(Poistunut julkaisusta)

Hankinnan ja laskennan harjoittelija Turkuun (Skanska Oppiva 2019, kesätyö)
Skanska

Alkuperäinen julkaisupäivä 21.12.2018

Haemme Skanska Oppiva -harjoitteluohjelmaan korkeakouluopiskelijoita. Skanska Oppiva on korkeakouluopiskelijoille suunnattu kolmivuotinen harjoitteluohjelma, jossa työharjoittelut tehdään kesäisin.

Ohjelmassa pääset tekemään aidosti merkityksellistä työtä mielenkiintoisissa projekteissa sekä pääset mukaan kehittämään toimintaamme, josta olemme ylpeitä. Samalla pääset kehittämään omaa osaamistasi ja selvittämään omia kiinnostuksen kohteitasi sekä saat oman alan työkokemusta. Kansainvälinen työympäristömme tarjoaa sinulle innostavan ympäristön soveltaa oppimaasi käytäntöön.

Hankinnassa meillä on Oppiva-paikkoja Helsingissä, Tampereella, Lahdessa ja Turussa. Turkuun hakevat harjoittelijat pääsevät työssään tutustumaan myös laskennan tehtäviin.

Hankinta on yksi rakennusyrityksen kannattavuuden ja kilpailukyvyn kulmakivistä. Harjoittelussasi pääset tutustumaan hankintatoimen ohjaukseen ja käytännön toteutukseen sekä strategisella että operatiivisella tasolla. Tehtäviisi kuuluvat mm. käytännön hankintatehtävät eri nimikkeissä ja kategorioissa, hankintatiedon keruu ja analysointi kilpailutusten ja hankintapäätösten tueksi, monipuoliset toimittajahallinnan tehtävät sekä kotimaisten että kansainvälisten toimittajien osalta, erilaiset vastuulliseen hankintaan liittyvät selvitystehtävät sekä hankintajärjestelmien ylläpito- ja kehitystehtävät. Tavoitteenamme on varmistaa, että Oppiva-ohjelman aikana tehtäväsi kattavat kaikki rakennusyrityksen hankinnan keskeiset osa-alueet ja että sitä kautta saat hyvän käsityksen paitsi hankinnasta myös yrityksen toiminnasta kokonaisuutena.

Laskentatehtävissä perehdyt syvällisesti kohteen laskenta-asiakirjoihin, omaksut ja tunnistat laskettavan kohteen keskeiset asiat, erityisvaatimukset sekä riskit. Työhön kuuluu määrälaskenta rakennussuunnitelmista ja tietomalleista, alihankintojen ennakkotarjouspyyntöjen laadinta esimerkiksi maanrakennuksesta ja betonielementeistä, sekä määräluettelon hinnoittelu litterakohtaisesti. Tuotat määräluetteloita, kustannusarvioita, laskentamuistioita ja riskianalyysejä tuotannon tarpeisiin ja urakkatarjousten laadintaa varten. Laskenta on mukana rakennushankkeissa jo kaavoituksesta ja tontin hankinnasta lähtien. Ohjaat osaltasi suunnittelua taloudellisen, ekologisen ja viihtyisän elinympäristön luomiseksi. Olet rakennusyrityksessä liiketoiminnan näköalapaikalla ja tehtäväsi ovat monipuolisia ja vastuullisia.

Oma vahva motivaatiosi ja osaamisesi kehittyminen mahdollistaa pääsyn mukaan yhä vaativampiin ja haastavimpiin tehtäviin.

 

Mitä toivomme sinulta?

Tärkeintä on reipas asenne, aloitteellisuus ja motivaatio oppimiseen sekä se, että koet toimintamme perustana toimivan arvopohjamme omaksesi.

Lue lisää Skanska Oppiva -harjoitteluohjelmasta ja hae mukaan 31.1.2019 mennessä osoitteessa www.skanska.fi/oppiva. Käymme hakemuksia läpi heti haun alettua, joten muista hakea ajoissa.

Tule rakentamaan parempaa yhteiskuntaa kanssamme!