(Poistunut julkaisusta)

Graafikko Helsingin Sanomien Lasten uutisiin
Sanoma Media Finland - Helsingin Sanomat

Alkuperäinen julkaisupäivä 15.5.2020

Haemme graafikkoa kasvavaan HS Lasten uutisten tiimiin. Helsingin Sanomien Lasten uutiset on suosittu alakouluikäisten uutisbrändi, joka tavoittaa lapset viikoittain uutislähetyksillään ja sanomalehtisisällöillään. Nyt laajennamme sisältöjä ja perustamme lapsikohderyhmälle oman tilattavan sanomalehden. Lapsilla on valtava tiedonjano ja halu ymmärtää maailmaa ja sen monimutkaisia kysymyksiä sekä ilmiöitä. Tähän tiedonjanoon Helsingin Sanomien Lasten uutiset on vastannut menestyksekkäästi vuodesta 2016 saakka. Lasten uutiset tuottaa omia, suoraan lapsille suunnattuja uutisia lapsia kiinnostavista aiheista. Lasten uutiset kertoo uutisia Suomesta, maailmalta, kulttuurista, urheilusta ja tieteestä, ja juttuja tehdään usein myös yhdessä lasten kanssa.

Nyt etsimme näkemyksellistä ja monipuolista graafikkoa vastaamaan uuden Lasten uutiset -sanomalehden visuaalisesta ilmeestä ja lapsille suunnatun journalismin visuaalisuudesta. Työsuhde on määräaikainen ja voimassa 31.7.2021 saakka.

Olet etsimämme henkilö, jos sinulla on:

  • Innostusta ja motivaatiota tehdä journalistisia tuotteita nimenomaan lapsille sekä halua ja näkemystä kehittää HS:n Lasten uutisten visuaalista ilmettä, uutta tuotetta ja kerronnan visuaalisuutta alakouluikäisten tarpeista käsin. Graafikolta edellytetään ymmärrystä lapsia kiinnostavista aiheista ja niiden esittämistavoita, alakouluikäisten elämänpiiristä ja lasten mediankäyttötavoista. 
  • Kokemusta erityisesti lehtityöskentelystä ja kuvituksista. Graafikko vastaa Lasten uutisten visuaalisesta ilmeestä ja lapsille suunnatun journalismin visuaalisesta kehittämisestä erityisesti printtilehdessä. Hakijan eduksi katsotaan lisäksi animaatio-osaaminen. 
  • Erinomaiset tiimityöskentelytaidot. Lasten uutiset syntyy tiiviinä toimittajien, kuvaajien ja graafikoiden yhteistyönä ja usein yhdessä lasten kanssa, joten painotamme hyviä sosiaalisia taitoja. 

Lisää hakemukseesi mukaan 3-5 aiempaa työnäytettäsi tai linkkejä niihin. Valitse myös yksi ajankohtainen uutisaihe ja kerro tiiviisti, miten toteuttaisit sen aukeaman visuaalisena juttuna lasten sanomalehdessä. 

Tarjoamme huipputyöpaikan!
Emme ole mikään perustyöpaikka. Koemme vahvasti, että työmme on merkityksellistä. Meillä on rento ja osaava työyhteisö. Tässä tehtävässä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa brändiin, joka tavoittaa yli 2 miljoonaa suomalaista.
 
Kiinnostuitko?
Hae tehtävää viimeistään perjantaina 29.5. Lisätietoja tehtävästä antaa HS:n toimituspäällikkö Ari Kinnari, ari.kinnari@sanoma.com.