(Poistunut julkaisusta)

Erityisasiantuntija, tilastotiede
Työterveyslaitos

Alkuperäinen julkaisupäivä 19.8.2020
Työterveyslaitos toteuttaa laajoja tutkimus- ja tuotekehityshankkeita, jotka muodostavat laajoja ja monimuotoisia työelämän mittaamisen tietoaineistoja. Tietoaineistot sisältävät seuranta-, kysely-, rekisteri- ja epidemiologisia aineistoja sekä laajoja fysiologisten ja fyysisten mittalaitteiden keräämiä tietoaineistoja. Aineistojen analysoinnin tuloksia hyödynnetään korkeatasoisissa asiantuntijapalveluissa ja kotimaisessa sekä kansainvälisessä tutkimuksessa. 

Vahvistamme tilasto- ja datatiimiämme parantamaan tutkimuksen ja tuotteidemme vaikuttavuutta kehittämällä nopeasti digitalisoituvan työelämätutkimuksen uusia ratkaisuja.

Haemme ensisijaisesti Helsingin tai Tampereen toimipisteeseen

TILASTOTIETEEN ERITYISASIANTUNTIJAA määräaikaiseen työsuhteeseen

Eritysasiantuntija toteuttaa aineiston tilastollisia analyysejä, kehittää aineiston keruun ja hallinnan toimintatapoja ja osallistuu aineistoa hyödyntävään korkeatasoiseen tieteelliseen tutkimukseen.

Tehtävän hoito edellyttää vahvaa tilastotieteen menetelmäosaamista: kokemusta tutkimusasetelmien suunnittelusta, tilastotieteen menetelmien valinnasta ja soveltamisesta sekä aineistojen analysoinnista. Aikaisempi kokemus korkeatasoisesta tieteellisestä tutkimuksesta sekä monitieteisestä tutkimusyhteistyöstä on välttämätöntä.

Edellytämme kokemusta laajojen tietoaineistojen hallinnasta sekä osaamista tietoaineistojen ohjelmallisesta käsittelystä ja laskennallisesta data-analyysistä soveltuvilla ohjelmointikielillä ja tilastollisilla ohjelmistoilla.

Erityisasiantuntijan tulee kyetä automatisoimaan tilastoaineistojen hallintaa ja käsittelyä sekä ohjelmoimaan yleisesti käytetyillä ohjelmointikielillä, kuten esimerkiksi R-, SAS- tai STATA-kielillä.

Arvostamme yhteistyötaitoja sekä kehittävää otetta työhön. Edellytämme ylempää korkeakoulututkintoa tehtävään soveltuvalta alalta. Kansainvälisen tutkimusyhteistyön kieli on englanti.

Tarjoamme monipuolisen tehtävän, innostavan ja kannustavan työyhteisön tuen sekä näköalapaikan kansallisesti ja kansainvälisesti arvostetussa tutkimuksessa. Tehtävä on määräaikainen perhevapaasijaisuus 1.11.2020 - 31.8.2021. Palkkaus määräytyy Työterveyslaitoksen työehtosopimuksen mukaan ja noudatamme kuuden kuukauden koeaikaa. Meillä on käytössä laajat työaikajoustot ja etätyömahdollisuus. Runsaat henkilöstöetumme tukevat työhyvinvointia; mm. lounasetu, liikunta- ja kulttuurietu sekä mahdollisuus käyttää työajasta tunti viikossa liikuntaan.


Lisätietoja tehtävän sisällöstä antaa erityisasiantuntija Aki Koskinen, puhelin 043 824 5316 . Työsuhteeseen liittyviin kysymyksiin vastaa parhaiten johtaja Mikko Mäkipää, puhelin 043 825 6348. Toivomme yhteydenottoja ensisijaisesti sähköpostilla tai soittopyyntönä. Sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@ttl.fi ilman skandinaavisia kirjaimia.

Kiinnostuitko? Täytä hakemuslomake ansioluetteloineen viimeistään 20.9.2020 osoitteessa www.ttl.fi/rekry. Toivomme hakemustasi pikaisesti: Käsittelemme hakemuksia jo hakuajalla ja täytämme tehtävän sopivan henkilön löydyttyä.