(Poistunut julkaisusta)

Henkilöstökoordinaattori
Espoon kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.6.2019

Henkilöstökoordinaattori

Työavain 2-414-19
Vakinainen työsuhde
Hakuaika päättyy 17.06.2019 kello 15:45
Sosiaali- ja terveystoimi, esikunta, talouden ja hallinnon tulosalue , Tekniikantie 15 02150 Espoo
Sosiaali- ja terveystoimi, Toimialan esikunta/Talous ja hallinto
Hallinto- ja toimistotyö

Tehtävän kuvaus: Henkilöstöyksikön tehtävänä on tukea johtoa ja esimiehiä strategisessa johtamisessa, kehittämisessä ja päätöksenteossa. Tuotamme toimialalle keskitettyjä asiantuntijapalveluita ja nyt haemme kymmenhenkiseen hr-tiimiimme henkilöstökoordinaattoria. Tehtäviisi kuuluu erilaisten raporttien tuottaminen, analysointi ja kehittäminen sekä erilaiset koordinointi- ja selvitystehtävät. Lisäksi tehtäviisi kuuluu päätösten valmistelua, henkilöstöhallinnon tietojärjestelmän päivitystehtäviä, pääkäyttäjätehtäviä, kokoussihteeritehtäviä sekä osto -ja tilausprosessiin liittyviä tehtäviä. Haastattelupäivät ovat tiistai 25.6. ja varalla aamupäivä keskiviikkona 26.6. Toinen haastattelukierros järjestetään torstaina 27.6. aamupäivällä. Haastatteluun kutsuttavia pyydetään ennen haastattelua vastaamaan Wopi-työtapa-analyysiin.


Kelpoisuusvaatimus: Soveltuva korkeakoulututkinto.

Tehtävässä edellytetään sujuvaa Office 365 -työkalujen käyttöä (erityisesti Excel-osaamista) sekä kokonaisuuksien hahmottamista. Lisäksi tehtävässä edellytetään oma-aloitteisuutta, hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä itsenäistä työotetta.

Arvostamme ketteryyttä erilaisten järjestelmien oppimisessa ja käytössä.


Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja
Tehtäväkohtainen palkka: 2940,95 €/kk
Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus
Työaika: Toimistotyöaika, 36 h 45 min viikossa


Sosiaali- ja terveystoimen 3300 työntekijää huolehtivat espoolaisten terveyspalveluista, perhe- ja sosiaalipalveluista sekä vanhusten palveluista. Haluamme edistää kaikenikäisten kuntalaisten mahdollisuuksia hyvään arkeen ja omatoimiseen elämään. Painotamme palvelujen asiakaslähtöisyyttä ja ennaltaehkäisevää toimintaa ja kannustamme kuntalaisia omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimiseen. Espoo on yli 280 000 ihmisen kasvava kotikaupunki, joka työllistää noin 14 000 henkilöä. Kaupungin vahvuutena on korkeasti koulutettu väestö sekä luova ja kehittämismyönteinen ympäristö. Suomen toiseksi suurimpana kaupunkina Espoo on elävä, kasvava, kehittyvä ja viihtyisä asuinpaikka. Tarjoamme asukkaillemme monipuoliset palvelut, hyvät liikenneyhteydet, hyvin hoidetut viher- ja ulkoilualueet, hyvät koulutusmahdollisuudet ja monia muita ihmisten hyvinvoinnille tärkeitä asioita. Hyvän asiakaspalvelun tekee henkilöstö, joka tuntee espoolaisten asiakkaiden tarpeet. Espoo on moniarvoinen ja -kulttuurinen kaupunki. Monimuotoiset työyhteisöt, joissa erilainen osaaminen ja kokemus yhdistyvät, ovat edellytys espoolaisten asiakkaiden kohtaamiselle. Hyvällä mielellä työskentelevät työntekijät käyttävät osaamistaan laajasti kaupunkinsa hyväksi. Haluamme, että työntekijämme voivat hyvin, kehittävät omaa osaamistaan ja ammattitaitoaan sekä tuntevat työn iloa omasta työstään. Espoossa työskentelystä on etua. Me tarjoamme kannustavan työympäristön, jossa on erinomaiset mahdollisuudet työskennellä ja kehittyä. Tarjoamme esimerkiksi apua asunnon hankintaan, taloudellista tukea opiskeluun ja itsensä kehittämiseen sekä työsuhdematkalippuedun ja liikunta- ja kulttuuriedun. Haluamme, että viihdyt Espoossa ja pääset kehittymään maan parhaiden osaajien joukossa. Espoo on savuton työpaikka. Työyhteisöissämme noudatetaan seuraavia pelisääntöjä: espoo.fi/pelisäännöt

Lisätietoja tehtävästä
Henkilöstöpäällikkö Tarja Rantonen
050 363 5906