(Poistunut julkaisusta)

Henkilöstöjohtaja
Lehto Group

Alkuperäinen julkaisupäivä 27.9.2018

Nykyisen henkilöstöjohtajamme siirtyessä yhtiömme sisällä uuteen rooliin, etsimme nyt konserniimme henkilöstöjohtajaa Kempeleen pääkonttorillemme.

Millainen talo Lehto on?

Lehto on ripeästi kasvanut rakennus- ja kiinteistöalan yhtiö. Pörssiin listauduimme pari vuotta sitten ja sen jälkeen kasvu on ollut räjähdysmäistä, nyt meitä on jo yli 1500 henkeä. Olemme kaukana perinteisestä rakennusliikkeestä – ravistelemme alaa uudistamalla ummehtuneita ja tehottomia rakentamisen käytäntöjä. Digitaalisuus ja innovaatiot eivät ole jääneet puheen tasolle.

Olemme myös siinä mielessä poikkeuksellinen yhtiö, että henkilöstömme koostuu sekä tehdastyöntekijöistä, työmaiden henkilöstöstä, että asiantuntijaorganisaatiosta. Myös kansainvälistyminen on käynnissä.

Voimakas kasvu on kuitenkin aina haaste johtamiselle. Siksi myös HR:n painopisteemme on muuttumassa ja tarvitsemme sinua mukaan näyttämään meille suuntaa.

Tehtävänäsi henkilöstöjohtajana on…

vastata Lehto-konsernin henkilöstöjohtamisesta kokonaisuudessaan. Erityisiä painopisteitä ovat mm.

  • Johtamisen kehittäminen yrityksen kaikilla tasoilla
  • Strateginen henkilöstöjohtaminen ja -suunnittelu, jossa tärkeimpänä tehtävänä on tunnistaa päivitetystä strategiastamme tarvittava henkilöstön osaaminen ja johtaa osaamisen kehittämistä
  • Työkyvyn ja työhyvinvoinnin johtaminen

Vaikka tehtävä keskittyy isojen linjojen johtamiseen, tarvitsemme käytännönläheisen henkilön, joka osallistuu myös itse kehitystyöhön. Hierarkiamme on matala ja kaikki johtajamme ovat tiiviisti mukana päivittäisessä työssä. Meillä on jo toimiva ja kehitysintoinen HR-tiimi, joten sinulla on hyvä taustatuki tehtävääsi ajatellen – nollasta ei tarvitse aloittaa!

Mitä etsimme?

Sinulla on vahva ja monipuolinen HR-tausta ja tehtävään soveltuva akateeminen koulutus. Olet pitänyt ammattitaitoasi yllä ja tutustunut moderneihin johtamisen suuntauksiin ja tutkimuksiin, sillä ripeätempoinen projektiliiketoimintamme tarvitsee uudenlaista HR-roolia.

Tehtävässä menestyäksesi tarvitset pitkäjänteisyyttä, koska muutokset eivät tapahdu yhdessä yössä. Ymmärrät, että meillä on runsaasti kehitettävää ja juuri se saa sinut syttymään.

Sinun ei tarvitse tuntea rakennusalaa ennalta, mutta aiempi kokemus projektiliiketoiminnan parista helpottaa tehtävässä alkuun pääsemistä. Arvostamme yrittäjähenkistä otetta ja sitä, että saat asioita tapahtumaan. Toivomme, että nopeus, tehokkuus ja aikaansaavuus kuvaavat työskentelytyyliäsi.

Persoonana olet helposti lähestyttävä ja avoin, mutta samalla riittävän vahva haastamaan yrityksemme johdon vastuualueesi asioissa. Työkielemme on suomi ja ohella tarvitset myös sujuvaa englannin kielen taitoa.

Toimipisteesi sijaitsee Kempeleessä, minkä lisäksi tehtävä edellyttää matkustamista myös muissa toimipisteissämme ympäri Suomen. Tehtävä on vakituinen ja alkaa sopimuksen mukaan.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja voit kysyä yrityksemme hyvin tuntevalta Arespartnersin konsultti Kari Kuosmaselta, p. 040 753 3520. Varmimmin tavoitat hänet pe 5.10. ja ke 10.10. klo 08-10.00. Lähetäthän hakemuksesi, ansioluettelosi ja palkkatoiveesi viimeistään su 14.10. mennessä Arespartnersin verkkosivujen kautta: www.arespartners.fi. Toivottavasti kuulemme sinusta pian!