(Poistunut julkaisusta)

Hankinta-analyytikko
SOK

Alkuperäinen julkaisupäivä 17.12.2019

On aika herättää hankintadatamme henkiin. Tuoda se ohjaamaan epäsuorien hankintojemme johtamista ja toteuttamista sekä osoittamaan hankintatoimen arvo liiketoiminnalle. Tule jalostamaan epäsuoran hankinnan datastamme informaatiota, tietämystä ja ymmärrystä!

Analytiikkaosaaminen sekä spendi-, sopimus-, toimittaja- ja markkina-analytiikkakyvykkyys ovat meillä tehokkaan ja vaikuttavan hankintatoimen perusta. Tälle perustalle rakentuu epäsuorien hankintojemme tavoite tukea S-ryhmän keskeisten strategisten tavoitteiden toteutumista, ja tässä tarvitsemme sinua.

Hankinta-analyytikkonamme vastaat S-ryhmän noin 1 mrd. euron epäsuoran hankinnan spendin ja siitä syntyvien säästöjen seurannasta ja raportoinnista sekä näiden kehittämisestä. Seuraat noin 7500 tilaajan ostokäyttäytymistä ja tunnistat ryhmämme kannattavuutta parantavia toimenpiteitä. Kehität kanssamme tiedolla johtamistamme dataa jalostamalla sekä sopimuksia, tilauskanavia ja tilauksesta-maksuun (P2P) prosessiamme analysoimalla.

Autat meitä:

• Laatimaan yhdessä sidosryhmien kanssa tuloksekkaita kategoriastrategioita ja hankintasuunnitelmia

• Tunnistamaan sopimuksille ja niiden ohi menneet ostot sekä potentiaalit sopimusehtojen parantamisessa

• Tunnistamaan ja todentamaan hankinnan vaikuttavuuden aina tuloslaskelman viimeiselle riville asti sekä todentamaan muun liiketoiminnalle syntyvän lisäarvon

• Tunnistamaan tilaajan kannalta relevantin sopimustiedon ja tuomaan sen helposti tilaajan saataville sekä ymmärtämään, mikä tilauskanava toimii millekin tilattavalle tuotteelle/palvelulle

• Määrittämään relevantit KPI:t ja seuraamaan niitä

• Tuomaan ajantasaiset dashboardit hankintojen johtamisen tueksi

Vaikutat roolissasi suoraan ryhmämme strategisten tavoitteiden toteutumiseen tehostaen toimintaamme läpi koko P2P-prosessin, jolloin parannamme ryhmämme kilpailukykyä ja tuemme ketjukonseptiemme toteutumista ja uudistumista. Tärkeimpiin työkaluihisi kuuluvat nykyinen Sievo-raportointijärjestelmämme sekä tuleva P2P-järjestelmämme Coupa.

Tulet myös mukaan epäsuoran hankinnan toimintamallin muutosohjelmamme osana toteutettavaan Coupa P2P -järjestelmähankkeeseen sekä työkalujemme ja toimintamalliemme kehittämiseen, jotka siirtävät katseemme yhä vahvemmin peruutuspeilistä tuulilasiin – menneestä tulevaan.

Mitä sinä saat tässä tehtävässä?

1. Tulet tekemään ja rakentamaan uutta. Epäsuoran hankinnan toimintamallimuutoksemme tarjoaa sinulle myös hyvän mahdollisuuden muovata omaa työnkuvaasi, kun maailmamme ei ole staattinen vaan ympärillämme tapahtuu paljon juuri nyt. Olet mukana tekemässä isoa muutostamme, siihen vaikuttaen ja sen toteumaa määrittäen. Kanssamme kasvat ja otat halutessasi yhä isommin vastuuta toimintamme kehittämisestä.

2. Työhösi kohdistuu suuri kiinnostus läpi koko ryhmämme ja pääset esille tiimimme arvostettuna osaajana. Nykyisessä hankinnan raportointijärjestelmässämmekin on jo yli 500 käyttäjää. Voit myös luottaa siihen, että olemme sitoutuneita sinun osaamispääomasi monipuoliseen kasvattamiseen.

3. Työmme kompleksisuus yhdistettynä sen vaikuttavuuteen on mielestämme motivoivaa ja palkitsevaa. Pääset todentamaan vaikutuksemme S-ryhmän keskeisten strategisten tavoitteiden toteutumiseen ja näet myös samalla oman työsi tulokset.

4. Meidän matkassamme sinun on mahdollista onnistua. Emme ole hakemassa pikavoittoja vaan teemme tinkimätöntä kehitystyötä järkevillä resursseilla. Käytössämme on parhaat työkalut ja rinnallamme etevimmät kumppanit. Sinä pääset määrittelemään ja varmistamaan, miten niistä saadaan paras höyty S-ryhmälle.

Meidän 18 osaajan tiimimme on joukko hankinnan ammattilaisia – kivenkovia taitajia itse kukin. Tähän joukkoon olet todella toivottu osaaja. Tulet saamaan meiltä tilaa mutta olemme myös tarvittaessa ensimmäisenä sinua auttamassa. Olemme saaneet jo paljon aikaan mutta vielä enemmän on edessä – ehdottomasti siis loistava hetki astua mukaan matkaan!

Entä sitten sinä? Millä taidoilla menestyt?

Tässä työssä tulet tarvitsemaan kokemustasi kompleksisien data-analyysien tekemisestä. Sinulla on tällöin ymmärrys analyysi- ja raportointityökaluista ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista toiminnan kehittämisessä. Toiseksi olet jo saanut kosketuksen hankinnan maailmaan – sen prosesseihin, dataan tai kehittämiseen. Koska tämä on konteksti, jossa työskentelet, ja pöydällämme on merkittäviä toiminnan kehittämissuunnitelmia, tarvitset sopivasti hankinnan kokemusta ja paljon kiinnostusta hankinnan kehittämiseen.

Työskentelyotteeltasi olet luonnollisesti analyyttinen ja järjestelmällinen. Uskallat kysyä, haastaa ja kokeilla. Ideasi eivät jää vain ideoiksi, vaan osaat myös toteutuksen. Taidat kommunikoinnin eri taustoista asioita tarkastelevien osaajien kanssa ja tarvittaessa pääset liikkeelle, vaikka asiat eivät aina olisi yksiselitteisesti jäsenneltyjä. Muutoksessa näet laillamme mahdollisuuden etkä säikähdä, jos edetessämme kohtaat pieniä vastoinkäymisiä. Ruusuilla kun emme aina tanssi.

Voit käydä tutustumassa tiimimme työhön myös Ässäduunissa-blogissamme.

Näetkö, että sinä voisit olla etsimämme osaaja?

Hakuohjeet ja lisätietoja

Tähän tehtävään ja työkaveriksemme voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 13.1.2020 mennessä. Käymme hakemuksia läpi ja mahdollisesti tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana, joten älä suotta odottele viime hetkeen asti.