(Poistunut julkaisusta)

Erityissuunnittelija, talousanalytiikka
Espoon kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 6.4.2020

Espoon kaupunki on syksyllä 2019 käynnistänyt johtamisen ja talousohjauksen tietojärjestelmäkokonaisuuden (JoTo) hankinnan, jonka tarkoituksena on uudistaa laajasti Espoon taloushallinnon sekä talousohjauksen järjestelmäratkaisut. Toteutusprojekti alkaa keväällä 2020 ja järjestelmäkokonaisuus otetaan käyttöön vuoden 2022 alusta lukien. Tavoitteena on hyödyntää digitalisaatiota johtamisen ja talousohjauksen prosessien kehittämisessä sekä vapauttaa asiantuntijatyötä valmistelevista manuaalitehtävistä analysointiin ja tiedon jatkojalostamiseen. Uudistamisen keskeisenä tavoitteena on johtajien tiedonsaannin kehittäminen ja päätöksenteon tukeminen. Uusi tietojärjestelmäkokonaisuus kattaa talouden ERP-ratkaisun, raportointi-, suunnittelu- ja analytiikkaratkaisut sekä erilaisia johdon työpöytäratkaisuja.

Etsimme innostunutta ja kehittämishenkistä talousanalytiikan erityissuunnittelijaa uuteen tehtävään. Tehtäväkenttä on laaja ja mielenkiintoinen kokonaisuus projekti-, kehittämis- ja ylläpitotehtäviä. Tehtävänäsi on osallistua uuden tietojärjestelmän tietovaraston ja talousanalytiikkaan, raportointiin, suunnitteluun ja ennustamiseen liittyvien prosessien määrittelyyn, testaukseen ja käyttöönottoon.

Projektin jälkeen tulet toimimaan JoTo-kehitystoimistossa laskentamoottorien ja tietovaraston kehittäjä-pääkäyttäjänä, jolla on tietovarastoinnin toiminnallinen kokonaisvastuu. Lisäksi toimit yhteistyössä muiden pääkäyttäjien sekä tietoarkkitehdin, tietohallinnon että taloussuunnittelun kanssa. JoTo-kehitystoimistossa vastataan JoTo-järjestelmien jatkokehityksestä, jatkuvista palveluista sekä toimittajayhteistyöstä.

Työpaikan nimi: Rahoitus- ja talousyksikkö, Taloussuunnittelu

Työaika: 36 h 45 min/viikko

Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Kelpoisuusvaatimukset: Soveltuva korkeakoulututkinto (KTM, DI, IT-/laskentatoimentradenomi)

Tehtävässä edellytetään:
Edellytämme sekä toiminnallista että teknistä pääkäyttäjätasoista kokemusta nykyaikaisten tietovarastojen sisällön suunnittelusta ja hallinnoinnista, talousanalytiikkaratkaisuista ja palveluista. Sinulla on ymmärrys laskenta-, integraatio-, konversio- ja muun prosessiin liittyvistä säännöstöistä. Lisäksi edellytämme sisäisen laskennan, analytiikan, raportoinnin-, dashboardien ja tunnuslukujen osaamista.

Hyvät yhteistyö- ja viestintätaidot ja itsenäinen sekä aktiivinen työote ovat tärkeässä asemassa toimittaessa kaupungin lukuisten eri palveluiden asiantuntijoiden kanssa erilaisten prosessien rajapinnassa ja suunniteltaessa mm. miten JoTo-järjestelmässä yhdistetään talouden tietoja palvelutietoihin (esim. vanhusten asumispalvelu).