(Poistunut julkaisusta)

Erityissuunnittelija, tekoäly
Helsingin kaupunki, Kaupunginkanslia, strategiaosasto

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.2.2020

Helsingin visiona on olla maailman toimivin ja parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki. Tavoitteemme on luoda parhaat urbaanin elämän edellytykset asukkaillemme ja vierailijoille. Kaupungilla on yli 500 lakisääteistä tehtävää ja digitalisaatio mahdollistaa entistä paremmat ja skaalautuvat palvelut kaupunkilaisille.

Haemme nyt erityissuunnittelijaa vakituiseen palvelussuhteeseen.

Erityissuunnittelija koordinoi kaupungin tekoälyn hyödyntämistä sekä huolehtii toiminta-alueen kaupunkiyhteisten hankkeiden ja projektien valmistelusta. Lisäksi erityissuunnittelija tukee toimintakulttuurin muutosta uusia tekoälytoteutuksia käyttöönotettaessa.
Tehtävään kuuluu kansainvälinen yhteistyö liittyen tekoälyyn seuraamalla ja osallistumalla oman toiminta-alueensa yleiseen kansalliseen ja kansainväliseen kehitykseen kansainvälisissä verkostoissa.

Tehtävä on osa digitaalisuusohjelman muutostoimistoa ja työn tuloksista raportoidaan Helsingin kaupungin digitalisaatiojohtajalle ja muutostoimiston ohjelmapäällikölle.

Helsingin tavoite on, että kaupunki osaa tulevaisuudessa ennakoida asukkaiden tarpeita ja tarjota palveluja henkilökohtaisemmin juuri oikeaan aikaan ilman, että kaupunkilaisten täytyy etsiä niitä itse. Proaktiivinen ja henkilökohtaisempi tapa palvella kaupunkilaista edellyttää entistä tehokkaampaa datan ja tekoälyn hyödyntämistä - ihmisen ehdoilla. Helsinki valjastaa suuret datavarantonsa yhä parempaan päätöksentekoon ja kaupungin uudistamiseen maailman toimivimmaksi. Lisätietoja kunnianhimoisesta digitalisaatio-ohjelmastamme löydät osoitteesta https://digi.hel.fi/.

Tule rakentamaan maailman toimivinta kaupunkia ja tekemään työtä, jolla on merkitystä!

Tehtävän kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto. Lisäksi tehtävässä edellytetään kokemusta vastaavista tehtävistä.