Erityisasiantuntija, datatieteet
Työterveyslaitos

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 10.11.2020
Työterveyslaitos toteuttaa tutkimus- ja tuotekehityshankkeita, joista muodostuu laajoja ja monimuotoisia työelämän mittaamisen tietoaineistoja. Tietoaineistot sisältävät seuranta-, kysely-, rekisteri- ja epidemiologisia aineistoja sekä fysiologisten ja fyysisten mittalaitteiden keräämiä tietoaineistoja. Aineistojen analysoinnin tuloksia hyödynnetään korkeatasoisissa asiantuntijapalveluissa ja kotimaisessa sekä kansainvälisessä tutkimuksessa. 

Vahvistamme tilasto- ja datatiimiämme parantamaan tutkimuksen ja tuotteidemme vaikuttavuutta kehittämällä nopeasti digitalisoituvan työelämätutkimuksen uusia ratkaisuja.

Haemme Digi ja data -yksikköön vakituiseen työsuhteeseen

Erityisasiantuntijaa (datatieteet)

Datatieteiden erityisasiantuntija osallistuu yhteiskunnallisesti merkittäviin tuotekehitys- ja tutkimusprojekteihin toteuttamalla datan hallintaa, analysoimalla dataa, rakentamalla työkaluja sekä suunnittelemalla ja toteuttamalla datan visualisointeja ja raportointia sisäisille ja ulkoisille asiakkaille sekä Työelämätieto-palveluun. Datatieteiden erityisasiantuntijana työnkuvasi määräytyy oman osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaan: tunnet olosi kotoisaksi, olipa kyseessä datan prosessoinnin automatisointi, datan visualisointi, dataputkien rakentaminen tai monipuolinen analyysimenetelmien soveltaminen. Lisäksi datatieteilijä pääsee osallistumaan Työterveyslaitoksen uudistuvan datainfran suunnitteluun, toteuttamiseen ja ylläpitoon.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää:
• laaja-alaista teknistä erityisosaamista datatieteistä 
• kokemusta ohjelmistokehityksestä ja ohjelmistokehityksen työkaluista 
• kokemusta data-analyytikkona heterogeenisten tietomassojen analysoinnista ja hallinnasta. 

Koneoppimismenetelmien käyttökokemus sekä R-kielen, Pythonin tai vastaavan data-analyysissä käytettävän ohjelmointikielen työkokemus katsotaan eduksesi. 
Osaat kommunikoida tehokkaasti ei-tietoteknisten asiantuntijoiden ja tutkijoiden kanssa suomeksi tai englanniksi. Sinulla on itsenäinen työskentelyote ja pystyt tekemään ratkaisuja.

Sinulla on ylempi korkeakoulututkinto tietotekniikasta, tietojenkäsittelytieteestä, bioinformatiikasta tai muulta soveltuvalta alalta. Voit myös olla juuri valmistumassa.

Työterveyslaitos on eturintamassa laskennallisten yhteiskuntatieteiden ja työelämän mittaustekniikoiden kehittämisessä. Monipuoliset ja vaihtelevat ongelmat sekä työelämän mittaamisen voimakas ja nopea digitalisoituminen antavat mahdollisuuden aidosti uudenlaisten datapohjaisten ratkaisujen ja tuotteiden kehittämiseen ja käyttöönottoon. Työmme tulokset hyödyttävät Suomea ja kaikkia suomalaisia ja ovat yhteiskunnallisesti merkittäviä. 

Mielenkiintoinen työ ja hyvä yhteishenki fiksussa asiantuntijayhteisössä ovat valttikorttejamme. Käytössäsi ovat laajat työaikaliukumat (klo 6–21) ja etätyömahdollisuus sekä hyvät työsuhde-edut, joihin kuuluvat mm. laaja työterveyshuolto, liikunta- ja kulttuurietu sekä mahdollisuus käyttää tunti työaikaa viikossa liikuntaan. Tehtävän sijoituspaikka on valittavissa Työterveyslaitoksen toimipisteiden välillä: Helsinki, Turku, Tampere, Oulu tai Kuopio. Työsuhde on vakituinen ja täytetään heti, kun sopiva henkilö löytyy. Noudatamme kuuden kuukauden koeaikaa.

Lisätietoja tehtävästä antaa johtaja Mikko Mäkipää (mikko.makipaa@ttl.fi, p. 043 825 6348). Tiedustelut puhelimitse mieluiten maanantaina 16.11.2020 kello 12-13 tai torstaina 19.11.2020 kello 9-10. 

Kiinnostuitko? Täytä sähköinen hakemuslomake ansioluetteloineen osoitteessa www.ttl.fi/rekry. Toimithan nopeasti, sillä käsittelemme hakemuksia jo hakuajalla ja aloitamme haastattelut tehtävään sopivien ehdokkaiden löydyttyä.
Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot