(Poistunut julkaisusta)

ETL-kehittäjä
Kela

Alkuperäinen julkaisupäivä 30.8.2018

Kela on monia mahdollisuuksia tarjoava ICT-alan työnantaja. ICT- ja Kehittämispalveluissamme työskentelee yli 950 asiantuntijaa Helsingissä, Jyväskylässä ja Turussa. Tuotamme sosiaaliturvan etuustietojärjestelmät, sähköiset asiointipalvelut kansalaisille, Kelan sisäiset ICT-palvelut sekä näihin liittyvän tilastoinnin ja raportoinnin.

Lähivuosien merkittävimpiä haasteita tilastoinnin ja raportoinnin alueella on koko Kelan kattavan tietovaraston rakentaminen, sekä uusien dataa hyödyntävien palvelujen kehittäminen.

Haemme Kelan ICT- ja Kehittämispalvelujen tulosyksikköön Helsinkiin kahta ETL-kehittäjää vakituiseen työsuhteeseen tietovarastoinnin ja analytiikan tehtäväalueelle.

Tehtävänkuvaus

Toimenkuvaasi kuuluu ETL-ratkaisujen suunnittelu, toteutus, testaus ja käyttöönotto. ETL-kehittäjänä kehität ja ylläpidät Kelan keskitettyä, EDW-tyyppistä tietovarastoa. Toimit tiiviissä yhteistyössä liiketoiminnan asiantuntijoiden sekä tietomallintajien kanssa vastaten laadukkaasta ICT-toteutuksesta.

Tulet työskentelemään tietovarastoinnin ja raportoinnin ammattilaisista koostuvassa tiimissä, joka toimii ketterän kehittämisen periaatteiden mukaisesti (Scrum/SAFe). Osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaan tehtäviisi voi kuulua myös muita tietovarastointiin, master dataan, raportointiin ja/tai analytiikkaan liittyviä töitä.

Odotamme

 • Kokemusta ETL-työstä
 • Hyvää loogista päättelykykyä
 • Pitkäjänteistä, laatuun panostavaa, mutta samalla tavoitteellista työotetta

Menestyksellinen toiminta scrum-tiimin jäsenenä edellyttää lisäksi hyviä yhteistyö- ja viestintätaitoja, sekä kykyä sitoutua yhteisesti sovittuihin päämääriin.

Arvostamme

Sinulla on mahdollisesti joku/joitakin näistä ominaisuuksista:

 • Ylempi korkeakoulututkinto
 • Kokemusta Informatica PowerCenteristä
 • Kokemusta master datan hallinnasta
 • Ymmärrystä tietomallinnuksesta ja/tai tietovarastojen arkkitehtuurista
 • Kokemusta business intelligence -kehittämisestä, erityisesti Cognos-tuoteperheestä
 • Kokemusta analytiikasta, erityisesti R-kielestä
 • Kokemusta ketterästä kehittämisestä, erityisesti Scrum- ja SAFe-menetelmistä
 • Yllä mainittuihin teknologioihin tai menetelmiin liittyviä sertifikaatteja

Yllä mainitut ominaisuudet eivät ole vaatimuksia joista kaikki pitää täyttyä: Yksi tai kaksikin on jo eduksi. Emme hae superihmistä, vaan arkijärjellä varustettua ETL-kehittäjää, joka haluaa olla ylpeä työstään. Pyrimme mahdollistamaan sinulle roolin, jossa pääset toimimaan omien vahvuuksiesi kautta ja tuemme tarpeen mukaan osaamisesi kehittämistä.

Kela työyhteisönä

Kelassa tehdään merkityksellistä työtä, jossa osaavat tekijät rakentavat yhdessä suomalaista hyvinvointia. Työkulttuuri on inhimillinen ja joustava. Asiantuntijoille tarjotaan hyvät mahdollisuudet vaikuttaa omaan työhönsä sekä yhteisiin toimintatapoihin. Merkityksellinen työ ja hyvä ilmapiiri saavat ihmiset viihtymään Kelassa pitkään.

Kela työnantajana

Kela on luotettava ja vastuullinen työnantaja, joka pitää hyvää huolta työntekijöistään ja saa vuosittain kiitosta erityisesti työyhteisönsä hengestä. Kela tarjoaa myös erinomaiset työsuhde-edut.

Kela on omavarainen ja suuri ICT-talo, joka työllistää n. 950 ammattilaista ICT-ja kehittämistehtävissä. Kela kehittää ICT-ratkaisunsa pääasiassa itse, mikä tarjoaa asiantuntijoille laajat ura-, ja kehittymismahdollisuudet. Kela panostaa vahvasti ihmisten kouluttamiseen ja ammatilliseen kehittymiseen.

Lisätietoja antavat Seppo Ruusukivi p. 050 358 7079 tai Juuso Rahkola p. 050 540 2779.

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@kela.fi

 • viitekoodi U0818-522
 • viimeinen hakupäivä 30.9.2018

Hakeminen

Täytä hakemus eRekry-palvelussamme. Liitä hakemukseesi mukaan CV ja ilmoita myös palkkatoiveesi. Onnistuneesta hakemuksesta saat vahvistuksen sähköpostiisi.