(Poistunut julkaisusta)

Erityisasiantuntija tai vanhempi asiantuntija, tilastotiede
Työterveyslaitos

Alkuperäinen julkaisupäivä 18.12.2020
Toteutamme tutkimus- ja tuotekehityshankkeita, joista muodostuu laajoja ja monimuotoisia työelämän mittaamisen tietoaineistoja. Tietoaineistot sisältävät seuranta-, kysely-, rekisteri- ja epidemiologisia aineistoja sekä fysiologisten ja fyysisten mittalaitteiden keräämiä tietoaineistoja. Aineistojen analysoinnin tuloksia hyödynnetään korkeatasoisissa asiantuntijapalveluissa sekä kotimaisessa ja kansainvälisessä tutkimuksessa. 

Vahvistamme tilasto- ja datatiedetiimiämme tuomaan nopeasti digitalisoituvaan työelämän tutkimukseen  ja tuotekehitykseen uusia, aiempaa vaikuttavampia menetelmällisiä ratkaisuja.
Haemme Digi ja data -yksikköön vakituiseen työsuhteeseen

Tilastotieteen erityisasiantuntijaa tai vanhempaa asiantuntijaa

Tilastotieteiden asiantuntijana osallistut yhteiskunnallisesti merkittäviin tutkimus- ja tuotekehitysprojekteihin tuomalla vankkaa osaamistasi hankesuunnitteluun, datan hallintaan, analyysimenetelmien valintaan ja soveltamiseen sekä uuden tiedon tieteelliseen että kansantajuiseen raportointiin. 

Työnkuvasi määräytyy oman osaamisesi, kiinnostuksesi ja vahvuuksiesi mukaan: sinulla on kokemusta tutkimushankkeiden elinkaaren jokaisesta vaiheesta aina tutkimusasetelmien suunnittelusta tulosten tieteelliseen raportointiin. Kykenet löytämään sopivimmat määrällisen tutkimuksen ratkaisut esimerkiksi epidemiologian, psykologian, sosiologian tai lääketieteen tutkimusongelmiin. Tunnet olosi kotoisaksi olipa kyseessä tutkimushankesuunnittelu tai -sparraus, analyysimenetelmien valinta tai soveltaminen, tutkimustiedon visualisointi kansantajuiseksi tai seikkaperäinen raportointi tiedeyleisölle. Sinulla on kykyä toimia myös kouluttavassa roolissa. 

Tilastotieteilijänä kehityt menetelmäosaajana ja kehität parhaita ratkaisuja osana monipuolista määrällisten tutkimusmenetelmien osaajien tiimiä. Lisäksi pääset osallistumaan Työterveyslaitoksen uudistuvan datainfran suunnitteluun, toteuttamiseen ja ylläpitoon.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää käytännössä osoitettua
  • laaja-alaista erityisosaamista tilastotieteestä tai muilta soveltuvilta aloilta
  • aikaisempaa kokemusta korkeatasoisesta tieteellisestä tutkimuksesta sekä monitieteisestä tutkimusyhteistyöstä
  • vankkaa perehtyneisyyttä tilastollisten menetelmien hyödyntämiseen tutkimusprosessin eri vaiheissa
Edellytämme myös ylempää korkeakoulututkintoa tehtävään soveltuvalta alalta. Tohtorin tutkinto katsotaan eduksesi.
Osaat käyttää sujuvasti useita määrällisiä ohjelmistoja ja niihin liittyviä ohjelmointikieliä. Osaaminen epidemiologisissa, työterveys- tai työturvallisuusalojen tieteellisessä tutkimuksessa ja niihin liittyvien määrällisten menetelmien kehittämisessä katsotaan eduksesi. 

Arvostamme yhteistyötaitoja, kykyä toimia ryhmän jäsenenä ja vahvaa verkostoitumista määrällisten menetelmien osaajiin ainakin kansallisesti. Sinulla on kehittävä ote työhön, pystyt kehittämään ratkaisuja ja luomaan uusia toimintatapoja tutkimuksen tai tuotekehityksen tueksi. Kommunikoit sujuvasti monitieteisessä ympäristössä tutkijoiden, asiantuntijoiden ja asiakkaiden kanssa. Kansainvälisen tutkimusyhteistyön kieli on englanti.

Työterveyslaitos on eturintamassa laskennallisten yhteiskuntatieteiden ja työelämän mittaustekniikoiden kehittämisessä. Monipuoliset ja vaihtelevat ongelmat sekä työelämän mittaamisen voimakas ja nopea digitalisoituminen antavat mahdollisuuden aidosti uudenlaisten datapohjaisten ratkaisujen ja tuotteiden kehittämiseen ja käyttöönottoon. Työmme tulokset ovat yhteiskunnallisesti merkittäviä ja hyödyttävät Suomea, kaikkia suomalaisia sekä kansainvälistä tiedeyhteisöä.

Mielenkiintoinen työ ja hyvä yhteishenki fiksussa asiantuntijayhteisössä ovat valttikorttejamme. Käytössäsi ovat laajat työaikaliukumat (klo 6–21) ja etätyömahdollisuus sekä hyvät työsuhde-edut, joihin kuuluvat muun muassa laaja työterveyshuolto, liikunta- ja kulttuurietu sekä mahdollisuus käyttää tunti työaikaa viikossa liikuntaan. Tehtävän sijoituspaikka on valittavissa Työterveyslaitoksen toimipisteiden välillä: Helsinki, Turku, Tampere, Oulu tai Kuopio. Työsuhde on vakituinen ja täytetään heti, kun sopiva henkilö löytyy. Noudatamme kuuden kuukauden koeaikaa.

Lisätietoja tehtävästä antaa erityisasiantuntija Aki Koskinen (aki.koskinen@ttl.fi, p. 043 824 5316). Tiedustelut puhelimitse mieluiten tiistaina 22.12.2020 kello 13-16 tai torstaina 7.1.2021 kello 12-16. 

Kiinnostuitko? Täytä sähköinen hakemuslomake ansioluetteloineen osoitteessa www.ttl.fi/rekry.