(Poistunut julkaisusta)

Henkilöstöpäällikkö / Oy Lunden Ab Jalostaja, Turku
MPS

Alkuperäinen julkaisupäivä 25.10.2018


Oy Lunden Ab Jalostajan toiminnassa yhdistyvät pitkät perheyrityksen perinteet sekä nykyaikaiset toimintamallit. Oy Lunden Ab Jalostaja valmistaa monipuolisia elintarvikkeita, ja sen tunnettuja brändejä ovat Jalostaja sekä Auran Sinappi. Omien brändien lisäksi tuotannossa on myös kaupan merkkejä sekä toimintaa merkittävien elintarvikeyritysten alihankkijana. Jalostajan vahvuutena on nopea reagointikyky markkinoiden muutoksiin ja asiakkaiden tarpeisiin. Oy Lunden Ab -konserni työllistää n. 500 henkeä, ja liikevaihto on n. 70 milj. €. Yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Turussa.

Haussamme on Turun toimipisteeseen

Henkilöstöpäällikkö

laaja-alaiseen ja itsenäiseen tehtävänkuvaan. Olemme nousujohteisessa kehitysvaiheessa niin kaupallisesti kuin toimintojemme kehittämisenkin osalta. Henkilöstöhallinnon perusprosessit ovat meillä kunnossa ja ne tulevat jatkossa olemaan valittavan henkilöstöpäällikön vastuulla. Haluamme entisestään kehittää henkilöstömme osaamista ja hyvinvointia. Tätä kehitystä tekemään tarvitsemme uutta näkemystä tuovan ja uusia toimintamalleja rakentavan ja jalkauttavan henkilöstöpäällikön.

Toiveidemme henkilöstöpäälliköllä on

  • kokemusta ja näkemystä modernista henkilöstön osaamisen ja hyvinvoinnin kehittämisestä
  • ymmärrys henkilöstöhallinnon perusvastuista ja keskeisestä lainsäädännöstä
  • joustavuutta venyä työtehtävissä ylös- ja alaspäin käytännön rutiiniasioista henkilöstön kehittämisen kokonaisstrategian luomiseen
  • osaamista toimivien prosessien rakentamiseen ja pelisilmää niiden käytännön toteuttamiseen ja henkilöstön sitouttamiseen
  • itsenäisyyttä, rohkeutta ja tehokkaita viestintätaitoja niin suullisesti kuin kirjallisestikin
  • kykyä hahmottaa kokonaisuuden kannalta oleellisia asioita ja toisaalta tarkkuutta ja huolellisuutta rutiinitehtävien äärellä.

Hyvä henkilöstöpäällikkö on meidän tulevaisuutemme kannalta arvokas, ja haluamme tarjota osaavalle henkilölle kilpailukykyisen kompensaation panoksestaan. Tärkeintä kuitenkin on löytää henkilö, joka aidosti motivoituu itsenäisestä työstä, jossa vaikuttamisen ja kehittämisen mahdollisuuksia on paljon. Keskusteleva työkulttuuri ja toimitusjohtajan kanssa tiiviisti tehtävä yhteistyö mahdollistavat joustavan päätöksenteon oman työn kannalta keskeisistä asioista. Toivomme löytävämme sitoutumiskykyisen henkilön, joka haluaa aidosti jättää jälkensä meidän henkilöstömme hyvinvointiin ja kehittämiseen. Tehtävä on tässä laajuudessaan organisaatiossamme uusi.

Mikäli kiinnostuit, lue lisää yrityksestä osoitteessa www.jalostaja.fi ja täytä hakemuksesi palkkatoiveineen 11.11.2018 mennessä alla olevan hakupainikkeen kautta.

Lisätietoja tehtävästä antaa seniorikonsultti Mari Jokiranta, puh. 020 746 9693, mari.jokiranta(at)mps.fi, joka on parhaiten tavoitettavissa tehtävän tiimoilta 5.11.2018 klo 8–10 ja 8.11.2018 klo 15:30–17:30.