(Poistunut julkaisusta)

ESG Analyst
OP Ryhmä

Alkuperäinen julkaisupäivä 12.10.2020

OP Yrityspankin Luottoanalyysit-yksikkö vastaa OP:n yritys- ja pankkiasiakkaiden analysoinnista, erilaisten rahoitushankkeiden analysoinnista, ESG-, toimiala- ja maa-analyyseista sekä vakuusarvioinnista.

Vahvistamme Yrityspankki-liiketoimintaamme ESG-analyytikolla / -seniorianalyytikolla

Vastuullisen rahoittamisen merkityksen kasvaessa OP Yrityspankin tavoitteena on olla vastuullisen rahoittamisen edelläkävijöitä toimialallaan. Kehitämme jatkuvasti OP Yrityspankin omaa vastuullisen rahoittamisen toimintamallia ja analysoimme yritysasiakkaitamme ESG-näkökulmasta. ESG-analysoinnin lisäksi analyytikko osallistuu vastuullisten rahoitusratkaisujen kehittämiseen, myyntityöhön ja asiakastapaamisiin sekä tukee aktiivisesti OP Yrityspankin oman vihreän joukkovelkakirjalainan vaikuttavuusraportoinnissa.

Etsimämme ESG-analyytikko / -seniorianalyytikko

Olet kokenut ESG-asiantuntija, jolla on vahva halu kehittää vastuullista rahoittamista Suomen suurimmalla yritysrahoittajalla. Ajattelutapasi on analyyttinen, näkemyksellinen, ratkaisuhakuinen ja sinulla on vahvat viestintä- ja vuorovaikutustaidot. Sinulta löytyy myös myyntihenkisyyttä, ja löydät tulevaisuudessa analyysiesi perusteella ratkaisuja, jotka tukevat pankkimme asiakasliiketoimintaa.

Ennen kaikkea olet ulospäinsuuntautunut ja yhteistyökykyinen tiimityöskentelijä, jolla on intoa ja halua kehittyä. Oman työsi tuloksia pääset esittelemään pankkimme johdolle. Sinulla on aiempaa kokemusta vastaavanlaisista tehtävistä muista pankeista, yrityksistä tai konsulttitoimistoista ja seuraat alaa intohimoisesti. Tehtävä edellyttää myös hyvää suomen ja englannin kielen taitoa sekä vankkaa Excel-osaamista. Kansainvälisten viitekehysten tuntemisesta on hyötyä – esimerkiksi Euroopan komission taksonomia, LMA Green/Sustainability Linked Loan Principles, TCFD-aloite, olennaisuusarviotyökalu SASB sekä raportointimetodologia GRI.

Muutama sana meistä

Luottoanalyysit-yksikkö vastaa OP:n yritys- ja pankkiasiakkaiden analysoinnista, erilaisten rahoitushankkeiden analysoinnista, ESG-, toimiala- ja maa-analyyseista sekä vakuusarvioinnista.

Luottoanalyysit-yksikkö koostuu nuorekkaista ja proaktiivisista asiantuntijoista. Vaikka työ onkin kovin itsenäistä, se ei ole yksinäistä. Haemme joukkoomme ulospäinsuuntautunutta tiimipelaajaa, joka työskentelee monien eri sidosryhmien ja yritysasiakkaiden kanssa sekä jakaa osaamistaan OP Yrityspankissa.

Ja miksi meille kannattaa hakea

Kiinnostuitko mahdollisuudesta työskennellä monipuolisten ja haastavien tehtävien parissa rahoitusmaailman huippuammattilaisten tukemana tehtävässä, jossa yksikään päivä ei ole samanlainen? Tarjoamme sinulle Suomen rahoitusmaailman todellista näköalapaikkaa Suomen suurimmalla yritysrahoittajalla. Vastuullinen rahoittaminen on OP Yrityspankille merkittävä teema, jota kehitetään aktiivisesti. Työssä on mahdollista vaikuttaa kestävän kehityksen teemojen edistämiseen Suomessa pankin oman toiminnan ohjaamisen sekä aktiivisen asiakastyön kautta.

Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävästä tai meillä työskentelystä, lisätietoja antaa Asko Siintola, puh. 040 767 22 61 asko.siintola@op.fi.

Seuraavaksi haluaisimme kuulla sinusta lisää, joten kerro meille osaamisestasi, motivaatiostasi ja halusta työskennellä yksikössämme sekä palkkatoiveesi 31.10.2020 mennessä OP:n urasivuston kautta. Älä jätä hakemustasi viime tippaan, sillä käsittelemme hakemuksia hakuajan kuluessa. Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot, yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveystietokysely.