(Poistunut julkaisusta)

GRC ansvarig
Ålandsbanken

Alkuperäinen julkaisupäivä 30.1.2018

Vi söker en GRC ansvarig till Ålandsbanken Fondbolag Ab

I rollen som GRC-ansvarig (Governance, Risk och Compliance) i Ålandsbanken Fondbolag erbjuder vi dig en central roll och god insikt i den fondverksamhet och kapitalförvaltning som bolaget bedriver. Arbetet sker i nära samarbete med de personer som operativt ansvarar för respektive verksamheter.

Du ansvarar självständigt för bevakning av regelverk som berör fondbolagets verksamhet. Du ansvarar för att säkerställa en god nivå på regelefterlevnad så att krav enligt regelverken implementeras i bolagets verksamhet.  Till ditt ansvarsområde hör officiellt informationsmaterial om våra fonder och övriga produkter. Materialet produceras på svenska, finska och i förekommande fall engelska. Vidare ansvarar du  för processdokumentationen av bolagets verksamheter . Du utgör ett kompetensstöd till fondbolagets operativt ansvariga och styrelse gällande regelefterlevnad och ansvarar för fondbolagets löpande kontakter med Finansinspektionen.

Vi söker dig som är en självgående och driven lagspelare med hög integritet och som trivs i en föränderlig miljö. Du är en proaktiv och lösningsorienterad person med hög arbetsmoral. Vidare har du ett ansvarsfullt och strukturerat arbetssätt och kan se helheter. Du har akademisk utbildning, gärna med juridisk inriktning, och 5–10 års arbetserfarenhet från bank och/eller finansbranschen. Du behärskar svenska, finska och engelska. 

Vi ser i första hand att placeringsorten är Mariehamn. Alternativt kan stationering i Helsingfors diskuteras. Arbetet förutsätter en del resande.

Frågor om tjänsten besvaras av fondbolagets VD Tom Pettersson, tom.pettersson@alandsbanken.fi tfn +358 (0) 40 733 1119 eller HR-specialist Tina Helsing-Öman, tfn +358 (0)204 29 011. Du är varmt välkommen att sända din ansökan och CV via vår webbplats www.alandsbanken.fi/jobb senast den 15.02.2018.