(Poistunut julkaisusta)

Finsktalande junior credit manager/collector sökes
Academic Work

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.3.2019
Är du en noggrann och analytisk person som trivs i en supporterande och serviceinriktad roll med stora kontaktytor? Vi söker nu dig som vill arbeta med kundkontakt, siffror och analys i en kombinerad roll riktad mot affärsområdet. Beauty Care kundreskontraarbete, collection (dvs. indrivning av betalningar för sena fakturor), riktar sig mot våra frisörer - beauty care professional. I rollen som credit manager (dvs. arbetet med riskbedömningar etc) jobbar man mot alla våra business units - även Adhesives, Laundry & Homecare, Beauty Care Retail + Beauty Care Professional. Henkels företagskultur kännetecknas av innovation, entreprenörstänk och hållbarhet. Är detta något för dig - välkommen in med din ansökan!
ABOUT THE ROLE
Academic Work söker en junior credit manager/collector till Henkel.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Henkel.
JOB DUTIES
Som junior credit manager/collector kommer du att tillhöra ett mindre team på 4 personer, du rapporterar till Head of Credit Management. Du arbetar dagligen med att ge den högsta graden av service, både externt och internt, genom att du informerar kund och säljare om aktuell fakturastatus, tydliggör processer för interna kollegor samt är det finska säljteamets stöd och kontaktperson. Du kommer även att arbeta med både kreditbedömning och uppföljning med fokus på risk samt med kundreskontraarbete. Kundreskontraarbetet bedrivs i en liten grupp och
kredithanteringen sker på en nordisk nivå där många av kunderna är internationella. I rollen fokuserar du även på att arbeta proaktivt för att säkerställa en god likviditet samt analyserar och följer upp befintliga samt nya kunders situation
för att minimera kreditrisker.

I rollen som collector kommer du att:


* Arbeta mot den finska marknaden och dess kunder men också vara behjälplig för Henkel svenska kunder - endast frisörkunder, dvs. Beauty Care Professional.
* Dagligen arbeta med övervakning av försenade fakturor, samt hålla nere dessa balanser i möjligaste mån. Följa upp förfallna fakturor och övriga indrivningsrelaterade aktiviteter.
* Reda ut oklara betalningar, informera kunderna om överbetalningar och löpande arbeta med kundreskontran.


I din roll som Credit Manager kommer du att:


* Checka de kundordrar som har kommit in och kreditspärrats.
* Genomföra månatliga kreditbedömningar av ett antal större kunder genom att analysera kundens information som t.ex. bokslut, betalningshistorik och kreditrapport samt rapportera tillbaka till säljorganisationen. Arbetar genetmot alla Business Units.
* Hantera och administrera inkassoärenden.


Utöver ovanstånde arbetsuppgifter kan du komma att ta del av utvecklings- och effektiviseringsprojekt.
WE ARE LOOKING FOR

* Talar och skriver obehindrat på finska, engelska och svenska eftersom du arbetar mot den finska marknaden och har kontakt med Henkels shared service center i Bratislava
* Har erfarenhet från en roll kopplat till ekonomi eller har arbetat i en liknande roll tidigare
* Är en stjärna på Excel
* Är van att hantera kunder via mail och telefon
* Besitter en analytisk förmåga och trivs i en roll där du arbetar med siffror
* Är van att arbeta mot deadlines
* Har erfarenhet/teoretisk kunskap om bokslutsanalys och grundläggande kunskaper inom bolagsrätt


Det är meriterande om du


* Har en eftergymnasial utbildning
* Har erfarenhet av att arbeta i SAP


För att trivas i rollen tror vi att du har ett strukturerat arbetssätt med ett öga för detaljer då du kommer att arbeta med siffror och analys. Även fast du har dina kollegor som stöd så är du van att arbeta självständigt och drivs av att ge god service mot dom du är i kontakt med. Du måste vara beredd på att en del kundkontakt kan vara utmanande då de kan handla om att du behöver hjälpa till med att korrigera fel, därför måste du trivas i en roll där du ständigt ska arbeta mot att avsluta samtalen med en nöjd kund på andra sidan.

Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid, tillsvidare, provanställning tillämpas
* Placering: Alvik
* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Henkels önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!


Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
OTHER INFORMATION
För mer information besök: Henkel