(Poistunut julkaisusta)

Henkilöstöjohtaja
Säästöpankkiryhmä

Alkuperäinen julkaisupäivä 9.3.2020

Säästöpankkikeskuksen henkilöstöjohtaja Anita Aalto on siirtynyt organisaatiossamme uusien laajempien vastuiden pariin ja rekrytoi nyt henkilöstöjohtajan Helsingin Vallilaan.

Säästöpankkiryhmän strategiaa toteutetaan viiden eri teeman kautta, joista tuleva henkilöstöjohtaja omistaa yhden teeman nimeltä Ihmiset. Teeman kautta strategia tulee osaksi meidän kaikkien arkea, sillä nopeasti muuttuvassa maailmassa on entistäkin tärkeämpää, että jokainen säästöpankkiryhmässä ymmärtää miten oma työ kytkeytyy strategiaamme.

Tahdomme henkilöstöjohtajan, joka varmistaa Säästöpankkiryhmän strategisen henkilöstöjohtamisen toteutumisen. Henkilöstöjohtajana päävastuualueenasi on edistää Säästöpankkiryhmän kilpailukykyä varmistamalla henkilöstön optimaalinen määrä, laatu ja kohdentuminen. Tunnistat toimintaympäristön muutoksista tulevat vaateet sekä nykyiselle että tulevalle henkilöstöjohtamiselle.

Säästöpankkiryhmässä on käynnissä useita samanaikaisia kehityshankkeita, jotka edellyttävät työntekijöiden jatkuvaa uudistumista ja oppimista. Henkilöstöjohtajan tehtävänä onkin rakentaa Säästöpankkiryhmästä uudistumiskykyinen huippuosaajien työyhteisö ja toteuttaa liiketoiminnan edellyttämää osaamisen uudistamista.

Meneillään olevalla strategiakaudella suuressa roolissa on myös säästöpankkikokemukseen kytkeytyvän positiivisen työntekijäkokemuksen ja työnantajamielikuvan vahvistaminen.

Henkilöstöjohtajana työskentelet liiketoimintajohdon strategisena kumppanina ja Säästöpankkikeskuksen laajan johtoryhmän jäsenenä. Raportoit tehtävässäsi palvelujohtaja Anita Aallolle. Sinulla on johdettavanasi Säästöpankkikeskuksen HR-palvelut yksikkö ja hallinto – tukenasi on 10 huippuammattilaisesta koostuva joukkue.

Henkilöstöjohtaja toimii Säästöpankkiryhmän edunvalvontatehtävissä EK:n alaisen Paltan ry:n sopimusalaryhmän jäsenenä. Lisäksi henkilöstöjohtaja edistää yhteistyötä henkilöstön edustajien kanssa Säästöpankkiryhmän työnantajayhdistyksen hallituksen ja palkkatoimikunnan kautta.

Tahdomme henkilöstöjohtajan, jolla on kyvykkyys yhdistää ihmiset sekä strategiset liiketoiminnalliset tavoitteet. Strateginen osaamisesi näkyy kaikessa toiminnassasi – ihmiseltä ihmiselle.

Laaja tehtäväkenttä edellyttää hakijalta vahvaa osaamista ja aikaisempaa kokemusta sekä näyttöjä vaativista HR johdon tehtävistä. Tahdomme henkilöstöjohtajan, jolla on kykyä verkostoitua ja vaikuttaa ihmisiin ympärillään. Tehtävässä menestymisen kulmakivenä on tiivis yhteistyö paikallisten Säästöpankkien johdon ja HR:n kanssa, luoden yhdessä liiketoiminnan tarpeita vastaavan henkilöstöjohtamisen kokonaisuuden.

Sinulla on erinomaiset vuorovaikutustaidot, ja positiivisena joukkuepelaajana ymmärrät, että yhteistyöllä pääsemme pidemmälle. Sinulla on kyky rakentaa ja ylläpitää toimivia yhteistyöverkostoja sisäisten sidosryhmien ja ulkopuolisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Esiintyessäsi asiantuntijuutesi näyttäytyy vakuuttavuutena ja nautit ihmisten kanssa työskentelystä. Vahvuutenasi on myös aikaisempi kokemus suurten muutosten läpiviennistä. Olet innostunut digitalisaation mukanaan tuomista mahdollisuuksista ja kykenet tukemaan liiketoimintaa sen tavoitteiden saavuttamisessa. Olet utelias ja näet uuden aina mahdollisuutena.

Tarjoamme sinulle monipuolisen ja vastuullisen tehtäväkokonaisuuden vahvassa muutoksessa olevassa pankkiryhmässä. Työyhteisömme rautainen ammattitaito ja tahto onnistua ovat käytettävissäsi. Työsuhteen edut ovat erinomaiset, parasta on kuitenkin rohkeutta, intoa ja osaamista arvostava kulttuurimme. Sähköinen työpöytäsi sijaitsee Vallilassa, mutta sinulla on mahdollisuus liikkua Säästöpankkiryhmän kaikissa pankeissa ympäri Suomea. Työnkuvasi ja työvälineemme mahdollistavat myös etätyön tekemisen.

Henkilöstöjohtajamme työskentelee hyvällä sykkeellä ja intohimolla – hae tehtävää 22.3.2020 mennessä!

Lähetäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, viimeistään 22.3.2020. Lisätietoja vakituisesta tehtävästä antaa rekrytoiva esimies palvelujohtaja Anita Aalto numerosta +358 44 768 8225 torstaina 19.3. klo 13-14. Valittavasta henkilöstä tehdään perusmuotoinen turvallisuusselvitys.