Erityisasiantuntija / Kestävä kehitys
Tampereen kaupunki, Kestävä kehitys

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 14.7.2021

Ekologinen kestävyys ja siihen liittyvä kestävyysmurros ovat megatrendejä, jotka koskettavat vahvasti myös Tamperetta. Etenevä ilmastonmuutos vaatii päästövähennysten vauhdittamista, varautumista muuttuvan ilmaston tuomiin riskeihin sekä sopeutumistoimia. Luonnon monimuotoisuus puolestaan ylläpitää ekosysteemipalveluita, jotka ovat ihmisen hyvinvoinnin ja talouden perusta. Tampereen tavoite on olla hiilineutraali vuonna 2030 ja kasvaa kestävästi ekologisesti kestäviä toimintatapoja kehittäen.

Haemme erityisasiantuntijaa ilmasto- ja ympäristöpolitiikan yksikköön 1.9.2021 alkaen.

Erityisasiantuntijana toimit ilmasto- ja ympäristöpolitiikan asiantuntijana dynaamisessa tiimissämme erityisenä osaamisalueenasi ilmastonmuutokseen sopeutuminen ja varautuminen sekä luontopääoman kestävä käyttö. Edistät näitä teemoja koko kaupunkiorganisaatiossa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Erityisasiantuntijana osallistut tehtäväkokonaisuuteen liittyvien politiikkojen valmisteluun ja niiden seurantaan (erityisesti Kestävä Tampere 2030 -linjaukset 5. ja 6.), vuoden 2030 jälkeisen ajan skenaariotyöskentelyyn, luonnon monimuotoisuuden, ekosysteemipalveluiden ja hiilensidonnan edistämiseen sekä tehtäväkokonaisuuteen liittyvään asukastyöhön ja -osallistamiseen yhdessä eri toimijoiden ja sidosryhmien kanssa. Vastaat myös ilmastonmuutokseen sopeutumisen ja varautumisen kansainvälisestä raportoinnista (Covenant of Mayors, CDP) sekä yleisesti sopeutumis- ja varautumistyön ja siihen liittyvien tietotarpeiden ja kansainvälisen toiminnan koordinoinnista ja kehittämisestä kaupunkiorganisaatiossa.

Lisäksi seuraat ilmastopäästöjen kompensaatiomarkkinoiden kehitystä ja tehtäväkokonaisuuteesi liittyvän tutkimuksen, lainsäädännön ja ohjauksen kehitystä sekä osallistut paikalliseen, kansalliseen ja kansainvälisen yhteistyöhön ja kehittämiseen. Toimit myös näihin liittyvissä verkostoissa.

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto.

Eduksi luetaan kokemus ilmasto- ja ympäristöpolitiikan ja niihin liittyvien toimenpiteiden suunnittelu- ja kehittämistehtävistä sekä verkostoyhteistyöstä erityisesti ilmastonmuutoksen varautumisen ja sopeutumisen, luontopääoman, ilmastopäästökompensaation ja hiilensidonnan teemoista. Arvostamme myös kokemusta asukasosallistamisesta, kunnallisista hallintotehtävistä, projektihallinnasta sekä kansainvälisestä yhteistyöstä. Tehtävässä tarvitaan sujuvaa englannin ja suomen kirjallista ja suullista ilmaisutaitoa sekä hyviä vuorovaikutus- ja organisointitaitoja.

Lisätietoja tehtävästä antaa kehityspäällikkö Laura Inha, puh. 040 801 6035, 21.7, 28.7 ja 4.8 klo 13-15 sekä 9.8. virka-aikana.

Hakuaika päättyy 9.8.2021.

Tehtäviä haetaan Kuntarekryssä Hae työpaikkaa -painikkeesta. Ohjeita hakemiseen löydät https://www.tampere.fi/tyo-ja-yrittaminen/meille-toihin.html.
Sähköisten hakemusten tulee olla perillä klo 23.59 ja postitse saapuvien hakemusten klo 15.00 mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei voida ottaa haussa huomioon.

Lisätietoja hakemisesta saat Monetra Pirkanmaan rekrytointipalveluista puh. 040 806 3184, hr.pirkanmaa@monetra.fi

On vain yksi Tampere, mutta monta syytä tulla ja jäädä. Tampereen tavoitteena on olla korkean osaamisen kaupunki, arjen ykkönen ja vetovoimainen elämyskaupunki. Olemme kompaktin kokoinen kaupunki, jossa tykätään työskennellä, asua ja opiskella. Tehtävämme on varmistaa, että palvelut ovat sujuvia, liikkuminen helppoa ja vapaa-ajan mahdollisuudet monipuolisia. Tarjoamme sinulle Tampereen kaupungilla vakaan työpaikan vastuullisessa ympäristössä sekä monipuoliset työsuhde-edut. Tule osaksi monialaista osaajajoukkoamme tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä kaupunkilaisten hyväksi. Tule Tampereen tekijäksi!

Tampereen kaupunki on savuton työpaikka.

Lisätietoja tehtävästä antaa kehityspäällikkö Laura Inha, puh. 040 801 6035, 21.7, 28.7 ja 4.8 klo 13-15 sekä 9.8. virka-aikana.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1476378
  • Tehtäväalue: Tutkimus ja kehitys
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Tampere, Pirkanmaa, Tampere