(Poistunut julkaisusta)

Erfaren ekonomimedarbetare
Nordiska ministerrådets sekretariat

Alkuperäinen julkaisupäivä 8.7.2019

Nordiska ministerrådet söker en erfaren ekonomimedarbetare

Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn söker en erfaren ekonomimedarbetare till ekonomienheten som består av fyra personer, två ekonomiska rådgivare och två ekonomimedarbetare. Enheten ingår i avdelningen för HR, administration och juridik med 25 anställda som alla rapporterar direkt till avdelningschefen. Tillträde så snart som möjligt.

Du kommer att i huvudsak arbeta med:

  • Daglig bokföring
  • Kontoavstämningar
  • Uppföljning av bokföring för projekt och institutioner
  • Momsredovisning
  • Stötta rådgivare och koordinatorer med kontrakt samt fungera som sparringpartner i tekniska och administrativa frågor
  • Deltaga i löpande utveckling av styrningssystem och verktyg
  • Introducera nya medarbetare

Vi söker dig som har några års erfarenhet av bokföring, gärna inom offentlig verksamhet eller internationell organisation. Du ska ha relevant utbildning och en god grundkunskap inom redovisning och bokföring samt erfarenhet av lön är önskvärt. Det är viktigt att du har arbetat med något av de större ekonomisystemen, kunskap om Unit4 är meriterande. Vi förutsätter att du är duktig på Excel, och även är van vid det övriga Officepaketet.

Du ska ha lätt för att formulera dig i tal och skrift på ett av ministerrådets officiella språk (danska, norska eller svenska). Du ska tycka om att arbeta med siffror och tidvis rutinartade uppgifter. Arbetet kräver att du är noggrann och ordentlig och tycker om att ge god service. Arbetet är självständigt och kräver att du kan organisera och strukturera ditt arbete, och att du kan prioritera. Du kommer till en dynamisk arbetsplats med utrymme för egna initiativ, samtidigt som den dagliga rutinen måste fungera. Ett gott humör och förmåga att hantera stress är en klar fördel.

Vi erbjuder

Ett utvecklande och meningsfullt arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela Norden. Våra anställningskontrakt är tidsbegränsade till fem år, med möjlighet till förlängning med ytterligare högst tre år. Vi erbjuder speciellt stöd för etablering till dem som flyttar till Danmark på grund av anställningen. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta hos oss. 

Se mer om En karriär i det nordiska samarbetet, samt en Kortfilm om relocation service.

Mer information om tjänsten

Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta Michael Elkjær Pedersen, telefon +45 20319577, eller e-post miep@norden.org

För information om anställningsvillkor vänligen kontakta hr@norden.org.
Sista datum för ansökan är den 5 augusti 2019.