Hankinta-asiantuntija / Procurement Specialist
SUOMEN OSUUSKAUPPOJEN KESKUSKUNTA

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 8.10.2021

Primary location:

HELSINKI

Toimintamme ydin ja onnistumisemme kivijalka ovat ihmiset ja osaaminen – toisin sanoen sinä. Haemme nyt hankintatoimemme operatiiviseen sydämeen osaajaa toteuttamaan ja edelleen kehittämään timanttista epäsuoran hankinnan toimintamallia. Oletko hankinnan ammattilaisena valmis tarttumaan haasteeseen?


Meidän missiomme Epäsuorissa hankinnoissa on tuottaa merkittävää taloudellista ja toiminnallista hyötyä koko S-ryhmälle johtamalla yli miljardin euron suuruisia epäsuoria hankintoja tehokkaasti ja vaikuttavasti. Juuri tähän liittyy timanttinen toimintamallimme. Toimintamallin ydin on siinä, että haluamme palvelujen ja tuotteiden tilaajien löytävän tarvitsemansa helposti ja etukäteen hyväksyttyjen ostojen kanavoituvan S-ryhmän vaatimukset täyttäville sopimuksille ja toimittajille - oli kyse sitten IT-palveluista, markkinoinnista, kiinteistöpalveluista, HR-palveluista tai koneista ja laitteista. Kuinka tämä sitten liittyy sinuun?


Toimintamallimme toteuttaminen ja edelleen kehittäminen tarjoavat sinulle tilaisuuden hypätä rooliin, jossa helpotat kaikkien S-ryhmäläisten arkea ja varmistat epäsuoran hankinnan ostojen päätymisen ammattimaisesti laadituille hankintasopimuksille. Roolissasi parannat S-ryhmän kilpailukykyä, tuet ketjukonseptiemme toteutumista ja uudistumista sekä tehostat toimintaamme läpi koko tilauksesta-maksuun (P2P) prosessin. Vaikutat siis roolissasi suoraan ryhmämme strategisten tavoitteiden toteutumiseen.


Sinun tärkein tehtäväsi on hankintasopimusten herättäminen henkiin. Teet sen ostamista helpottaen ja tilaajia auttaen:

 • Varmistat, että tilaajiemme tarpeet tulevat huomioiduksi toimintamalliemme ja Coupa P2P -järjestelmämme kehitystyössä. Toimit myös tarvittaessa projektipäällikön roolissa kehitysprojekteissa.

 • Vastaat Coupa P2P -järjestelmämme sisällön luomisesta ja ylläpidosta

 • Toimit tilaajiemme tukena Coupa P2P -järjestelmämme käytössä – koulutat ja jalkautat uutta sekä teet tilauksia yhdessä loppukäyttäjien kanssa.

 • Ohjaat ja tuet toimittajiamme – sekä nykyisiä että uusia


Me palvelemme työksemme sisäisiä asiakkaitamme ja pidämme aina heidän tarpeensa etusijalla. Huolehdimme, että tilaaja löytää tarvitsemansa helposti, ja etukäteen hyväksytyt ostot kanavoituvat S-ryhmän vaatimukset täyttäville sopimuksille ja toimittajille. Samalla tarjoamme ulkoisille toimijoille sujuvan kanavan tehdä yhteistyötä S-ryhmän kanssa. Toimimme ratkaisukeskeisesti, innovatiivisesti ja rohkeasti. Kannamme vastuun tekemisestämme ja viemme asiat aina tyylikkäästi ja laadukkaasti maaliin.


Miksi sitten tulisit työkaveriksemme?


1. Pääset mukaan maailmanluokan toimintamallijalkautukseen ja kehittämään toimintaamme edelleen. Tulet operoimaan epäsuoran hankinnan toimintamallien ja teknologisen kehityksen kärjessä omaa osaamispääomaasi kasvattaen.


2. Toimintamallin jalkauttaminen ja edelleen kehittäminen on iso ja kiehtova muutos. Muutos tarjoaa sinulle mahdollisuuden myös muovata omaa työnkuvaasi, kun maailmamme ei ole staattinen vaan ympärillämme tapahtuu paljon juuri nyt. Olet mukana tekemässä isoa muutostamme, siihen vaikuttaen ja sen toteumaa määrittäen.


3. Meillä on sisäinen palo auttaa. Työmme ajoittainen kompleksisuus yhdistettynä sen vaikuttavuuteen on mielestämme motivoivaa ja palkitsevaa. Uskomme, että tämä ei jätä kylmäksi sinuakaan.


4. Olemme vuosien aikana rakentaneet taloomme merkittävän hankintaosaamisen keskittymän yhdessä sisäisten asiakkaittemme kanssa. Tämä mahdollistaa sinun urallesi vaihtoehtoisia kehityspolkuja samalla kun rinnaltasi löytyy aina tuki arjessa.


Meidän parin kymmenen osaajan tiimimme on joukko hankinnan ammattilaisia – kivenkovia taitajia itse kukin. Me annamme toisillemme tilaa, mutta olemme tarvittaessa ensimmäisenä auttamassa kaveria. Olemme saaneet paljon aikaan, mutta oikeastaan vielä enemmän on edessä – ehdottomasti siis loistava hetki astua mukaan matkaan!

Työ vaatii mestarinsa – sinut?


Mistä tunnistat, että mestari olet sinä? Olet esimerkiksi opiskellut jo aikanaan hankintojen johtamista pääaineenasi ja sinulla on aiempaa kokemusta epäsuorista hankinnoista. Olet kerryttänyt vahvaa osaamista palveluhankinnoista, tunnet palvelujen hankinnasta-maksuun prosessin ja palvelusopimusten kiemurat sekä tilauskäytänteet. Sinulla on kokemusta P2P-järjestelmien sovittamisesta palveluhankintoihin esimerkiksi Coupa tai Ariba P2P-käyttöönottoprojekteista. Haluat myös jatkaa osaamispääomasi kasvattamista tällä saralla!


Mielestämme on tärkeää, että olet valmis työskentelemään oman mukavuusalueesi ulkopuolella. Uskallat toimia tilanteissa, jotka ovat uusia tai lopputulema ei ole ennustettavissa 100% varmuudella. Olet luova ratkaisija ja sinnikäs asioiden edistäjä – ymmärrät, että parasta tulosta ei saavuteta hetkessä tai helpoimman kautta. Uskallat myös kokeilla, kysyä ja kyseenalaistaa. Olet luonteva ja vaikuttava viestijä sekä positiivisen kautta toimeen tarttuva tekijä.

Voit käydä tutustumassa tiimimme työhön myös Ässäduunissa-blogissamme.

Miltä kuulosti? Voisitko sinä olla etsimämme hankinta-asiantuntija?

Tähän tehtävään ja työkaveriksemme voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 28.10.2021 mennessä. Käymme hakemuksia läpi ja mahdollisesti tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana, joten älä suotta odottele viime hetkeen asti.


Mikäli mielessäsi on kysymyksiä tehtävääsi tai meillä työskentelyyn liittyen, Pasi Herrala juttelee mielellään niistä kanssasi lisää. Hänet tavoitat parhaiten pe 15.10. klo 10:00 - 12:00, ti 19.10 klo 14:30-17:00 ja pe 22.10. klo 13:00-15:00 numerosta 050 5945008. Voit myös laittaa sähköpostia pasi.herrala@sok.fi.

#SOK

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1509651
 • Tehtäväalue: Hankinta, Toimistotyö
 • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuaika päättyy: 29.10.2021
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Sijainti: Helsinki