(Poistunut julkaisusta)

Fysioterapeutti
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 29.11.2019

Tehtävän kuvaus

Haemme fysioterapeuttia 6 kk sijaisuuteen Kannelmäen palvelutalon päivätoimintayksikkö Urkuriin
Urkuri sijaitsee viihtyisissä tiloissa Kannelmäen palvelutalon B-portaassa.

Päivätoiminta on ennaltaehkäisevää ja kuntoutumista tukevaa toimintaa, jolla edistetään kotona asuvien ikääntyneiden henkilöiden toimintakykyä, henkistä vireyttä ja sosiaalisia suhteita. Lisäksi päivätoiminnalla tuetaan myös omaisten ja omaishoitajien jaksamista.

Fysioterapeuttina tehtävänäsi on arvioida, suunnitella ja toteuttaa asiakkaan kuntouttavaa ja toimintakykyä ylläpitävää päivittäistä toimintaa. Työpäivä sisältää esimerkiksi kuntosaliohjausta, tuolijumppaa, ulkoilua, pelejä sisällä sekä kesällä ulkona. Asiakkaat syövät lounaan talon ruokasalissa, ja siirtymisissä talon sisällä tarvitsemme fysioterapeuttia varmistamaan turvallista liikkumista. Fysioterapeutin tehtävänä on seurata ja arvioida asiakkaan liikkumista ja apuvälineiden tarvetta.

Haemme aktiivista, iloista ja vastuuntoista työntekijää työskentelemään muistisairaiden, sekä myös fyysistä apua tarvitsevien, erilaisia apuvälineitä käyttävien asiakkaiden ohjaajana ja fysioterapeuttina päivän ajan.
Päivätoiminta on tavoitteellista toimintaa, siksi tehtävänäsi on myös laatia kullekin asiakkaalle yksilöllinen kirjallinen fysioterapiasuunnitelma, ja kirjata päivittäin havainnot asiakkaan toimintakyvystä ja osallistumisesta suunnitelman mukaiseen kuntouttavaan toimintaan.

Työssä tarvitaan yhteistyökykyä ja hyviä vuorovaikutustaitoja - työhön kuuluu yhteistyötä sosiaaliohjaajien, kotihoidon ja talon muiden työntekijöiden kanssa.

Kelpoisuusehdot:
Fysioterapeutin ammattikorkeakoulututkinto tai aiempi opistotason tutkinto. Tehtävässä edellytetään terveydenhuollon ammattihenkilöstä annetun lain 559/1994 mukaista laillistusta Suomessa.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Johtaja Riitta Jalava puh. 09 310 48811 riitta.jalava@hel.fi, osastonhoitaja Martina Hyttinen puh. 09 310 48779 martina.hyttinen@hel.fi, vastaava ohjaaja Katja Lauronen 09 310 24120 katja.lauronen@hel.fi

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi