Erikoislääkäri (2 jobb)
Helsingin Kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 3.6.2021

Beskrivning av jobbet

Kiehtoisiko sinua erikoislääkärinä työ, jossa kehität edelleen laaja-alaisesti osaamistasi ja opit uutta? Sellaiseen on nyt tarjolla tilaisuus, jos haluat rohkeasti astua uuden äärelle.

Helsingin kaupungin Kehitysvammapoliklinikalla työskentelee lähes 40 eri alojen rautaista ammattilaista. Haemme nyt työkaveriksemme avoimiin virkoihin kahta erikoislääkäriä, jolloin olemme viiden lääkärin tiimi. Katso, jospa sinäkin haluaisit olla yksi meistä?


TYÖMME TAVOITE

Tehtävänämme terveydenhuollon yksikkönä on miettiä, kuinka autamme asiakkaitamme saavuttamaan täysipainoisen ja heille parhaan mahdollisen elämän yhteiskunnassamme. Asiakkaidemme tarpeet ovat yksilöllisiä ja keinomme löytää heille ratkaisuja moninaisia.

Asiakkaillamme on samaan aikaan tarjolla myös normaalit terveydenhuollon palvelut, joita me täydennämme kehitysvammaisuuteen liittyvissä erityiskysymyksissä.


TARKEMMIN SINUN TYÖSTÄSI

Meillä on tarjota sinulle laaja ja monipuolinen tehtäväkenttä. Kehitysvammaisuuden osalta asiakkaamme ovat hyvin erilaisia. Kehitysvammaisuuden aste vaihtelee lievästä kehitysvammaisuudesta syvään kehitysvammaisuuteen, ja tämän myötä asiakkaiden toimintakyky vaihtelee hyvinkin paljon. Asiakkainamme ovat niin vauvat kuin vanhukset, ja asiakasssuhteemme ovat tyypillisesti pitkäaikaisia. Tarve palveluillemme saattaa liittyä johonkin tiettyyn ikään (16 v) tai elämän taitekohtaan kuten opiskelun tai työskentelyn aloittamiseen, muuttamiseen ja eläkkeelle jäämiseen.

Arjessasi tapaat asiakkaita ja teet lausuntoja, jotka mahdollistavat asiakkaallesi hänelle kuuluvat palvelut, kuten kuntoutuksen, nuoren kuntoutusrahaan, eläkkeen, vammais- ja hoitotuen, edunvalvonnan tai esim. kuljetuspalvelun. Lisäksi voit tehdä tutkimuksia oireyhtymien taustan tai liitännäissairauksien selvittämiseksi, suunnitella ja määrätä lääkityksiä esimerkiksi käytöshäiriöiden hoitoon sekä tehdä tarvittaessa lausuntoja lääkkeiden erityiskorvattavuuden hakemiseksi. Tarvittaessa konsultoit myös muita lääkäreitämme.

Ehdottomasti yksi työsi rikkauksista on moniammatillinen yhteistyö, kun rinnallasi asiakkaillemme parasta palvelua tuottavat mm. sairaanhoitajamme, terveydenhoitajamme, psykologimme, seksuaalineuvojamme, toiminta- ja puheterapeuttimme sekä fysioterapeuttimme. Tulet tekemään yhteistyötä myös erikoissairaanhoidon ja sosiaalityön kanssa.

Meidän alamme on hyvin ihmisläheistä. Työsi taasen itsenäistä mutta siihen liittyy myös paljon pari- ja tiimityöskentelyä. Tiiviissä ja pienessä yksikössä pääset vaikuttamaan myös työskentelyymme ja toimintamme kehittämiseen. Asiakkaita tapaamme paljon tällä hetkellä etänä, ja työtiloissamme sinulla on käytössäsi oma huone. Asiointi asiakkaiden kanssa onnistuu tutustumisen myötä myös paljon puhelimitse, mikä sujuvoittaa arkeasi.


MIKSI TÄMÄ ON MIELESTÄMME UPEA TILAISUUS SINULLE?

Voiko olla mukavampia työkavereita tai parempaa työpaikkaa? Näinhän me kaikki ajattelemme työstä, jossa viihdymme. Seuraavat seikat tekevät tästä toden meillä:

- Mikäli sinua kiehtoo laaja-alainen tehtäväkenttä, meidän monenlaisten asiakasryhmien kanssa työskentely tuo arkeesi väriä ja vaihtelua. Kaikkeen ei ole valmiita ohjeita tai käytäntöjä, mikä haastaa osaamisemme ja virkistää mieltämme.

- Meillä olet pitkälti itse ohjaksissa, mitä tulee työskentelyysi. Pystyt aikatauluttamaan omat työpäiväsi, kehittämään työskentelystä sinulle sopivaa sekä tuomaan siihen oman persoonasi.

- Me olemme hyvin lämminhenkinen ja inhimillinen yhteisö. Vuoropuhelumme on aktiivista, ja kimurantimmissa tapauksissa on aina apua saatavilla. Olemme yhdessä ehdottomasti enemmän ja parempia työssämme.

- Vaikka työmme on itsenäistä, jaamme osaamistamme ja opimme toisiltamme. Uskomme, että meillä ja asiakkaillamme on paljon annettavaa sinulle. Me myös mielellämme opimme sinulta.

- Tässä tehtävässä sinulla ei ole sairaalapäivystystä, mutta osallistut puhelimitse toteutuvaan asumisyksiköille tarjottuun lääkäripäivystykseen (esim. lääkitysvirheet).

- Sinun on mahdollista saada meillä tarvitsemaasi koulutusta. Työllämme on myös siten riittävät resurssit.

- Poliklinikkana olemme erityinen. Meillä on toimintaa ja ammattiryhmiä, joita ei ole muissa kaupungeissa. Kokoluokkamme tuo myös erityisiä toimintamalleja arjen työhömme.

Ja mikä tärkeintä, koemme työmme erityisen merkityksellisenä. Autamme heitä, jotka eivät välttämättä pysty huolehtimaan aivan kaikesta itse. Tätä tärkeää työtä teemme hyvässä vuorovaikutuksessa asiakkaidemme ja heidän läheisten kanssa.

Tekemistähän tässäkin työssä riittää. Pystymme kuitenkin priorisoimaan työtämme ja pyrimme aktiivisesti löytämään pitemmälle kantavia ratkaisuja työmäärän pitämiseksi kohtuudessa.


VOISITKO SINÄ OLLA YKSI MEISTÄ?

Tosiaan - ei ole olemassa yhtä ainoaa erikoisalaa, joka valmistaisi tähän työhön ja erikoislääkäriksemme. Työssämme kun yhdistyy niin moni erikoisala. Voit olla esimerkiksi lastenneurologi, neurologi, lastenpsykiatri, nuorisopsykiatri, psykiatri, lastenlääkäri, perinnöllisyyslääkäri tai yleislääketieteen erikoislääkäri. Soveltuvia erikoistumisen alueita on siis monia.

Työ ja potilaidemme kirjo edellyttää sinulta halua oppia uutta ja perehtyä ehkä sinulle ennalta ei niin tuttuun. On myös tärkeää, että olet kehitysmyönteinen, ja haluat osallistua poliklinikkamme toiminnan kehittämiseen. Maailmamme kun ei missään määrin ole vielä valmis.

Vaikka pidät itsenäisestä työstä, nautit myös yhdessä työskentelystä. Empatia ja kyky nähdä asiat potilaan tai hänen läheisensä vinkkelistä näkyy otteissasi - sosiaalinen pelisilmäsi onkin tarkka. Et säikähdä pitkiä potilassuhteita vaan näet pitkäjänteisen työmme hyvät puolet.MILTÄ VAIKUTTI? HALUAISITKO TULLA TYÖKAVERIKSEMME?

Tähän tehtävään voit hakea Hae paikkaa -painikkeesta 24.6.2021 mennessä. Koska käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana, älä suotta odottele viime hetkeen asti.

Olisi hienoa saada sinut ja osaamisesi mukaan tekemään tätä tärkeää työtämme. Olethan siis yhteydessä!


LISÄTIETOA

Täytä hakemuksesi ensisijaisesti osoitteessa helsinkirekry.fi. Kirjallisen hakemuksen voit lähettää Helsingin kaupungin kirjaamoon, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki. Kuoreen tunnus SOTE-01-394-21. Käyntiosoite on Pohjoisesplanadi 11-13. Hakemusasiakirjat ovat julkisia eikä niitä palauteta.

Tähän tehtävään hakeaksesi sinulla on oltava Suomessa laillistettu lääkäri soveltuvalta erikoisalalta. Tämän lisäksi virkaan valitun tulee esittää rikosrekisteriote sekä työterveyshuollon arvio edellytyksistä hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa ja suomen kielen hyvää suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää suullista taitoa.

Avtalsbransch

LS Kunnallinen lääkärien virkaehtosopimus

Upplysningar om jobbet ges av

Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen, ylilääkärimme Laura Åberg juttelee mielellään kanssasi. Hänet tavoitat numerosta 050 380 9735 Voit jättää tarvittaessa soittopyynnön tai laittaa sähköpostia laura.aberg@hel.fi. Myös sihteerin kautta (puh. 09 310 52550) saat yhteyden.

Mer info

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi/laakariksi-helsinkiin/

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot