toimien tiiviissä yhteistyössä muiden asiantuntijoiden ja Business partnereiden sekä talous- ja oppimispalveluiden kanssa.

Raportoit Metropolian henkilöstöjohtajalle ja tehtäviisi kuuluu mm:

  • Metropolian henkilöstö- ja resurssisuunnittelun toimintamallien ja prosessien määrittely ja konseptointi, järjestelmäkehitys sekä asioiden käytäntöön vieminen.
  • Henkilöstö- ja taloussuunnittelun integroidut prosessit yhteistyössä talouden kanssa.
  • Työaikasuunnittelun ja resurssiallokoinnin sekä työn kohdentumisen seurannan kehittäminen.
  • Sisäisten liikkuvuuden sekä hanke- ja projektiresursoinnin kehittäminen.
  • Organisaatio- ja tehtävärakenteiden kehittäminen yhteistyössä johdon ja asiantuntijoiden kanssa.  
  • Ulkoisten resurssien käytön linjaukset ja koordinointi

Millaista henkilöä etsimme?

Henkilöstö- ja resurssisuunnittelu, TES, talousarvio, tehokkuus. Kuulostaako tutulta? Tehtävässä on keskeistä, että ymmärrät mm. näistä asioista muodostuvan kokonaisuuden, hahmotat vaikuttavuussuhteita ja tunnistat niihin liittyvän kehittämispotentiaalin. Yhdistät liiketoiminnan lainalaisuuksia ja arjen toiminnan tarpeita, konkretisoit henkilöstörakennetta ja -resursointia koskevat strategiset tavoitteet kehittämistoimenpiteiksi tunnistaen ja hyödyntäen myös digitalisaation mahdollisuudet.

Olet taitava vuorovaikuttaja ja viet asioita eteenpäin dialogissa eri osapuolten kanssa. Pystyt myös kommunikoimaan teknisistä asioista ohjelmistokehittäjien kanssa, etkä pelkää lukujen ja numeroiden analysointia ja kiteyttämistä johtamisen tueksi. Keskeistä tehtävässä menestymiselle on kyky oppia ja etsiä ennakkoluulottomasti uusia ratkaisumalleja.

Hakemamme positio on uusi, eikä kaikkia asioita ole speksattuna valmiiksi vaan teemme sen kevään aikana osana Metropolian HR-strategian road mappia. Pidät rikkautena, että pääset rakentamaan tehtäväkenttääsi osaamisesi ja vahvuuksiesi kautta tuoden mukaan näkemyksesi tavoitetilasta.

Näemme korkeakoulututkinnon edellytyksenä tässä vaativassa asiantuntijatehtävässä menestymiselle. Tehtävä on vakinainen ja pyrimme täyttämään sen alkuvuodesta 2021 sopimuksen mukaan.

Jos jokin seikka jäi askarruttamaan tai haluat keskustella tehtävästä tarkemmin, henkilöstöjohtaja Mikko Jäkälä keskustelee mielellään kanssasi niin tehtävästä, Metropolian HR:n tavoitteista kuin meillä työskentelystä. Mikon tavoittaa parhaiten 3.2.2021 klo 12-13 tai 5.2.2021 klo 8-9 numerosta 040 688 6712.

Mikäli kiinnostuit monipuolisesta tehtävästä tulevaisuussuuntautuneessa asiantuntijaorganisaatiossa, jätä hakemuksesi ja CV:si palkkatoiveineen viimeistään 14.2.2021 osoitteessa: www.metropolia.fi/tyopaikat