(Poistunut julkaisusta)

Erityissuunnittelija
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 17.1.2020

Tehtävän kuvaus

Selviätkö hyvin haastavissakin tilanteissa? Pystytkö sparraamaan muita valmentavalla otteella, ja viemään asioita maaliin? Seuraatko hrd-alan trendejä ja olet innostunut työelämäoppimisen tukemisesta? Mikäli vastasit kysymyksiin kyllä, saatat olla etsimämme

Osaamisen kehittämisen erityissuunnittelija.

Tämä on tilaisuus sinulle, joka haluat tehdä työtä ammatillisen sote-osaamisen edistämiseksi jatkuvasti kehittyvässä organisaatiossa.

Keitä olemme? Stadin soten
osaamisen kehittämisen -yksikkö työskentelee koko toimialan henkilöstön hyväksi. Yksikön vastuulla on mm. sosiaali- ja terveystoimialan strategiseen osaamisen kehittämiseen liittyvä suunnitelmatyö, siihen liittyvät prosessit sekä keskittynä toteutettavat suunnitelman toimenpiteet.

Ketä etsimme? Etsimme osaamisen kehittämisen yksikköön osaajaa, joka hallitsee pedagogiset kysymykset ja on valmis heittäytymään erilaisiin toimiala- ja kaupunkitasoisiin hankkeisiin antaen oman panoksensa kehittämistyöhön.

Erityissuunnittelijana toimit asiantuntijana, kehittäjänä ja pedagogina ja olet osaltasi edistämässä tavoitteen mukaista osaamisen kehittämistä sosiaali- ja terveystoimialalla. Tehtäviisi sisältyy myös päällikön sijaisena toimiminen, eli aikaisemmasta kokemuksesta esimiestyöstä on hyötyä tehtävän haltuunotossa. Ensimmäisenä työtehtävänäsi siirryt joustavasti osaksi Apotin käyttöönoton tukityötä, kun valmistelemme käyttöönottokoulutuksia koko toimialan henkilöstölle. Työssä et jää yksin vaan teet tiivistä yhteistyötä oman hanketoimistomme Helsinki Apotin kanssa ja raportoit työstäsi henkilöstön kehittämispäällikölle.

Mitä tarjoamme? Tarjoamme näköalapaikan Suomen suurimpaan sote organisaatioon, vaihtelevat tehtävät sekä kokeneen tiimin tuen. Helsingin kaupunki työnantajana tarjoaa myös kattavat henkilöstöedut.

MItä odotamme sinulta? Tehtävän kelpoisuusehtona on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Tehtävässä onnistumista tukevat aikaisemmat näytöt henkilöstön kehittämistehtävistä sekä aito halu ja into strategiseen osaamisen kehittämiseen sekä prosessien kehittämiseen.

Kiinnostuitko? Jätä hakemuksesti rekrytointijärjestelmän kautta 5.2. klo 16.00 mennessä. Tehtävä on vakinainen ja siinä on kuuden kuukauden koeaika. Ennen tehtävän vastaanottoa sinun tulee toimittaa työterveyshuollon lausunto edellytyksistäsi hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Haastattelut järjestetään viikoilla 7 ja 9. Huomioithan, että käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Lisäksi edellytämme:
- hyviä vuorovaikutustaitoja
- valmentavaa, tavoitteellista työotetta

Luemme eduksi:
- kokemuksen osaamisen kehittämisen asiantuntijatehtävistä
- ymmärryksen oppimiseen vaikuttavista tekijöistä ja siitä, miten oppimista edistetään isossa organisaatiossa

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Henkilöstön kehittämispäällikkö Kirsi Brummer, 09 310 73361 (21.1. klo 9-10, 24.1. klo 12-13 ja 27.1. klo 15-16)

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi